Начало »  Почивки » Почивки в България »  от СОФИЯ - ФЕСТИВАЛ НА ЧИПРОВСКИЯ КИЛИМ

от СОФИЯ - ФЕСТИВАЛ НА ЧИПРОВСКИЯ КИЛИМ

КОД: Чипровци
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Ботевград - Враца - Монтана - Чипровци
 
 
ново
Цена:
35 лв.
 
 
 
ФЕСТИВАЛ НА ЧИПРОВСКИЯ КИЛИМ
Щом дойде пролетта започват едни от най-големите и интересни фестивали за изкуства и занаяти. Един от тези фестивали е точно “Фестивал на Чипровския килим”...

Ние Ви предлагаме:
  • транспорт с туристически автобус
  • посещение на фестивала на Чипровския килим
  • посещение на историческия музей в гр. Чипровци
  • посещение на Чипровския манастир
  • турстическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД "Армеец"
  • екскурзоводско обслужване

ДАТА: 01.05.2020 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 35 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
07:30 София - площад " Александър Невски " - от страната на ул. Оборище

1-ви ден СОФИЯ – ВРАЦА – МОНТАНА – ЧИПРОВЦИ
Отпътуване от гр. София по маршрут : София-Ботевград-Враца-Монтана-Чипровци. Пристигане в град Чипровци, включване във фестивала.
За поредна година община Чипровци организира фестивал, в който ще представи открита под небето изложба на традиционни чипровски килими.Чипровският килим е част от българското национално културно наследство. Името му идва от гр. Чипровци , където се изработват  килимите от началото на XVII век. Характерно в килимите са геометричните фигури и естествените материали –вълна и памук и  растителни бои за разцветките. Интересно е, че килимите са тъкат по начин, по който да се ползват и от двете страни.Всяка година фестивалът популяризира традиционните чипровски килими, дава възможност за представяне на различни фолклорни занаяти и ръчна изработка. Освен традиционните мотиви, всички посетители ще имат възможността да видят съвременните елементи в изработката. Как точно се изработват, каква е традицията и много други интересни неща.които гостите на фестивала ще научат на площад “Чипровско въстание” гр.Чипровци .Посещение на историческия музей в гр. Чипровци е основан през 1988 г., и в пряка връзка с честването в национален мащаб на 300-годишнината от избухването на Чипровското въстание. Отпътуване към Чипровски манастир „Св. Иван Рилски“. Свободно време. Отпътуване за град София. Пристигане в град София вечерта.

Цената включва:
• транспорт с туристически автобус;
• туристическа застраховка при ЗД "Армеец" на стойност 1000 лв;
• екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
• разходи от личен характер;
• входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание.
Исторически музей в гр. Чипровци:
Цената за работещи - 3 лв, студентите, учениците и пенсионерите заплащат - 1 лв.

Отстъпки :
• деца до 12г - минус 4 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/14.06.2020 при ЗД "Армеец" - гр. София , ул. „Стефан Караджа“ № 2 Телефон: +359 (0)700 1 39 39
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".
◦ Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми.

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.