Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България с нощувка »  от СТАРА ЗАГОРА - БАЛЧИК и о. СВЕТА АНАСТАСИЯ

от СТАРА ЗАГОРА - БАЛЧИК и о. СВЕТА АНАСТАСИЯ

КОД: Балчик *
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Стара Загора-6000
 
  Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Стара Загора - Камчия - Св. Св. Константин и Елена - Балчик - Несебър- о. Света Анастасия
 
 
ново
Цена:
200 лв.
 
 
 
Дворецът в Балчик – райското място носещо духа на кралица Мария !

Ние Ви предлагаме :
• 2 нощувки в района на курорт Св.Св. Константин и Елена хотел 4*
• 2 закуски / 2 вечери
• Посещение на резерват Камчия
• Посещение на Дворецът и Ботаническата градина в гр. Балчик
• Посещение на Аладжа манастир
• Посещение на Несебър
• Посещение на Поморийска куполна гробница и музей на солта - гр. Поморие
• Посещение на остров „ Света Анастасия „ / при подходящи метеорологични условия /
• Транспорт с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
• Екскурзоводско обслужване

ДАТА: 30.04.2022 – 02.05.2022 г.
ДАТА: 23.09.2022 – 25.09.2022 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА : 200 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
06:00 ч. - гр. София - площад " Александър Невски" / от страната на ул.Оборище"/
07:30 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
08:15 ч. - гр. Пловдив - бензиностанция OMV " Санкт Петербург "
10:15 ч. - гр. Стара Загора - библиотеката - бул. Руски №44

1-ви ден . СОФИЯ- ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - НЕСЕБЪР- резерват КАМЧИЯ – СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Отпътуване за град Несебър . Посещение на един от най-красивите и стари черноморски градове.Наследник на Месембрия, наречен през късното средновековие Месемврия. В старата част на града до днес са запазени ценни исторически паметници от всички епохи: останки от крепостни стени от римски времена и Средновековието, стари византийски и български църкви, възрожденски къщи от 18-ти и 19-ти век. Отпътуване за Камчия . Пристигане в резерват Камчия. Обявен за резерват през 1951 г. с цел опазване на вековните крайречни лонгозни гори, разпространени само на Балканите.Свободно време и възможност за разходка с лодка по река Камчия. Отпътуване за Св. Св. Константин и Елена . Настаняване в хотела. Вечеря . Нощувка .

2-ри ден . СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА – БАЛЧИК – АЛАДЖА МАНАСТИР - СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА
Закуска . Отпътуване към гр.Балчик. Обитаван e още от древността от траки и гърци. Градът е носел името „Круни” – означаващо „Пролет”. Приказно разположен по крайбрежието на Черно море, Балчик е станал любимият град за една кралица-Мария Единбургска. Румънката изгражда там своя резиденция, която се превръща в най- значимата забележителност на града. Впечатляващият архитектурен ансамбъл е приютил и ботаническа градина с богата колекция от уникални растения и втората по-големина кактусова колекция в Европа.Отпътуване към Аладжа манастир. Посещение на съществуващия от XIIвек скален манастир, заслужено превърнал се в част от 100 национални туристически обекта на България. От арабски се смята че името му означава " пъстър". Днес носи името " Света Троица". Свободно време. Отпътуване за к.к. "Свети Константин и Елена". Вечеря. Нощувка

3-ти ден . СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА – ПОМОРИЕ - БУРГАС - О. СВЕТА АНАСТАСИЯ – СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска . В 09:00 ч. Отпътуване за град Поморие . Посещение на Поморийска куполна гробница . Посещение на Античната куполна гробница край Поморие - най-голямата, разкривана по българските земи. Намира се под земен насип на висока могила и представлява оригинална комбинация от типична тракийска гробница и римски мавзолей на заможна фамилия Анхиало. Датира от ІІ – ІІІ в. след Христа и според учените в кръглата й като ротондна зала с висок свод са се извършвали религиозни, езически обреди. Внушителна по размери, изградена от камък и тухли, с уникален гъбообразен купол – поморийската гробница е единствена по рода си на Балканския полуостров. Архитектурната идея и градежът й и до днес впечатляват с прецизното си изпълнени. Посещение на Музея на солта в гр.Поморие. Той е единственият в България и в Източна Европа специализиран музей за производството на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Солниците към музея произвеждат сол по същия начин, както това е ставало в древността.
Отпътуване към пристанище Бургас . В 13:30 ч. отпътуване за остров Света Анастасия . Остров Св. Анастасия, който се намира в красивия Бургаски залив. Сред забелижителностите на острова са манастирът - музей „Света Анастасия Фармаколитрия (Лечителка)” - единствената островна обител в България, запазена до наши дни, църквата „Свето Възнесение Господне“ – построена в края на XVIII век, както и лекарна и ресторант.Свободно време за разходка. В 16:00 ч. отпътуване с кораб обратно към пристанището. Отпътуване за Стара Загора/ Пловдив / Пазарджик / София. Пристигане в Стара Загора / Пловдив / Пазарджик / София късно вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ :
• 2 нощувки в района на курорт Св.Св. Константин и Елена
• 2 закуски / 2 вечери
• Транспорт с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
• Екскурзоводско обслужване

ДОПЛАЩАНЕ :
Настаняване в единична стая – плюс 60 лв. / общо за двете нощувки /

ОТСТЪПКИ:
Дете до 12 години - минус 10 лв

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Двореца в Балчик :
Входната такса за възрастни – 10 лв., за деца от 7 до18 г. – 2 лв., деца до 7 г. – безплатно.
Входната такса за ботаническата градина е 5 лв. за възрастни
и 1 лв. за деца на възраст 7–18 г.
Ботаническата градина в Балчик е единствената в България, в която има специални алеи за хора с двигателни и зрителни затруднения.

Корабче до / от остров Света Анастасия – 12 лв. / за двете посоки / - !!! При подходящи климатични условия .

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран -7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
10:15 Стара Загора - Библиотеката - бул. Руски №44
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.