Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България с нощувка »  от ВАРНА - ПЕРПЕРИКОН И ЗЛАТОГРАД

от ВАРНА - ПЕРПЕРИКОН И ЗЛАТОГРАД

КОД: Перперикон и Златоград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Бургас- Стара Загора - Златоград - Кърджали
 
  Отпътуване на:
15.10.2022 г.
 
 
Цена:
125 лв.
 
 
 
ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА - ЗЛАТОГРАД И ПЕРПЕРИКОН !
Двудневна екскурзия в Източните Родопи – Перперикон и Златоград!
Родопите – планината на Орфей, невероятно място събрало в себе си мистицизма на Орфей, завета на траките съхранен в Перперикон, както и уникалния етнографски комплекс „Златоград” в едноименното градче.

Ние Ви предлагаме :
  • Посещение и разходка в „Етнографски ареален комплекс – Златоград ;
  • Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон
  • 1 нощувка със закуска и 1 вечеря в хотел 3* в района на гр.Златоград ;
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 15.10.2022 - 16.10.2022 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от гр.Варна - 125 лв.
ЦЕНА: с тръгване от гр.Бургас - 120 лв.
ЦЕНА: с тръгване от гр.Стара Загора - 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
06:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
08:30 ч. - гр. Бургас - бензиностанция ОMV , хотел " Мираж"
11:30 ч. - гр. Стара Загора - бившата баня "Пиперка"

1 ден ВАРНА - БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - ЗЛАТОГРАД
Тръгване от гр.Варна/ гр. Бургас/гр. Стара Загора към Златоград. Пристигане в град Златоград. Посещение на „Етнографски ареален комплекс – Златоград” – голям музей на открито, който представя традиционните занаяти на региона и облика на града преди повече от 100 години. Свободно време за разходка из красивия архитектурен резерват и възможност да се насладите на прясно приготвеното кафе на пясък, да посетите най-старата църква в Родопите - “Успение Богородично” - построена през 1834 год. и сградата на най-старата поща в България. Настаняване в хотел 3* в района на Златоград . Вечеря. Нощувка.

2 ден КЪРДЖАЛИ - ПЕРПЕРИКОН -СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС- ВАРНА
Закуска. Отпътуване за Кърджали. Посещение на прочутия храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев. В манастира се намира и частица от кръста Господен, открита при разкопки на архиепископска църква в Перперикон от археолога проф.Николай Овчаров. Реликвата е пренесена в храма със специално литийно шествие и днес привлича хиляди поклонници от цялата страна. Посещение на „Регионален исторически музей”, който е част от 100-те Национални туристически обекта на България. Свободно време за разходка в града. При благоприятни метеорологичните условия, възможност за посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци. Отпътуване за гр. Стара Загора/ гр.Бургас/ гр.Варна. Пристигане вечерта в град Бургас / Варна.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Нощувка със закуска в хотел 3* в град Златоград / 1вечеря
•Туристическа програма в град Златоград.
•Посещение Перперикон с екскурзоводска беседа ;
•Посещение на гр.Кърджали;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
•Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ПРИБЛИЗИТЕЛНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:
•Перперикон – 3 лв.
•Регионален исторически музей – 2,50 лв.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
•Удобни обувки , за радходките в Перперикон и Златоград;
•фотоапарат и много, много добро настроение.....

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.