Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България с нощувка »  от СОФИЯ и ПЕРНИК - БАНСКО , ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА и ВРЪХ БЕЗБОГ

от СОФИЯ и ПЕРНИК - БАНСКО , ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА и ВРЪХ БЕЗБОГ

КОД: Банско , Лещен , Ковачевица
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София- Перник - Ковачевица - Лещен - Банско - Добринище - връх Безбог - Перник - София
 
  Отпътуване на:
27.08.2022 г.
 
 
Цена:
110 лв.
 
 
 
Ковачевица, Лещен, Банско, Добринище и връх Безбог !
На гости из неповторими природни красоти , каменни приказки и банско гостоприемство !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на село Ковачевица
• Посещение на село Лещен
• Посещение на гр. Банско
• Посещение на гр. Добринище
• Изкачване до връх Безбог
• 1 нощувка в хотел 3* в района на гр. Банско
• 1 закуска и 1 вечеря
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 27.08.2022 - 28.08.2022 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч – гр. София – площад „ Александър Невски“ / от страната на улица „ Оборище“/
08:00 ч – гр. Перник – паркинга пред магазин „Кауфланд“, кв. Изток

1 ден. СОФИЯ – ПЕРНИК – КОВАЧЕВИЦА – ЛЕЩЕН – БАНСКО
Отпътуване от гр. София/ Перник към село Ковачевица. Разположено над река Канина в живописните склонове на Западни Родопи селото е архитектурно-исторически резерват от оживелия камък от който е изградени почти всички къщи от XVIII – XIX век накацали по склоновете. Отпътуване за село Лещен. Посещение на с.Лещен – китно селце, скътано в Родопите, съхранило жив духа на старото българско село. На фона на типичните старинни къщи се откроява Глинената къща, уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление.Отпътуване за град Банско. Настаняване в хотел 3* в курорта.. Възможност за ползване на удобствата на хотела / басеин, сауна, парна баня/. Вечеря.Нощувка.

2 ден. БАНСКО – ДОБРИНИЩЕ –хижа „ Гоце Делчев“ - хижа „ Безбог – връх Безбог – ПЕРНИК - СОФИЯ
Закуска. Възможност да разгледате родната къща на поета революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата ”Св. Троица”, която е един от символите на Банско заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Отпътуване към град Добринище. Обграден от три планини – Рила, Пирин и Родпите градът се намира в изключително благоприятна природна позиция, а минералните извор бликащи на територията му определят развитието му още от неолитната епоха. При подходящи метеорологични условия , любителите на красивата природа ще имат възможността посредством лифт да достигнат хижа „ Безбог“ , отпътувайки от града до хижа „ Гоце Делчев“ и да покорят гранитния великан висок 2645 м. (преходът е около 3 часа).
Отпътуване за град Перник/ София. Пристигане вечерта в град Перник / София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Посещение на село Ковачевица , село Лещен , гр. Банско , гр. Добринище
• 1 нощувка в района на гр. Банско хотел 3*
• 1 закуска и 1 вечеря
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
къща-музей Неофит Рилски – 3 лв
къща- музей Никола Вапцаров – 3 лв
лифт : Възрастни: 12лв./еднопосочно и 18 лв./ двупосочно
Деца от 4 до 12г.: 5лв./еднопосочно и 8 лв./ двупосочно
Безплатно за деца до 4г.

Забележка:
1.Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ПЛАТЕНИ УСЛУГИ на хотела:
• Ползване на халат 5,00 лв. за целия престой с депозит 30,00 лв.
• Бебешка кошара с предварителна заявка: 5.00 лв. на ден

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.