Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България с нощувка »  от СОФИЯ и БОТЕВГРАД - КОЗЛОДУЙ И ВРАЦА

от СОФИЯ и БОТЕВГРАД - КОЗЛОДУЙ И ВРАЦА

КОД: Козлодуй и Враца
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: Пловдив - Пазарджик - София - Ботевград - Черепишки манастир - Козлодуй - Враца
 
  Отпътуване на:
16.07.2022 г.
 
 
ново
Цена:
110 лв.
 
 
 
КОЗЛОДУЙ И ВРАЦА – вълните на Дунава, марша на времето и прегръдката на величествения Балкан – разкази за слава, героизъм и чест.

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на паметник на загиналите Ботеви четници в Скравена
• Посещение на Черепишки манастир
• Посещение на село Челопек – къща-музей Баба Илийца
• Посещение на гр. Козлодуй - Национален музей „Параход Радецки“;
• Посещение на пещера Леденика;
• 1 нощувка в хотел 3* в района на гр. Враца
• 1 закуска
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА: 14.05.2022 - 15.05.2022 г
ДАТА: 16.07.2022 - 17.07.2022 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00 ч - гр. Пловдив – спирката на хотел Тримонциум
06:40 ч - гр. Пазарджик – от Водното стопанство
08:00 ч - гр. София – площад Александър Невски / от страната на улица Оборище/
09:00 ч - гр. Ботевград - паркинга на Читалището

1 ден. ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ – БОТЕВГРАД – СКРАВЕНА- ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР – ЧЕЛОПЕК – КОЗЛОДУЙ – ВРАЦА
Отпътуване от гр. Пловдив/ Пазрджик/София/ Ботевград към село Скравена. Посещение на града възникнал още от времето на траките , разположен на двата бряга на река Бебреш. За смелостта и родолюбието на неговите жители говори паметника-костница посветен на загиналите Ботеви четници, чиито тленни останки след 2 юни 1876 г са откупени от заможни скравенци след назидателно шествие на башибозука с тях.Отпътуване за Черепишкия манастир „ Успение Богородично“. Живописно разположен по Искърското дефиле той е основан по времето на Иван Шишман и увековечен от Иван Вазов, който често е търсил уединение в него, именно тази обител е мястото където той пише разказа „ Една българка“.Отпътуване за село Челопек и продължавайки посоката на храбростта и стъпките на българката от разказа на Вазов ще посетим къща-музей „Баба Илийца“. Родом от село Челопек героичната българка става най-емблематичният му жител, а делото й – спасението на един от Ботевите четници с риск за живота й остава предаван спомен във времето. Отпътуване за град Козлодуй. В крайдунавския град следи оставят траки, славяни и българи. По тези места минава големият римски крайдунавски път, за което свидетелстват останките от римските кастели Магура пиатра, Камиструм и Аугуста. Срещу града се намира вторият по големина български остров, т. нар. Козлодуйски остров. Посещение на единствения плаващ музей на Балканите - Национален музей „Параход Радецки“. Корабът е бил използван от четата на Христо Ботев за преминаване от Румъния в България. Обявен е за паметник на културата и е в списъка е на Стоте национални туристически обекта. Построен е през 1851 г. в корабостроителницата гр. Обуда, Унгария.Отпътуване за град Враца. Настаняване в хотел 3* в района на града.Нощувка.

2 ден. ВРАЦА – БОТЕВГРАД – СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска. Отпътуване за пещера „ Леденика“ по един вълнуващ и интересен начин с който ще се полюбуваме на врачанския балкан и тайните му – с панорамен влак. Посещение на пещера Леденика която ще ви впечатли с с множеството интересни карстови форми – сталактити и сталагмити.Всички са се образували преди хиляди години.Цялата пещера е с дължина 300 м , по протежението, на които са се оформили две зали.През” Проходът на грешниците” се стига до най-голямата галерия т.нар.”Концертна зала”.Съществува поверие според,което през прохода може да мине само този,който е с чисто сърце.Отпътуване с панорамния влак към хижа „ Вестителя“. Свободно време за обяд и фотоси от красивата местност и разкриваща се панорама. Връщане обратно в град Враца. Посещение на историческия музей на града – съкровищницата в която е съхранено и експонирано , през 1999г Рогозенското съкровище – най-голямото тракийско съкровище, откривано по българските земи. Съкровището представлява семеен сервиз на династия тракийски царе, състоящ се от 165 съда, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Датирано е от края на VI и IVв пр. Хр.Възможност за посещение на етнографски комплекс „ Софроний Врачански“ разкриващ бита и занаятите във Врачанския регион, както и уникалните превозни средства-лукс за времето си дело на предприемача Мито Орозов. "Най-отрадно впечатление във Враца ми направи фабриката на Орозова, или по-вярно, самата личност Орозов!", пише Алеко Константинов в пътеписа си „София – Мездра – Враца“. Свободно време. Отпътуване към Ботевград /София / Пазарджик/ Пловдив. Пристигане в Ботевград / София/ Пазарджик/ Пловдив вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 3* в района на гр. Враца / 1 закуска
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 30 лв.
•по желание и срещу допълнително заплащане вечеря в ресторанта на хотела - плюс 28 лв. / заявява се при записване /
МЕНЮ ВЕЧЕРЯ :
1.Гръцка салата
2.Свински карета с топено сирене и гарнитура
3.Палачинка
4.Безалкохолно
5.Хляб

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Паметник костница на Ботевите четници – 1 лв
Къща музей „ Баба Илийца“ – 3 лв
Национален музей „Параход Радецки“ : 7,00 лв – възрастни; 3,00 лв – пенсионери и учащи;
Пещера Леденика - възрастни 9 лв,ученици и пенсионери – 7 лв.
Исторически музей Враца – 4 лв : учащи 1 лев, пенсионери 2 лв, инвалиди и деца до 7 г – безплатно
Етнографски комплекс „ Софроний Врачански“ – 3 лв, учащи 1 лв, пенсионери 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.