Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Румъния »  от БУРГАС - СИБИУ , АЛБА ЮЛИЯ , КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ И ХУНЕДОАРА

от БУРГАС - СИБИУ , АЛБА ЮЛИЯ , КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ И ХУНЕДОАРА

КОД: Трансилвания
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Варна - Сибиу - Хунедоара - Алба Юлия - Астра
 
  Отпътуване на:
12.12.2020 г.
 
 
ново
Цена:
230 лв.
 
 
 
Магията на Трансилвания - изгряващата звезда на румънския туризъм !
Сибиу , Замъка Хуняди , манастирът Куртя де Арджеш и град Алба Юлия !

Ние Ви предлагаме :
• 2 нощувки в района на Сибиу HOTEL CLASS HERMANNSTADT 3* https://www.hotel-class.ro/
• 2 закуски;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение Сибиу ( пешеходна разходка в историческия център на града );
• Посещение на Замъка Хуняди / в град Хунедоара /;
• Посещение на град Алба Юлия ;
• Посещение на Националния музеен комплекс на открито ,, АСТРА ‘’
• Посещение на манастира в Куртя де Арджеш;
• Ескурзоводско обслужване;
• Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро. при ЗД " Армеец "

ДАТА : 12.12.2020 - 13.12.2020 г.
Престой: 3 дни/ 2 нощувки
ЦЕНА: 230 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
02:30 - Бургас – бензиностанция ОМВ до х-л ,, Мираж ‘’
05:00 - Варна - Катедралата

1 ден . БУРГАС - ВАРНА - СИБИУ
Отпътуване от гр. Бургас в 02:30ч . Нощен преход . Пристигане в ранния следобед , с кратки почивки по пътя, в Сибиу. По възможност настаняване в хотела. Свободно време за кратка почивка. Пешеходна разходка в историческия център с разглеждане на уникалната архитектура на града . Сибиу или Херманщат е градът на Къщите с очите, Моста на лъжите и пионер за цяла Румъния - първи театър, първа болница, първа аптека, първа фабрика за хартия, първата книга на румънски език, първи музей, първи зоопарк, първо използване на електричество в Румъния. Всички по-важни забележителности са в непосредствена близост една до друга. Нощувка.

2 ден. ЗАМЪКА ХУНЯДИ и АЛБА ЮЛИЯ
Закуска. Отпътуване към Замъка Хуняди в Хунедоара . Замъкът Корвин или Хунияди на пръв поглед прилича на замък от приказките на Братя Грим. Архитектурното бижу се разпростира на около 7000 кв.м., а всяка от кулите му е висока около 70 метра. Построен върху по-старо укрепление и върху скала над река Злащ. Той е голяма и изпъкваща постройка с високи, оцветени в различни цветове покриви, кули, безбройни прозорци и украсени с каменна резба тераси.През 14 век унгарскияг крал Жигмонд го подарява на Янош Хуняди Серб. Замъкът е реставриран в периода 1446-1453г.от неговия внук Янош Хуняди. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. Има високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. До 1541 г. той е в Кралство Унгария, а по-късно - в Княжество Трансилвания.
Отпътуване към Алба Юлия. Градът е основан като крепост през X в. от унгарския благородник Гюла. Неговото име било преведено на румънски като Юлий и от там идва името на града Алба Юлия – бялата крепост на Юлий. Градът е бил столица на Трансилвания от 1541 до 1690 г. Алба Юлия се свързва с две от най-важните събития в историята на страната - официалното обявяване на присъединяването на област Трансилвания към земите на Румъния и коронацията на първите управлявали вече обединената румънска държава - крал Фердинанд I и кралица Мария. Разглеждане на основните забележителности на града - цитаделата „Алба Каролина“от XVIII век, уникална със своите шест порти, Катедралата на коронацията, Националния музей на съединението, библиотеката, руините на княжеския двор от XVI век, католическата катедрала „Св. Михаил“. Отпътуване за Сибиу .Нощувка.

3 ден. МУЗЕЕН КОМПЛЕКС ПОД ОТКРИТО НЕБЕ ПАРК ,, АСТРА’’ и МАНАСТИРА В КУРТЯ ДЕ АРДЖЕШ - ВАРНА - БУРГАС
Закуска. Посещение на най-големият музеен комплекс под открито небе в Европа - “Астра”. Площ от 96 хектара и колекция от над 300 запазени стари къщи, работилници , мелници, църкви, пренесени от различни краища на Румъния. Почти като нашия “Етър”, но в значително по-големи размери. Етнографският музей се намира в парк с езеро , което е предпоставка и за една много приятна разходка сред природата .
Отпътуване за манастира в Куртя де Арджеш. Манастирът е основан от Нягое I Басараб (1512 – 1521), който срива стените на предишното здание на това място и между 1514 и 1517 г. издига този манастирски комплекс. Построяването на първия влашки манастир и храм легендарно се приписва на майстор Манол, който според преданието вгражда съпругата си и себе си в манастирските стени, за да остане манастирът здрав и стабилен. Манастирът е завършен през 1526 г. при управлението на Раду V Афумати. Прави впечатление приликата на екстериорния стил на първия влашки съборен храм с този на Свети Василий Блажени, който е символът на Москва и Русия. За изписването на интериора принос има майстор Добромир от времето на Раду V Афумати. Манастирският комплекс е уникален , много голям и изключително почитан. Там са погребани голяма част от румънските крале и техните съпруги. В манастира се намират и мощите на Св. Филотея Търновска. Отпътуване за България . Пристигане във Варна и Бургас късно вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 2 нощувки / 2 закуски;
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Сибиу, Замъка Хуняди, Алба Юлия, ,,АСТРА””, манастира в Куртя де Арджеш;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от БЕК РАЙЗЕН ;
• медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро при ЗД " Армеец "

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв;

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 100 лв.
  • възможност за вечеря на тристепенно меню в ресторанта на хотела - 13 евро / 26 лева
( заявява се при записване )

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
  • Замъка Хунедоара : 30 леи - възрастни; 15 леи - пенсионери; 7 леи - учащи
За група минимум 20 човека: 25 леи - възрастни; 10 леи - пенсионери; 5 леи - учащи

  • Парк Астра : 25 леи - възрастни; 12 леи - пенсионери; 7 леи - учащи
  • Сибиу: музея Брюкентал (музей на изящните изкуства) – 20 леи за галерията за европейско изкуство ; 12 леи за галерията за румънско изкуство

  • Румъния: парична единица – румънска лея; Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
  • Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.;
  • Часово време: България 12:00 ч. Румъния 12:00 ч.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
• При анулиране на резервацията от деня, следващ деня на сключване на договора, до 60-я ден преди датата на заминаване – 0% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулиране на резервацията от 59 до 30 дни преди датата – неустойка в размер на депозита
• При анулация 19 – 15 дни преди датата на заминаване – 50% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация от 14 дни преди датата на заминаване – 80% неустойка от крайната цена на пътуването;
• При анулация по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или неявяване – 100% неустойка от крайната цена на пътуването

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №1910013150000826752/14.06.2020 при ЗД "Армеец" - гр. София , ул. „Стефан Караджа“ № 2 Телефон: +359 (0)700 1 39 39
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец".

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
02:30 Бургас - Бензиностанция OMV до хотел „Мираж“, Бургас
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.