Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Румъния »  от БУРГАС - СИНАЯ , БРАН , БРАШОВ !

от БУРГАС - СИНАЯ , БРАН , БРАШОВ !

КОД: Синая
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  4 дни / 3 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Варна - Русе - Букурещ - Синая - Бран - Синая - Букурещ - Варна - Бургас
 
 
Цена:
240 лв.
 
 
 
Тръгване от Варна и Бургас!
Тридневна екскурзия до Букурещ, Синая и Бран! Вълшебна картина от красиви планински върхове и приказен замък. Всичко това е Синая - съкровището на Карпатите, перлата на Румъния. Подарете си едно приказно пътуване назад във времето до замъците на Синая и Бран. Вижте забележителностите на Букурещ и Брашов и направете екскурзията до Румъния незабравима!

Ние Ви предлагаме :
•2 нощувки в хотел 3* в района на Синая
•2 закуски / 2 вечери ;
•транспорт с туристически автобус;
•панорамна обиколка на град Букурещ, известен като „Малкия Париж”;
•панорамна обиколка на град Брашов;
•посещение на замъка Пелеш - лятната резиденция на крал Карол І
•посещение на замъка „Бран” - замъка на граф Дракула
•представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•медицинска застраховка с асистанс на стойност 5000 евро към ЗД " Армеец"/ ЗК " Лев инс"

ДАТА: 22.10.2021 - 24.10.2021г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от Варна : 235 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Бургас : 240 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•05:30 ч. – гр.Бургас – Булаир пред Ен тур транс;
•08:00 ч. – гр.Варна – пред Катедралата.

1 ден. БУРГАС - ВАРНА – РУСЕ – БУКУРЕЩ – СИНАЯ
Тръгване от гр.Бургас / гр.Варна/ по маршрут Бургас - Варна – Русе – Букурещ. Пристигане в Букурещ – град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен като „Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града - Триумфалната арка, Атене, Народния театър, Парламента, Патриаршеската църква“ Св. Св. Константин и Елена “, с мощите на Свети Димитър Басарбовски , Университета, площада на Революцията, площада на Победата, Кралския дворец. Отпътуване за Синая – планински град и курорт, наричан „Перлата на Карпатите”, най – вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Настаняване в хотел 3*. Вечеря . Нощувка.

2 ден. СИНАЯ – БРАН – БРАШОВ – СИНАЯ
Закуска. Отпътуване за Бран. Посещение на замъка „Бран”, известен още като замъка на Граф Дракула (Граф Влад Цепеш) – впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Отпътуване за Брашов, панорамна обиколка и пешеходна разходка в града. Свободно време в Брашов. Отпътуване за Синая. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден. СИНАЯ – БУКУРЕЩ – ВАРНА - БУРГАС
Закуска. Посещение на замъка „Пелеш” – бивша лятна кралска резиденция на румънските крале. Посещение на манастира Синая . Манастирът на Синая, или само Манастир Синая , е православен манастир в Румъния . Построен е през 1690-1695 г. от румънския благородник Михай Кантакузино след поклонническото му пътуване до манастира „Света Екатерина“ на Синайския полуостров и е назован по името на полуострова. Впоследствие така започва да се нарича и градът, който възниква около манастира - Синая. Свободно време в Синая . Отпътуване за България . Пристигане в гр.Бургас /гр.Варна/ късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•2 нощувки в хотел 3* в района на Синая;
•2 закуски ; 1 вечеря ; 1 празнична вечеря
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа програма в Букурещ, Бран, Брашов, Синая;
•екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от БЕК РАЙЗЕН;
•медицинска застраховка с асистанс на стойност 5000 евро към ЗД " Армеец"/ ЗК " Лев инс"

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 6 години в стая с двама възрастни / без допълнително легло/ – безплатно;
•настаняване на дете от 6 до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 40 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 90 лв.;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • замъка „Пелеш” – 30 леи за работещи ; 15 леи за лица навършили 65 г. ;
7,50 леи деца до 12 г. ;
  • такса за снимане в замъка " Пелеш " - 35 леи
  • замъка „Бран” – 40 леи за работещи ; 30 леи за лица навършили 65 г. ; 25 леи деца до 12 г.

Курс на БНБ към 19.06.2019 - 1 румънска лея = 0.41409 ст.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
05:30 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.