Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Гърция »  от ПАЗАРДЖИК - КАРНАВАЛ в КСАНТИ

от ПАЗАРДЖИК - КАРНАВАЛ в КСАНТИ

КОД: Ксанти
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Пазарджик-4400
 
  Маршрут: Пловдив - Пазарджик - Гоце Делчев - Ксанти
 
  Отпътуване на:
25.02.2023 г.
 
 
Цена:
130 лв.
 
 
 
НА КАРНАВАЛ В КСАНТИ!
Елате с нас на Карнавала в Ксанти – най-големия карнавал в Северна Гърция! Вижте парада, танците, музиката, цветните платформи и най-впечатляващото, неподправено, спонтанно и искрено веселие завладяло тълпите от хора. С две думи: Карнавала в Ксанти – Карнавал от сърце!

Ние Ви предлагаме:
• Транспорт с туристически автобус;
• 1 нощувка в района на Кавала хотел 3*;
• 1 закуска;
• Посещение на гр. Ксанти и включване в карнавала;
• Посещение на пещера Маара;
• Посещение на гр. Кавала;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА: 25.02.2023 - 26.02.2023 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА: с тръгване от Пловдив - 130 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Пазарджик - 130 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Велинград - 125 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ :
07:00 ч. - гр.Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
07:40 ч. - гр.Пазарджик - Водното стопанство
09:00 ч. - гр.Велинград - Центъра

1 ден. ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - ВЕЛИНГРАД - ПЕЩЕРА МААРА - ДРАМА - КЕРАМОТИ
Отпътуване от гр.Пловдив / гр.Пазарджик / гр. Велинград за Република Гърция, по маршрут Гоце Делчев – пещера Маара - Кавала .В района на град Драма ще покорим пещерата Маара, както и тя нас. Тя е най-голямата речна пещера в света и втората по-големина в Гърция. Впечатлява с висящите и преливащи в множество цветове сталактити. От арабски името й означава "малката пещера", а от еврейски „вода от планината“ . Намерени са останки от различни археологически епохи - инструменти на труда и останки от различни животни (зайци, мечки, мамути). Отпътуване за гр. Кавала. Пристигане в гр. Кавала. Настаняване в хотел. Свободно време по интереси. Вечерна пешеходна туристическа обиколка из романтичните улички на Стария град на Кавала, основан от колонисти на остров Тасос преди Христа. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото и най-красивото пристанище в тази област на Егейско море. Пешеходната обиколка включва:
църквата ”Успение Богородично”, пристанището, Паметника и къщата-музей на Мохамед Али паша - благодетел на града, сградата "Имарет". Нощувка.

2 ден. КАВАЛА - КСАНТИ - ВЕЛИНГРАД - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска. Отпътуване за Ксанти. Туристическа обиколка на град Ксанти и включване в Карнавала. Отпътуване за България. Пристигане в гр. Велинград / гр. Пазарджик и гр. Пловдив вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 3* в района на Кавала / 1 закуска;
• Транспорт с туристически автобус;
• Гранични и магистрални такси;
• Посещение на Карнавал в Ксанти;
• Посещение на пещера Маара;
• Туристическа програма в Ксанти;
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро покритие при "Евроинс" АД;
•Груповата застраховка важи за всички пътуващи на възраст до 84 г. без доплащане;
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години на допълнително легло в стаята с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 40 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• вход и еко такса пещера Маара - 8 евро;
•Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло (т.е. не е редовно легло). Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЕЩЕРА МААРА:
Пещерата е най-голямата речна пещера в света с дължина 21 километра. По нея протича река Панега. Подземната и красота се определя от огромните и с различна форма и оцветяване сталактити. Във вътрешността и температурата е постоянна през цялата година, като на въздуха е 17 °C, на водата 13 °C. Пещерата е с благоустроена за посещения дължина около 500 метра. Забележителност е начинът, по който реката извира под планината. Подземната река събира водите си преди всичко от водосбора около Зърнево (Елеската котловина). Заедно с други четири пещери, между които и известната Алистратска пещера, тя образува пещерната система на река Панега. Пещерата е втора по дължина измежду проучените досега в Гърция.

Условия за резервации и анулации:
• За резервация са необходими три имена и ЕГН на пътуващите.
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Направени резервации автоматично се анулират, 72 часа след генерирането им, ако по тях не е постъпило плащане.
• Доплащането е до минимум 10 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина:
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе. В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната:
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 1306221000380 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София, бул. Цар Борис III 136 В, тел. 02 /915 08 59

Необходими документи за пътуване в чужбина:
Валиден задграничен паспорт или лична карта. За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение (оригинал и копие). Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.

Забележка:
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 5 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване на раздел "Информация транспорт" в сайта на Бек Райзен ЕООД - https://www.beckreisen.bg/
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА!


Час на тръгване Място на тръгване
07:40 Пазарджик - Водното стопанство
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.