Начало »  Екскурзии » Екскурзии в чужбина » Екскурзии в Гърция »  от ПЛОВДИВ - ХАЛКИДИКИ - СИТОНИЯ

от ПЛОВДИВ - ХАЛКИДИКИ - СИТОНИЯ

КОД: Ситония
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  4 дни / 3 нощувки
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пловдив - Пазарджик - Халкидики - Ситония - Метаморфоси
 
 
Цена:
315 лв.
 
 
 
Тръгване от Пловдив и Пазарджик!
Заповядайте с нас на полуостров Ситония на Халкидикидическия полуостров , на изток от Света гора в градчето Метаморфоси , на брега на Егейско море , обкръжен от Сингитския залив на запад и Торонийския залив от изток.

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус
•4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери
•Настаняване в хотел 4* в района на Метаморфоси
•По желание и срещу допълнително заплащане разходка с кораб около третия ръкав на Халкидики – Атон – Света гора , който дава възможност да се видят от кораба 8 от съществуващи 20 мъжки манастира - 45 лв / при група от минимум 20 човека / .
Деца от 0-6г. - безплатно , деца от 6-11.99г. - 35 лв.
•Медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец"АД
•Водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ДАТА:
Престой: 4 дни / 3 нощувки

ЦЕНА:с тръгване от Пловдив - 315 лв.
ЦЕНА:с тръгване от Пазарджик - 315лв.
ЦЕНА:с тръгване от Велинград - 315лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
06:00 ч. - Пловдив – спирката на х-л Тримонциум / Център /
06:40 ч. - Пазарджик – Водното стопанство
08:00 ч. - Велинград - Центъра срещу паркинга

1-ви ден ПЛОВДИВ - ХАЛКИДИКИ - СИТОНИЯ - МЕТАМОРФОСИ
Отпътуване в гр.Пловдив / гр. Пазарджик / гр. Велинград по маршрут Пловдив - Пазарджик - Велинград - Гоце Делчев- Халкидики. Пристигане в хотел 4* в ранния следобед . Настаняване в хотела . Свободно време . Вечеря. Нощувка.

2-ри ден МЕТАМОРФОСИ
Закуска . Свободно време . Вечеря . Нощувка.

3-ти ден МЕТАМОРФОСИ или по желание : АТОН И СВЕТА ГОРА
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и срещу допълнително заплащане, разходка с корабче до Атон и Света гора. Светата гора Атон е полуостров в Гърция, на който са разположени 20 големи мъжки манастира (като не се броят по-малките монашески общини). Във Византия е било строго забранено на жените да влизат във всички мъжки манастири. Света гора се смята за земното кътче на Божията Майка — преданието гласи, че пресвета Богородица и евангелист Йоан се отправили на морско пътешествие, но по пътя се разразила буря и се изгубили. Спрели в подножието на планината Атон, на това място, където днес се намира Иверския манастир. Поразена от красотата на тези места, света Богородица помолила Господ да направи Света гора неин земен кът. По завета на Божията Майка нито една жена, освен нея, не може да стъпи на земята на Атон. През 1045 година по време на управлението на византийския император Константин IX Мономах е приет устав за атонските монаси, който официално забранява на жените и даже за домашни животни от женски пол да пребивават на територията на Света гора.По желание посещение на Великденска литургия . Вечеря в хотела. Нощувка.

4-ти ден ХАЛКИДИКИ - ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ
Закуска. Отпътуване от хотела около обяд . Пристигане в гр. Велинград / гр. Пазарджик / гр. Пловдив вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА: :
• 4 дни / 3 нощувки / 3 закуски / 3 вечери
• Транспорт с туристически автобус
• медицинска застраховка с асистанс на стойност 5 000 евро при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец"АД
• водач от БЕК РАЙЗЕН придружаващ пътуването;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: :
  • Доплащане за единична стая - 100 лв
  • Допълнителни екскурзии / по желание и с доплащане / :
Възможност за разходка с кораб около третия ръкав на Халкидики – Атон – Света гора , който дава възможност да се видят от кораба 8 от съществуващи 20 мъжки манастира - 45 лв / при група от минимум 20 човека / . Деца от 0-6г. - безплатно , деца от 6-11.99г. - 35 лв.

  • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)

ПРОГРАМА НА ЦЕЛОДНЕВНИЯ КРУИЗ :
Отпътуване от Ормос Панагияс.
Корабът отплава от пристанище Ормос Панагияс в 09:30 ч. сутринта и тръгва от бреговете на Ситония към Света гора .Първият манастир по програмата е манастирът Свети Павел , населен предимно от славянски монаси .През вековете е бил многократно разрушаван и претърпял множество промени и пристроявания . В обителта има 12 църкви . Манастирът съхранява множество старинни икони . Библиотеката пази 500 ръкописа и около 12 500 старопечатни книги , от които 174 – славянски . Разглеждане на манастирита на Света гора със спирка Урануполи . Плавайки на север , ние срещаме 8 манастира , както и главнотопристанище на Света гора ,а също и границата ,която разделя Света Гора от останалата част на полуострова . По-късно посещаваме селището Урануполи , което е идеално място за разходка и кафе . Танцувайки под звуците на бузуки , изпълнение на живо , се прибираме обратно към Ормос Панагияс крайната ни точка . Пристигането ни на пристанище Ормос Панагия е около 17:15ч.

ОТСТЪПКИ:
•дете до 12г. настанено в стая с двама възрастни - минус 20 лв;

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомление на туриста, в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване.
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване!
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
06:40 Пазарджик - Водното стопанство
08:00
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.