Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от ВАРНА и ДЕВНЯ - пещера ОРЛОВА ЧУКА , крепост ЧЕРВЕН и КАРАНВЪРБОВСКИ МАНАСТИР „Света Марина“

от ВАРНА и ДЕВНЯ - пещера ОРЛОВА ЧУКА , крепост ЧЕРВЕН и КАРАНВЪРБОВСКИ МАНАСТИР „Света Марина“

КОД: Орлова чука
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна- Девня - Шумен - Каранвърбовски м-р - Орлова чука - Червен
 
  Отпътуване на:
12.06.2022 г. 21.08.2022 г.
 
 
ново
Цена:
40 лв.
 
 
 
Ние ви предлагаме:
• Посещение на средновековен град " Червен "
• Посещение на пещера " Орлова чука "
• Посещение на Каранвърбовски м-р " Св. Марина "
• Транспорт с туристически автобус
• Екскурзоводско обслужване
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ДАТА : 12.06.2022 г.
ДАТА : 21.08.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 40 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
08:30 ч. - гр. Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина


1 ден: ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - с. КАРАН ВЪРБОВКА - ПЕЩЕРА ОРЛОВА ЧУКА - СРЕДНОВЕКОВЕН ГРАД ЧЕРВЕН - ШУМЕН - ДЕВНЯ - ВАРНА
Отпътуване от гр. Варна/ гр. Девня/ гр.Шумен за с. Каран Върбовка .Посещение на Каранвърбовският манастир "Св. Марина" , който се намира на 3 км южно от село Каран Върбовка,област Русе. Според изследователи Каранвърбовският манастир ''Св. Великомъченица Марина'' е основан през Второто българско царство и съществува до падането на България под османско владичество, когато бил напълно разрушен. Според легендата, възраждането на Каранвърбовския манастир се дължи на едно сляпо турско момченце, което се измило с водата, извираща от мястото на разрушения манастир, и прогледнало. Това се случило на 17 юли, деня в който се почитат паметта на света Марина. В знак на благодарност, бащата на детето и собственик на нивата, подарява на християните земята, в която се намирал чудотворния извор. В периода 1828-1859г. постепенно там били изградени монашески килии и малка църква. Отпътуване за пещера " Орлова чука ". Посещение на пещерата „Орлова Чука”- в близост до село Пепелина – втората по дължина пещера в България (14 км.) Тя представлява сложен лабиринт от преплитащи се галерии, тунели, пропасти, големи и малки зали с малко, но много красиви пещерни образувания. През 1959 г. в Орлова чука са изградени каменни стъпала и е пробит изкуствен тунел, който служи за вход . Отпътуване за средновековен град Червен. Червен е един от най-значимите военно-административни, църковно-културни и стопански центрове на Второто българско царство (XII – XIV в.). Разкрити са голям феодален замък, крепостни стени, подземни водоснабдителни проходи, обществено-административни сгради, 13 църкви, улична мрежа, жилищни сгради и работилници. Напълно запазена е триетажна крепостна кула. Отпътуване за гр. Шумен / гр. Девня / гр. Варна . Пристигане в гр. Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Каранвърбовски м-р " Св. Марина "
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер ;
•Средновековният град - крепост Червен - 4 лв.
•Пещера Орлова чука - 6 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

•Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
•Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.