Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от ТЪРГОВИЩЕ - ЛЯСКОВСКИ М-Р , ЛЯСКОВЕЦ И АРБАНАСИ

от ТЪРГОВИЩЕ - ЛЯСКОВСКИ М-Р , ЛЯСКОВЕЦ И АРБАНАСИ

КОД: Арбанаси
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Търговище-7700
 
  Маршрут: Варна - Лясковски м-р - с. Лясковец - Арбанаси - Варна
 
  Отпътуване на:
26.03.2022 г.
 
 
ново
Цена:
38 лв.
 
 
 
ОТ ТЪРГОВИЩЕ - ЛЯСКОВЕЦ , ЛЯСКОВСКИ М-Р И АРБАНАСИ

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на с. Лясковец
• Посещение на музей на гурбетчийското градинарство - с. Лясковец
• Посещение на Лясковски манастир
• Посещение на Етнографски комплекс " Арбанаси "
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД

ДАТА : 26.03.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 38 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
• 07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата;
• 07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
• 08:15 ч. - гр. Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина
• 09:20 ч. - гр. Търговище - бензиностанция OMV до кръговото на околовръстното шосе

1 ден: ВАРНА - ЛЯСКОВСКИ М-Р – ЛЯСКОВЕЦ – АРБАНАСИ - ВАРНА
Отпътуване от гр. Варна за Лясковски м-р . Посещение на Лясковския манастир „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”, построен през 12-14 век по времето на Второто българско царство, укривал възстанници, бягащи от турските потери. През 1874 г. митрополит Иларион Макриополски отваря първата вългарска семинария в манастира, която продължава да съществува до 1885 г. Отпътуване за град Лясковец . Посещение на музеят на гурбетчийското градинарство в град Лясковец създаден през 1976 година. Той е единственият по рода си музей в нашата страна. Мястото му е точно тук, защото именно лясковските градинари първи „изнасят” в страните на Европа знанията и уменията си в отглеждането на зеленчуци. Именно те разработват нов тип култивационно съоръжение - парници, отоплявани с оборски тор. За да могат да поливат по желание зеленчуците, градинарите гурбетчии разработват съоръжението долап - водно колело, задвижвано с животинска тяга, с помощта, на което се издига вода до повече от 10 метра над водоизточника. Отпътуване за етнографски комплекс Арбанаси. Там са запазени 144 къщи с богата вътрешна украса, които поразяват със своята архитектура и красота. Посещение на манастира „Св. Николай Чудотворец”, в който са отсядали Цар Фердинанд и Цар Борис III и манастира „Успение Богородично”, където се намира чудотворната плачеща икона на Богородица Троеручица. Възможност за посещение на Констанцалиевата къща – един от най-забележителните и представителни паметници на жилищната архитектура в с. Арбанаси. Свободно време за разходка. Отпътуване за Варна. Пристигане в гр. Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на Лясковски манастир
• Посещение на град Лясковец
• Посещение на с. Арбанаси
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години при двама пълноплащащи възрастни – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти.
  • Констанцалиевата къща / с.Арбанаси/ - 5 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми.
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран - 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:20 Търговище - бензиностанция OMV околовръстен път
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.