Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ И С. ТРУД - КАБИЛЕ , СЛИВЕН И ТУИДА

от ПЛОВДИВ И С. ТРУД - КАБИЛЕ , СЛИВЕН И ТУИДА

КОД: Кабиле
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пазарджик - Пловдив - с.Труд - Кабиле - Сливен
 
  Отпътуване на:
09.10.2022 г.
 
 
ново
Цена:
41 лв.
 
 
 
ОТ ПАЗАРДЖИК , ПЛОВДИВ И С. ТРУД - КАБИЛЕ , КРЕПОСТ ТУИДА И ГР. СЛИВЕН !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на тракийски античен град „ Кабиле” - с. Кабиле ;
• Посещение на средновековна крепост " Туида "
• Посещение на гр. Сливен
• Транспорт с туристически автобус ;
• Екскурзоводско обслужване ;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД .

ДАТА : 13.03.2022 г.
ДАТА : 08.05.2022 г.
ДАТА : 09.10.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 41 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
07:45 ч. - гр. Пловдив - спирката на хотел Тримонциум
08:15 ч. - с. Труд - полицията / център

1 ден . ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - С. ТРУД - ЯМБОЛ - СЛИВЕН
Отпътуване по маршрут Пазарджик - Пловдив - Ямбол . Посещение на тракийски античен град „Кабиле“, който печели най-голямата награда „Изборът на българите“ в първите годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма.Характерното за обекта е, че дава уникална възможност за своеобразно пътуване през времето със „спирки”: Праистория, Тракийска епоха, Елинистичен период, Римска епоха, Ранно Средновековие. Отпътуване за гр. Сливен. Посещение на късноантична и средновековна крепост " Туида " . Намира се на хълма “Хисарлъка” в североизточната част на Сливен, непосредствено до квартал Ново село. В миналото местността е била населявана от тракийски племена, антични римляни, средновековни българи. От мястото на крепостта се открива уникална гледка към величествените “Сини камъни” и към град Сливен.Отпътуване за центъра гр. Сливен . Възможност за посещение на музея на текстилната индустрия до него се намира първата държавна сукнена фабрика, която е създадена от Добри Желязков-Фабрикаджията . Свободно време за разходка в красивия център на града. Отпътуване за гр. Пловдив / гр. Пазарджик . Пристигане в гр. Пловдив / гр. Пазарджик вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на гр.Сливен
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД .

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти.
Архитектурен резерват Кабиле - 3 лв.
Национален музей на текстилната индустрия – 3 лв.
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА ГРУПА - крепост " Туида "
Възрастни – 3,00 лв.
Ученици, студенти, пенсионери – 1,50 лв.
Деца до 7 години и хора с увреждания – безплатно
Групови посещения над 10 души - 2,00 лв.
Групови посещения /над 10 души -ученици, студенти, пенсионери/ - 1,00 лв.

ИСТОРИЯ НА АНТИЧЕН ГРАД КАБИЛЕ :
На 7 км от Ямбол се намира единственият в България запазен голям тракийски античен град – Древният Кабиле. Той има уникалния шанс да е съхранен и до днес, за разлика от Севтополис, останал под язовир „Копринка“ или другия голям тракийски град - Филипопол, върху който пък е застроен съвременен град.Това позволява „Кабиле“ да бъде почти изцяло проучен и да е лесно достъпен за туристи. Кабиле възниква към края на ІІ хил. пр. Хр. край голям култов център на възвишението „Зайчи връх“. През античността градът е бил важен икономически и културен център в Югоизточна Тракия и Долна Тунджа.Според историческите сведения, Кабиле е превзет от Филип Македонски през 341 г. пр. Хр., а по-късно за известно време в него е пребивавал и синът му Александър ІІІ Велики Македонски.През първата половина на ІІІ в. пр. Хр. Кабиле е бил резиденция на тракийските царе Спарток и Скосток. Кабиле е и единственият град във вътрешността на Тракия, който имал собствена монетарница, където са сечени царски и градски емисии в периода ІІІ - ІІ в. пр. Хр.
След превземането му от римляните, от началото на ІІ в. сл. Хр. Кабиле се превръща в един от двата най-големи римски военни лагери в провинция Тракия. Градът престава да съществува, след като аварите го разрушават в края на VІ в.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран - 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:15 с. Труд - Полицията
07:45 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.