Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ - СМОЛЯН , ЧЕПЕЛАРЕ И АГУШЕВИ КОНАЦИ

от ПЛОВДИВ - СМОЛЯН , ЧЕПЕЛАРЕ И АГУШЕВИ КОНАЦИ

КОД: Родопи
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пловдив - Асеновград - с. Могилица - Смолян - Чепеларе
 
  Отпътуване на:
03.07.2022 г. 08.10.2022 г.
 
 
ново
Цена:
30 лв.
 
 
 
Родопско приключение , което ще остане завинаги в сърцата ви !

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на гр. Чепеларе
• Посещение на Агушеви конаци
• Посещение на гр. Смолян
• Посещение на Храм "Свети Висарион Смоленски "
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при "Евроинс " АД
• Водач от Бек Райзен ЕООД по време на цялото пътуване

ДАТА:14.05.2022 г.
ДАТА:03.07.2022 г.
ДАТА:08.10.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
07:00 ч. - гр. Пловдив - спиката на хотел Тримонциум
07:40 ч. - гр. Асеновград - пред хотел Асеновец

1 ден ПЛОВДИВ - АСЕНОВГРАД - с. МОГИЛИЦА - СМОЛЯН - ЧЕПЕЛАРЕ
Отпътуване от гр. Пловдив / Асеновград към село Могилица .Там времето е съхранило уникалния феодален замък "Агушеви конаци" - единственият в Югоизточна Европа. Противно на много мнения, че сградите са били арест, това не е вярно. Те са замък, строени в средата на 19 век, от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. Оттам идва и името им днес. Агушеви конаци имат 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Свободно време за разглеждане на Агушевите конаци с местен екскурзовод , време за снимки в центъра на китното село Могилица, за да се срещнете с ,,кандидата,, за рекордите на Гинес - гигантска дървена лъжица.Отпътуване за град Смолян. Възможност за посещение на втория по големина православен храм в страната „Свети Висарион Смоленски”. Църквата започва да се строи през 2002 г. по проект на местни архитекти, като са събрани дарения около 3,5 милиона лева. Камбанарията е висока 32 м, а в нея има 11 камбани, които са дело на руска компания. Храмът е един от символите на град Смолян и е културен паметник. Свободно време .
Отпътуване за гр. Чепеларе.Посещение на най-високия град в България. Разположен на 1 100м надморска височина, градът е от предпочитаните зимни курорти, родно място на едно от големит имена в зимнит спортове в България – Екатерина Дафовска. Градът впечатлява с красивото си разположение на река Чепеларска, единствения по рода си музей на ските и музеят на Родопския карст . Отпътуване за гр. Асеновград / гр. Пловдив . Пристигане в гр. Асеновград / гр. Пловдив вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при " Евроинс " АД
• водач от Бек Райзен по време на цялото пътуване

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси музеи:
• Агушеви конаци - 5 лв. за възрастен и 2.50 лв. за деца / частен имот няма намаление за клиенти с ТЕЛК /
• Музей на Родопския карст - Възрастни – 3 лв./ Ученици, студенти и пенсионери – 1,50 лв.
За групи от най-малко четирима души (ученици, студенти и пенсионери) – 1 лв. на човек./// За групи от най-малко четирима души (възрастни) – 2 лв. на човек
• Музей на ските – 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.