Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от ВАРНА - СТАРИЯ ДОБРИЧ И МЕДЕНАТА КЪЩА В С. ПРИЛЕП

от ВАРНА - СТАРИЯ ДОБРИЧ И МЕДЕНАТА КЪЩА В С. ПРИЛЕП

КОД: Добрич
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - с. Прилеп - Добрич - Варна
 
  Отпътуване на:
01.10.2022 г.
 
 
Цена:
22 лв.
 
 
 
Етнографски комплекс " Стария Добрич " - мястото , където миналото става осезаемо !

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на Медена къща " Михови " - с. Прилеп
•Посещение на Етнографски комплекс "Стария Добрич"
•Посещение на Дом-паметник „Йордан Йовков“ - гр. Добрич
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ДАТА:12.03.2022 г.
ДАТА:01.10.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 22 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
08:00 ч. - гр. Варна - Катедралата

1 ден. ВАРНА - с. ПРИЛЕП - ДОБРИЧ - ВАРНА
Отпътуване за китното Добруджанско селце Прилеп , за да опитаме от сладките изкушения на Медена къща " Михови " . Всеки гост ще се наслади на невероятният вкус на ръчно приготвени медено – таханови бонбони, медено блокче и медена ракия. В медената къща ще се запознаете с интересни факти за пчеларството от древността до наши дни. Отпътуване за град Добрич . Посещение на Aрхитектурно етнографският музей на открито “Старият Добрич”, който представя архитектурата, бита и стопанското минало на град Добрич от края на ХІХ и началото на ХХ век. В него по стари ръчни технологии и с оригинални инструменти, в повече от 30 работилници, се изработват традиционни изделия на грънчарството, ковачеството, везбарството, тъкачеството, бъчварството, абаджийството, златарството и други. Не забравяйте да опитате от прочутите гевреци . Навсякъде в страната ни се правят такива гевреци , но Добричлии твърдят , че техните са най - вкусни . Свободно време за разходка . Посещение на Дом-паметникът „Йордан Йовков“ . Открит е през 1980 г. във връзка със стогодишнината от рождението на класика на българската литература Йордан Йовков – един от най-известните ни писатели-хуманисти и майстор на разказа, чиито произведения са включени в много световни антологии и са преведени на над 40 езика.Музеят съхранява общо около 10 000 фондови единици, пазещи частици от живота и творческата работа на белетриста.Голям интерес за туристите представлява забележителната художествена творба на Стоимен Стоилов в дом-паметника – „В света на Йовковите герои“, която е рисувана керамика. Отпътуване за град Варна . Пристигане в град Варна привечер .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Транспорт с туристически автобус
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при " Евроинс " АД

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер ;
•дегустация в медена къща - 3 лв.
•Вход музей " Йордан Йовков " - Възрастни - 3,00 лв
Ученици, студенти, пенсионери - 1,50 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА !


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.