Начало »  Екскурзии » Еднодневни екскурзии в България »  от БУРГАС - ЖЕРАВНА,КОТЕЛ и МЕДВЕН

от БУРГАС - ЖЕРАВНА,КОТЕЛ и МЕДВЕН

КОД: Жеравна, Котел и Медвен
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Котел - Жеравна - Медвен - водопад Син вир - Бургас
 
  Отпътуване на:
05.03.2022 г. 14.05.2022 г.
 
 
Цена:
30 лв.
 
 
 
ЖЕРАВНА, КОТЕЛ И МЕДВЕН – калдеръмената приказка на Котленския балкан

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на град Котел
• Посещение на село Жеравна
• Посещение на село Медвен
• Посещение на водопад Синия вир
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от фирмата;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ДАТА: 05.03.2022 г.
ДАТА: 14.05.2022 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Бургас – Булаир пред Ентур транс;

1 ден. БУРГАС – ЖЕРАВНА – КОТЕЛ – МЕДВЕН – СИНИЯ ВИР- БУРГАС
Отпътуване от гр. Бургас град Котел. Посещение на град Котел – разположен на изключително ценно комуникационно място в Котленския проход между Шумен и Сливен, градът се развива още от античността. През Възрожденската епоха пък се утвърждава като заможен град с развити занаяти дърводобив, тъкачество, шивачество. Представителни образци на възрожденски къщи впечатляват с красотата си, а от дворовете им правят първите си стъпки и едни от най-просветените и дейни български общественици и революционни дейци – Георги Сава Раковски, Петър Берон, Георги Мамарчев и др. Отпътуване за Жеравна. Селището съхранило духа на старопланинската къща и превърнало се в емблема на архитектурата в тази част на страната. Отпътуване за село Медвен. Посещение на село Медвен. Сгушено в склоновете на Стара планина, то впечатлява със спокоен дух и красиви къщи пазещи духа на възрожденската епоха.Интересно е че всяка една от тях се е строяла с по една празна стая, за да живее стопанинът по-дълго. Селото е родно място на известни българи, сред които имената на Захари Стоянов и драматургът Стоян Бъчваров. Отпътуване за водопад Синия вир. Посещение на забележителната природна местност в Котленския балкан,макар и висок само 4 метра, той образува и живописно езеро при пада си сред горската местност, по която преминава река Медвенска захранваща водопада. Свободно време за снимки сред красивата природа. Отпътуване за град Бургас. Пристигане в гр. Бургас вечерта.

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
• Посещение на град Котел
• Посещение на село Жеравна
• Посещение на село Медвен
• Посещение на водопад Синия вир
• Транспорт с туристически автобус;
• Водач от фирмата;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Галатанско училище,Котел – 3лв възрастни//1,50 лв - учащи и пенсионери// 0,50 лв -лица с ТЕЛК
  • Къща-музей „Йордан Йовков” – 3лв възрастни//1,50 лв - учащи и пенсионери// 0,50 лв -лица с ТЕЛК

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • достигането до водопад Синия вир се осъществява по маркирана еко-пътека за около 20 минути в посока от мястото на спиране на автобуса и в зависимост индивидуалния ход на всеки турист.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!! Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.