Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от БУРГАС и СТАРА ЗАГОРА - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ, ЛЕДЕНИКА и КРЕПОСТ БАБА ВИДА

от БУРГАС и СТАРА ЗАГОРА - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ, ЛЕДЕНИКА и КРЕПОСТ БАБА ВИДА

КОД: Белоградчишки скали
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Стара Загора - Леденика - Монтана
 
  Отпътуване на:
04.09.2021 г.
 
 
Цена:
195 лв.
 
 
 
От Бургас и Стара Загора - Белоградчишки скали, пещера Леденика, средновековна крепост”Баба Вида”!
ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА Я ОБИКНЕШ !
Подземните тайни на пещера Леденика , величието на Белоградчишките скали и допир до многовековната ни история !

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Черепишки м-р
•Посещение на пещера Леденика
.Посещение на пещера Магурата
•Посещение на Белоградчишките скали
•Посещение на средновековната крепост”Баба Вида”
•Посещение на Плевенската панорама
•1 нощувка в хотел *** в района на Враца
•1 нощувка в хотел *** в района на Видин
•2 закуски / 2 вечери
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД"Армеец"
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА : 22.05.2021 - 24.05.2021 г.
ДАТА : 04.09.2021 - 06.09.2021 г.
Престой : 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА : с тръгване от Бургас – 195 лв.
ЦЕНА : с тръгване от Айтос – 195 лв
ЦЕНА : с тръгване от Карнобат – 195 лв
ЦЕНА : с тръгване от Стара Загора - 190 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ :
06:00ч. - гр. Бургас – Булаир пред Ен Тур Транс
06:30ч. - гр. гр.Айтос – автогара
07:00ч. - гр. Карнобат-автогара
08:30ч. - гр. Стара Загора – бившата Баня пиперка

1 ден: БУРГАС - АЙТОС - КАРНОБАТ - СТАРА ЗАГОРА - ЧЕРЕПИШКИ М-Р - ПЕЩЕРА ЛЕДЕНИКА - ВРАЦА
Отпътуване от гр.Бургас/ гр. Айтос/ гр. Карнобат / гр. Стара Загора по маршрут– Черепишки манастир - п-ра Леденика- гр. Враца.Посещение на Черепишки манастир”Успение Богородично” –разположен на самия бряг на река Искър.Манастирът е изграден по време на управлението на цар Иван Шишман.Тук е изработено и прочутото „Черепишко Четвероивангелие”с позлатен обков.В скалите над манастира е била изградена костница на два етажа ,чийто параклис е посветен на „Св.Йоан Кръстител” В манастира са запазени останките на стенописи от XVI – XVIII в. И XIXв.,от тогава е останала и колекция от икони.В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов,който от това място се е вдъхновявал за много от своите творби,сред които”Дядо Йоцо гледа”и „Една Българка”.Отпътуване за пещера „Леденика”която ще ви впечатли с с множеството интересни карстови форми – сталактити и сталагмити.Всички са се образували преди хиляди години.Цялата пещера е с дължина 300 м , по протежението, на които са се оформили две зали.През” Проходът на грешниците” се стига до най-голямата галерия т.нар.”Концертна зала”.Съществува поверие според,което през прохода може да мине само този,който е с чисто сърце.Отпътуване за гр.Враца,настаняване в хотел и вечеря.

2 ден: ВРАЦА - ПЕЩЕРА МАГУРАТА - БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ - ВИДИН
Закуска.Отпътуване за пещера Магурата .Пещерата е най-значимата в цялата страна за 8 вида прилепи,приоритетни за опазване в цяла Европа .Отпътуване за гр.Белоградчик и посещение на Белоградчишките скали,които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България,със своите красиви скални фигури,достигащи на места над 200м.височина и разделени на 3 основни групи.Изключително преживяване с незабравими,спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери.Отпътуване за гр.Видин. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град,средновековната крепост „Баба Вида”- единствената изцяло запазена в страната /Xвек/Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия,поради това е сложна смесица от различни исторически епохи.Възможност да се разходите в Крайдунавския парк,с една от най-красивите градини по поречието.Настаняване в хотел 3* в района на гр. Видин .Вечеря.Нощувка .

3ден: ВИДИН - ПЛЕВЕН - СТАРА ЗАГОРА - КАРНОБАТ - АЙТОС - БУРГАС
Закуска.Отпътуване за гр.Плевен .Разглеждане на Панорама”Плевенска епопея -1877г.”, която е със статут на музей. Построен е в чест на 100-годишнината от Освобождението на България от османска власт и е част от 100-те национални исторически обекта.Разглеждане на мавзолей-параклис”Св.Георги Победоносец”- символ на града ,издигнат в памет на загиналите в Руско-турската война руски и румънски войни.Свободно време за обяд и отпътуване за гр. Стара Загора/ гр. Карнобат / гр. Айтос/ гр.Бургас.Пристигане гр. Стара Загора/ гр. Карнобат / гр. Айтос/ гр.Бургас късно вечерта.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НА НАСТАНЯВАНЕ В ДВОЙНА / ТРОЙНА ЦЕНА ВКЛЮЧВА :
•Посещение на Черепишки м-р
•Посещение на пещера Леденика
.Посещение на пещера Магурата
•Посещение на Белоградчишките скали
•Посещение на средновековната крепост”Баба Вида”
•Посещение на Плевенската панорама
•1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря в хотел *** в района на Враца
•1 нощувка / 1 закуска / 1 вечеря в хотел *** в района на Видин
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД " Армеец"АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДОПЛАЩАНЕ :
•Настаняване в единична стая – плюс 80 лв.

ОТСТЪПКИ :
Отстъпка за дете до 12 г. настанено в стая с двама пълноплащащи възрастни - минус 20лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
•Пещера Леденика - възрастни 5лв,ученици и пенсионери – 3лв.
•Крепоста Баба Вида – възрастни 4лв,ученици и пенсионери – 2лв.
•Белоградчишки скали - възрастни 5 лв,ученици и пенсионери – 2лв.
•Плевенска панорама - възрастни 5лв,ученици и пенсионери – 2лв
  • Пещера Магурата - комбиниран билет за пещерата и залата с рисунките - 10 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
08:30 Стара Загора - бившата баня Пиперка, ул. Гр. Игнатиев № 27
06:30 Айтос - автогарата
07:00 Карнобат - автогарата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.