Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - ЦВЕТНИЦА и ЛАЗАРОВ ДЕН в ЕТЪРА и ТРЯВНА

от СОФИЯ - ЦВЕТНИЦА и ЛАЗАРОВ ДЕН в ЕТЪРА и ТРЯВНА

КОД: Трявна
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Етъра - Трявна - Боженци - Дряновски манастир - София
 
  Отпътуване на:
24.04.2021 г.
 
 
Цена:
105 лв.
 
 
 
Лазаровден и Цветница в Етъра, Трявна и Боженци!
Нека заедно се потопим в емоцията дарявана от живите народни традиции, аромата на автентично кафе на пясък и неповторима дърворезба – съчетани в две имена Етъра и Трявна!

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус;
•1 нощувка в хотел *** в района на град Трявна ;
•1 закуска / 1 празнична вечеря ;
•Туристическа програма в АЕК „ Етъра“, гр. Трявна и Боженци ;
•Посещение на Дряновски м-р и пещера „Бачо Киро”;
•Туристическа застраховка при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД ;
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 24.04.2021 - 25.04.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувкa
ЦЕНА: 105 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•07:00 ч. - гр. София – площад „Александър Невски“ от страната на ул. Оборище

1 ден . СОФИЯ – ЕТЪРА – ТРЯВНА
Отпътуване по маршрут София – Севлиево – Габрово. Посещение на АЕК „ Етъра“. В етнографския комплекс датиращ от средата на XX век, който е първи по рода си в страната.,освен бита на българина от XVII и XVIII век се съхраняват и традициите от векове. Ще имаме възможността да се потопим в атмосферата на пролетния момински обичай лазаруване. Обичаят изпълняван от стари времена е молба за плодородна и успешна година. В красивите народни носии младите моми ще радват окото и ухото ни изпълнявайки ритуала с тематични песни и танци.Свободно време в комплекса. Отпътуване за град Трявна. Разходка в централната част на града, където дървото оживява в прочутата дърворезба. Свободно време.Вечеря . Нощувка в хотел *** в района на град Трявна.

2 ден . ТРЯВНА – БОЖЕНЦИ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за село Боженци. Посещение на едно от най-живописните български села, което от 1964г. е обявено за архитектурно - исторически резерват. Сгушено в планинските пазви, селото изцяло е запазило старинния си възрожденски вид и е съхранило ценни архитектурни паметници. Посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание. Посещение на пещерата „Бачо Киро”, разположена непосредствено до Дряновския манастир. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000 пр. Хр. Отпътуване за гр. София . Пристигане в гр. София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Нощувка в хотел *** в района на град Трявна ;
•1 закуска; 1 празнична вечеря;
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД ;;
•Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 40 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" – 4 лв.възрастни / 2 лв. учащи
гр.Трявна - Специализиран музей на резбарското и етнографско изкуство – 2 лв.
с.Боженци - Архитектурно-исторически резерват – 4 лв.
Пещера "Бачо Киро" – 3 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
•Удобни обувки за пещера "Бачо Киро";
•фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.