Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - ИВАЙЛОВГРАД И МЕЗЕК - с дъх на вино и античност !

от СОФИЯ - ИВАЙЛОВГРАД И МЕЗЕК - с дъх на вино и античност !

КОД: Ивайловград*
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Мезек - Ивайловград - Александрово - Хасково
 
 
Цена:
120 лв.
 
 
 
Вековно наследство – Ивайловград, Александрово!
Двудневна екскурзия до Александровска гробница, Узунджово, Ивайловград , Мезек и гр. Хасково ! Невероятна симбиоза от легенди и мистика, история и античност, преплитащи се в останките на някои от най-величествените паметници запазили спомените за отминалото си величие и до днес.

Ние Ви предлагаме :
•1 нощувка в хотел 3*, в района на град Ивайловград, 1 закуска, 1 вечеря;
•Посещение на Александровска гробница ;
•Посещение на с. Узунджово
•Посещение на монумента на Дева Мария с младенеца край гр. Хасково
•Посещение на таханджийница в гр. Ивайловград
•Посещение на тракийска гробница в с.Мезек и винарна в с. Мезек
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 19.06.2021 - 20.06.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
• 07:00 ч. - гр.София – площад „Александър Невски”;
• 08:00 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство - център
• 09:15 ч. - гр. Пловдив - OMV – „Санкт Петербург”.

1 ден. СОФИЯ - ПЛОВДИВ - МЕЗЕК - ИВАЙЛОВГРАД
Тръгване от гр.София / гр. Пазарджик / гр. Пловдив / по маршрут: София – Пазарджик - Пловдив - Мезек - Ивайловград . Отпътуване за с. Мезек . Посещение на тракийска гробница в с. Мезек , в близост до Свиленград. На негова територия се намират два уникални обекта, част от културно-историческото ни наследство – средновековна крепост и тракийска гробница. Тракийската куполна гробница датира от IV в. пр. Хр. и е напълно запазена в автентичния си вид. Покрива я внушителен могилен насип с височина 15 м. и диаметър 90 м. Археологическите проучвания сочат, че в нея е погребан местен владетел. На височината западно от с. Мезек се издигат внушителните останки на Неутзикон – една от най-добре запазените средновековни крепости по българските земи. Построена през XI – XII в., твърдината има форма на неправилен четириъгълник с площ близо 7 дка . Отпътуване за Ивайловград . Посещение на таханджийница в гр. Ивайловград и запознаване с автентичната технология за преработване на сусам и добиването на сусамово олио и тахан . Настаняване в хотел *** в района на Ивайловград . Свободно време за разходка в Ивайловград. Вечеря. Нощувка.

2 ден. ИВАЙЛОВГРАД - АЛЕКСАНДРОВО - УЗУНДЖОВО - ХАСКОВО - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - СОФИЯ
Закуска.Отпътуване за с.Александрово . Посещение на уникалната тракийска гробница ,отличаваща се с впечатляваща архитектура,която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от ІV в. пр.Хр., които са без паралел. Отпътуване за с.Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България – църквата „Успение Богородично“, построена преди повече от 500 години. В иконостаса й за първи път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване за гр. Хасково . Посещение на монумента на Дева Мария с младенеца край гр. Хасково . Символът не е избран случайно. Божията Майка винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Монументът се издига на хълма Ямача в границите на града и притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Уникалната статуя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент. Общата му височина е 32,8 м, а в основата му е изграден параклис. Религиозният комплекс е официално открит с тържествен водосвет на 8 септември 2003 г., а през 2005 г. е вписан в книгата „Световните рекорди на Гинес“. От 2009 г. монументът е част от 100-те национални туристически обекта. Камбанарията е достъпна за туристи, а от най-високата й точка се разкрива красива гледка към града. Отпътуване за Пловдив / Пазарджик / София . Пристигане в гр. Пловдив / гр. Пазарджик и гр. София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•1 нощувка в хотел, в района на град Ивайловград 3* , 1 закуска, 1 вечеря;
•Посещение на Александровска гробница ;
•Посещение на с. Узунджово, посещение на монумента на Дева Мария с младенеца край гр. Хасково , посещение на таханджийница в гр. Ивайловград , посещение на тракийска гробница в с.Мезек , посещение на винарна в с. Мезек
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•Екскурзоводско обслужване.
.
ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА:
по програмата не се предлага единично настаняване !


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Александровска гробница – 3 лв.
Исторически музей в град Ивайловград – 2 лв.

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване ! БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.