Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - от РИМСКАТА ИМПЕРИЯ до ПЛЕВЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

от СОФИЯ - от РИМСКАТА ИМПЕРИЯ до ПЛЕВЕНСКАТА ЕПОПЕЯ

КОД: Плевен
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Ботевград - Свищов - Плевен
 
  Отпътуване на:
06.11.2021 г.
 
 
ново
Цена:
110 лв.
 
 
 
Поримския дунавски лимес – границата на Римската империя по река Дунав ! външния отбранителен пръстен на империята основан от императорите Домициан и Траян.
На територията на България е най-обширната част от Дунавския Лимес – простираща се на 471 км по поречието на Дунав , обхваща над 70 археологически обекта - селища, крепости, градове, некрополи.

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Димум - античната митница на Мизия
• Посещение на антично селище Нове / Свищов /
• Посещение на град Свищов - градът на 100 - те първи неща
• Посещение на Църквата „ Света Троица „ - гр. Свищов
• Посещение на Плевенската епопея
• Посещение на Мавзолей – параклис „ СВ. Георги Победоносец „ - гр. Плевен
• Посещение на антична крепост Строгозия / Плевен /
• 1 нощувка със закуска в хотел 4* в град Плевен
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД „ ЕВРОИНС „

ДАТА: 06.11.2021 - 07.11.2021 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
07:00 ч. - гр. София - площад „ Александър Невски“ / от страната на ул. „ Оборище“/
08:00 ч. - гр. Ботевград - паркинга на читалището

1 ден СОФИЯ - БОТЕВГРАД - БЕЛЕНЕ - СВИЩОВ - ПЛЕВЕН
Отпътуване за град Белене . Посещение на антична митница Дидум и военният лагер, който е охранявал митницата, складовете и единствения запазен от този период на територията на Европа римски лазарет в античния военен лагер / селище / Нове (край Свищов). Свободно време за разходка и обяд в Свищов. Възможност за посещение на църквата „ Св.Троица „ на Кольо Фичето в града. Църквата Света Троица в град Свищов е последната изградена църква на големият български строител от времето на Възраждането - майстор Кольо Фичето.  Построена е в XIX век  в периода 1865 - 1867 година (за две години и четири месеца). Тя е един от най-забележителните архитектурни и исторически паметници на Свищов. Намира се в централната част на града, като навремето това е било и най-високата му част. Отпътуване за град Плевен . Посещение на Плевенската епопея .Панорамата „Плевенска епопея 1877 г.” е построена в чест на 100-годишнината от Освобождението на Плевен от османско иго. В първите 3 години след нейното откриване, е посетена от 2,5 милиона души. Тя е сред почти 200-те паметници, построени от плевенчани в памет на загиналите руснаци, румънци и българи. Включена е в Стоте национални туристически обекта. Настаняване в хотела .Свободно време .Нощувка .

2 ден . ПЛЕВЕН - БОТЕВГРАД - СОФИЯ
Закуска . Пешеходна обиколка на град Плевен и възможност за посещение на местни забележителности –, Мавзолей – параклис „ Св. Георги Победоносец „, който е  изграден в периода 1903-1907 г. в памет на загиналите руски и румънски воини в боевете около Плевен по време на Руско-турската война 1877/1878 г. , Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ” която е открита и тържествено  осветена на 3 септември 1907 г. в присъствието на княз Фердинанд І, Великия княз Владимир Александрович, Великата княгиня Мария Павловна, ген. П. Паренсов – участник във войната, руски генерали, български министри, депутати, членове на комитета „Цар Освободител Александър ІІ”, поборници и опълченци, гости и граждани на Плевен. , Регионален исторически музей - Плевен .Отпътуване за парк Кайлъка . Посещение на останките на античната крепост Сторгозия . След обяд отпътуване за София и Ботевград .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на антична митница Дидум
• посещение на антично селище Нове / Свищов /
• посещение на град Свищов
• посещение на Църквата „ Света Троица „
• посещение на Плевенската епопея
• посещение на Мавзолей – параклис „ СВ. Георги Победоносец „ - гр. Плевен
• посещение на антична крепост Строгозия / Плевен /
• 1 нощувка със закуска в хотел 4* в град Плевен
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД „ ЕВРОИНС „

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ :
настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси музеи:
• Плевенска епопея – работещи 6 лв / пенсионери 3 лв / ученици и студенти 2 лв. / ТЕЛК – безплатно
• Къща – музей „ Цар Освободител Александър ii “ - Работещи и пенсионери – 3 лв. / ученици и студенти – 2 лв. / деца до 7 г. - безплатно

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.