Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ПАЗАРДЖИК - РАЗХОДКА В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ И РОЗИТЕ

от ПАЗАРДЖИК - РАЗХОДКА В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ И РОЗИТЕ

КОД: Казанлък
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Пазарджик-4400
 
  Маршрут: София - Пазарджик - Пловдив - Стара Загора - Казанлък
 
  Отпътуване на:
30.10.2021 г.
 
 
ново
Цена:
110 лв.
 
 
 
РАЗХОДКА В ДОЛИНАТА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ И РОЗИТЕ !!!
Има едно място в България съчетало най-величествените тракийски гробници и тайнството на розобера превърнат в празник. Там дъхавия аромат на розите носи спомена за древна култура и велики владетели обитавали земите в далечни времена но оставили наследство, което дори и днес впечатлява с изящество и съвършенство. И ако все още се колебаете, това е долината на тракийските царе и розите край Казанлък!

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•1 нощувка в хотел 3* района на град Стара Загора
•1 закуска / 1 вечеря
•Посещение на Казанлъшката гробница
•Посещение на гробница „ Голямата косматка „
•Посещение на музей на розата в гр. Казанлък
•Посещение на музея на религийте в гр. Стара Загора
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК „ Лев Инс „ АД / АД „ Армеец „
Важно !!! Бонус !!! Само при подходящи метеорологични условия разходка по екопътека „ Пътека през вековете „
•Водач от Бек Райзен придружаващ групата

ДАТА: 30.10.2021 - 31.10.2021 г.
Престой : 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА : 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. София – площад Александър Невски от страната на ул. Оборище
08:30 ч. - гр. Пазарджик - Водното стопанство
09:30 ч. - гр. Пловдив - OMV " Санкт Петербург" (ж.к. Кършака)

1 ден. СОФИЯ – ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА
Отпътуване за град Стара Загора .Посещение на Архитектурен комплекс „Музей на религиите” , култово място в центъра на Стара Загора, почитано като свещено през различни исторически епохи. Проведените археологически проучвания разкриха невероятно наслагване на религиозни практики, извършвани в границите на комплекса: останки от култова яма от началото на ранножелязната епоха (Х - ІХ в. пр. Хр.), езическо светилище, посветено на тракийския конник (ІІ – ІІІ в.), средновековна християнска гробищна църква (края на Х – ХІІІ в.) и мюсюлмански храм (ХV - ХХ в.) – безспорни доказателства за рядко срещана приемственост. Днес най-добре запазена е архитектурата на мюсюлманския храм «Ески джамия», благодарение на признаването ѝ за народна старина още през 1927 г. (ДВ, бр. 221 от 1927 г.) През 1968 г. „Ески джамия” е обявена за национален архитектурно-строителен паметник на културата от Античността и Средновековието (ДВ, бр. 75 от 1968 г.), а през 1972 г. стенописите - за паметник на архитектурата и изобразителното изкуство от национално значение (ДВ, бр. 94 от 1972 г.). Статутът й на архитектурно-строителен паметник на културата с национално значение е препотвърден през 1975 г. (ДВ, бр. 22 от 1975 г.). През 2003 г. със заповед на директора на НИПК, границите на средновековната християнска гробищна църква са определени като индивидуален археологически паметник на културата.
През 2011 г. по проект на Министерството на културата е извършена пълна консервация и реставрация на комплекса. В него са показани по подходящ начин запазените култови елементи от различни епохи. Стенописите и пластичната декорация разкриват великолепие от майсторски умения и цветови решения. Посещение на античния град Августа Траяна- един от най-богатите градове в римската империя, втори в провинция Тракия след Флипопол.Първото писмено название на града е от 152г – „ Градът на траянците“. В територията му е завещана хилядолетна история за която свидетелстват множеството разкрити останки от антични мозайки, късноантичните християнски църкви – към 7 разкрити, множество монети, останки от богати жилищни сгради. В Стара Загора се намира и Къща-музей "Гео Милев" . Първоначално Къща музей „Гео Милев“ има повече „етнографски“ характер. Стаите – три на брой, са възстановени почти както са изглеждали в началото на миналия век, когато Георги Касабов е бил ученик в Стара Загора. Уредени са мобилни платна със снимков материал и документи, свързани с живота и творчеството на Гео Милев.Родителите и роднините на поета правят първото си голямо дарение – редица ръкописи, писма, рисунки на Гео Милев, както и голяма част от личната му библиотека: книги и списания на няколко езика. Настаняване в хотел. Вечеря . Нощувка

2 ден. СТАРА ЗАГОРА- КАЗАНЛЪК – ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК – СОФИЯ
Закуска . Отпътуване за "Долината на тракийските царе". Това e името, което археолозите дават на район с около 1000 могилни некропола, край Казанлък. Най-известните от тях са Казанлъшката гробница, в която са запазени уникални стенописи на античната живопис, както и „Голямата Косматка” - гробницата на прочутия тракийски владетел Севт ІІІ. Посещение на Гробницата на Севт III в могила Голяма Косматка . Тя е открита през есента на 2004г. по време на редовни археологически разкопки от експедиция ТЕМП с ръководител ст.н.с. д-р Г.Китов (НАИМ при БАН) в сътрудничество с ИМ „Искра” гр. Казанлък.Могилата е насипана като свещен хълм през първата половина на V в.пр.Хр. Вероятно през втората половина на века е направена широка траншея в насипа от юг, където е изграден монументален храм, състоящ се от представителна фасада и три помещения. Изградени са от обработени гранитни блокове, като първото (правоъгълно помещение с двускатно покритие) и второто (кръгло помещение с куполно покритие) са от отделни блокове, свързани чрез залети с олово железни скоби. Последната камера е саркофагоподобна, направена чрез издълбаването на един гранитен блок с тегло около 60 тона, върху който е положен втори, оформен двускатно. В помещението са моделирани ритуално ложе и маса . Посещение на Казанлъшката гробница . Тя има специален режим на съхранение. До нея е направено копие в мащаб 1:1, което показва архитектурата, археологическите материали и стенописите на Казанлъшката гробница, която е един от най-значителните паметници на тракийската култура в българските земи, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Посещение на единственият музей в света, посветен на маслодайното растение роза. Музеят на розата се помещава в старата сграда на Института по розата в град Казанлък . Розата е един от символите на България. Отпътуване са гр. Пловдив / гр. Пазарджик и град София . Пристигане вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус
•1 нощувка в хотел 3* района на град Стара Загора
•1 закуска / 1 вечеря
•Посещение на Казанлъшката гробница
•Посещение на гробница „ Голямата косматка „
•Посещение на могила „ Светица „
•Посещение на музей на розата в гр. Казанлък
•Посещение на музея на религийте в гр. Стара Загора
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК „ Лев Инс „ АД / АД „ Армеец „
•Важно !!! Бонус !!! Само при подходящи метеорологични условия разходка по екопътека „ Пътека през вековете „
•Водач от Бек Райзен придружаващ групата

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКОПЪТЕКА „ ПЪТЕКА ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ „
Селото се. Екопътека започва от края на село Бузовград, което се намира на 5 км южно от град Казанлък в полите на Средна гора в близост до левия бряг а река Тунджа. На юг от селото в Средна гора се намира тракийски мегалит и интересни скални образувания. Пътеката е много добре маркирана и не особено трудна. В маршрута са включени скалното образувание "Мъжкият камък", Мегалита "Вратата на богинята", крепост Бузово кале, местност черковищата и тракийска гробница. Мегалита е археоастрономическо съоръжение от втората половина на второто хилядолетие пр. Хр., използвано от древните траки. Тук са извършвали култови ритуали в чест на слънцето. Крепост Бузово кале е построена през V-VIв сл. Хр., са да охранява северните подстъпи на Средна гора. Черковищата са късноантични християнски храмове. Тракийската гробница е от края на IVв пр. Хр., ограбена е още през древността. Пътеката може да се обиколи за около два часа.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете от 04 до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;

Музей на религиите :Входни такси : Входна такса:
Възрастни – 3,00 лв.
Ученици и редовни студенти – 1,00 лв.
Групови посещения от 10 и повече лица – 2,00 лв.
Посетители в неравностойно положение – безплатно

Музей на розата - възрастни - 6.00 лв.
учащи (ученици и студенти) - 2.00 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Голямата Косматка
за възрастни - 6 лв.
за учащи (ученици и студенти) - 2 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Казанлъшка гробница
възрастни - 6 лв.
за учащи (ученици и студенти) - 2 лв.
Деца до 7 години: безплатно

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:30 Пазарджик - Водното стопанство
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.