Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - КЛИСУРА, СОПОТ, КАРЛОВО И ХИСАРЯ

от СОФИЯ - КЛИСУРА, СОПОТ, КАРЛОВО И ХИСАРЯ

КОД: Клисура, Карлово, Хисаря
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София- Клисура- Сопот- Карлово-с.Соколица- Хисаря
 
  Отпътуване на:
14.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
118 лв.
 
 
 
РАЙСКИ КОМПЛЕКС и райски планински градчета богати на дух, история и енергия - чакат ни макар и само за два дни ....

Ние Ви предлагаме:
  • Транспорт с туристически автобус;
  • Посещение на гр. Клисура
  • Посещение на гр. Сопот
  • Посещение на гр. Карлово
  • Нощувка в хотелски комплекс 3* в с. Соколица / район град Карлово/
  • Посещение на гр. Хисаря
  • Закуска и вечеря
  • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД „Армеец „/ ЗД "Лев инс"АД
  • Водач от Бек Райзен ЕООД по време на цялото пътуване


ДАТА : 14.08.2021 - 15.08.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА : 118 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:30 ч. - гр.София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище

1 ден СОФИЯ – ПИРДОП- КЛИСУРА - СОПОТ - КАРЛОВО - с. СОКОЛИЦА
Тръгване от гр.София в посока град Клисура. Легендарният образ на Боримечката и прочутите черешови топчета ще ви посрещнат в Клисура, един от най-славните градове в България. Градчето несъмнено ще ви очарова със своята атмосфера, която пази и до днес спомена за героичните клисурци. Сред богатствата на града е Историческия музей, където и до днес е запазено оригиналното черешово топче, с която се слага началото на Априлското въстание. Павурджиевата къща, която е част от Историческия музей на града ще ви очарова с единствената запазена днес розоварна – в миналото тя е произвеждала най-качественото Розово масло в този край на Розовата долина. В същата къща се пази и евангелието, над което Панайот Волов и Георги Бенковски се заклеват за създаването на таен революционен комитет в града. Звънът на камбаните в църквата“Николай Чудотворец“ и химна на града „Пустите клисурци“, притегля още повече към града.Отпътуване за град Сопот. Посещение на родната къща на Иван Вазов, църквата „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”. Отпътуване за град Карлово. Пристигане в гр. Карлово. Разходка из града на розите. Там се намира родната къща на Васил Левски. В нея се пазят много снимки, документи и вещи, свързани с живота, семейството и делото на Апостола и неговите сподвижници.Свободно време . Отпътуване към хотела в с. Соколица / 9 км от Карлово /. Свободно време и възможност за ползване на Спа центъра на хотела - сауна , аромо парна баня , джакузи , закрит басейн. Вечеря.Нощувка .

2 ден с. Соколица- ХИСАРЯ - Граф Игнатиево- СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за гр. Хисаря .Пристигане в град Хисаря. Многобройните руйни в района свидетелстват за огромното му значение в живота на траки и римляни. Най-голямото богатство на града са 22 минерални извора с различни лечебни свойства. В него има останки от античен град, римски бани, няколко християнски църкви. В началото на ІV век по времето на император Диоклециан градът е обграден с високи и дебели крепостни стени, чиито руини се виждат и днес. Крепостната стена на Хисаря е най-добре запазената в Европа от епохата на късната античност /IV в./. Стената е дълга 2315 м. с височина 11 метра, а най-голямата крепостна порта "Камилите" се извисява на 13 метра.Свободно време Отпътуване за гр.София. Пристигане в гр.София вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•Нощувка в хотелски комплекс 3* в с. Соколица район град Карлово
•Посещение на гр.Клисура, гр. Сопот, гр. Карлово , гр. Хисаря
•Ползване на Спа центъра на хотела – сауна , аромо парна баня , джакузи , закрит басейн
•закуска и вечеря;
•транспорт с туристически автобус;
•туристическа застраховка при ЗД "Армеец" / ЗК "Лев инс" на стойност 1000 лв;
•водач от фирма Бек Райзен ЕООД

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
•настаняване в единична стая – плюс 50 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
Вход на Павурджиева къща – 3 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ИНТЕРЕСНО - ОСНОВНИ МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ НА МИНЕРАЛНАТА ВОДА В ХИСАРЯ:
В Хисаря бликат 22 минерални извора с температура от 41 до 52 градуса. Всички са слабо минерализирани, с различна физико-химична характеристика и лечебни свойства. Изворът „Момина сълза” е с вкусна, слабо минерализирана и богата на микроелементи вода (манган, цинк, кобалт, мед). Успешно лекува стомашно-чревни заболявания. Водата от извор „Момина баня” е с най-високо съдържание на радон, което я прави ефективна за лечение на бъбречно-урологични заболявания и такива на опорно-двигателния апарат.

Всички води са с ниска минерализация, хидрокарбонатно-сулфатно-натриеви, с висока алкална реакция, с ниска твърдост, бистри, безцветни и приятни на вкус. По тази причина минepaлнaтa вoдa в Xиcapя ce пoлзвa кaтo тpaпeзнa и зa пpoфилaктикa и лечение нa:
cтoмaшнo-чpeвни зaбoлявaния;
бъбpeчнo-кaмeннa бoлecт и бъбpeчнo-ypoлoгични зaбoлявaния;
жлъчнo-кaмeннa бoлecт;
зaбoлявaния нa oпopнo-двигaтeлния aпapaт;
гинeкoлoгични зaбoлявaния;
cтoмaтoлoгични зaбoлявaния и пpoфилaка нa зъбния кapиec;
xpoничнa интoксикация c тeжки мeтaли и фapмaцeвтични пpeпapaти.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран -7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.