Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от БУРГАС - ИВАЙЛОВГРАД,МЕЗЕК И АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА

от БУРГАС - ИВАЙЛОВГРАД,МЕЗЕК И АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА

КОД: Ивайловград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Варна - Бургас-Айтос-Сливен - Стара Загора - Александрово -Ивайловград- Мезек - Хасково
 
  Отпътуване на:
08.10.2021 г.
 
 
ново
Цена:
180 лв.
 
 
 
ОТ БУРГАС - ИВАЙЛОВГРАД, АЛЕКСАНДРОВСКА ГРОБНИЦА , ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА В МЕЗЕК , ВИНАРНА МЕЗЕК И ГР. ХАСКОВО !

Ние Ви предлагаме :
•2 нощувки в хотел 3* в района на град Ивайловград, 2 закуски / 2 вечери ;
•Посещение на Тракийска куполна гробница Мезек;
•Посещение на Мезешката крепост
•Дегустация на вина във винарска изба „Мезек”;
•Посещение на Александровска гробница
•Възможност за посещение на таханджийница в Ивайловград
•Посещение на монумента на " Света Богородица " в гр. Хасково
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лева при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•Транспорт с туристически автобус;
•Представител на Бек Райзен

ДАТА: 08.10.2021 - 10.10.2021 г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
ЦЕНА: с тръгване от Варна / Бургас - 180 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Айтос / Карнобат - 180 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Сливен / Стара Загора - 175 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•06:00 ч. - гр.Варна - Катедралата - Център
•08:30 ч. - гр.Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
•09:00 ч. - гр. Айтос - автогарата
•09:30 ч. - гр. Карнобат - автогарата
•10:30 ч. - гр. Сливен - паркинга на х-л Сливен
•11:30 ч. - гр. Стара Загора - бившата баня " Пиперка "

1ден. ВАРНА-БУРГАС-АЙТОС-КАРНОБАТ- СЛИВЕН-СТАРА ЗАГОРА - с. АЛЕКСАНДРОВО- ИВАЙЛОВГРАД
Отпътуване към с. Александрово.Пристигане в с.Александрово . Посещение на уникалната тракийска гробница ,отличаваща се с впечатляваща архитектура,която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от ІV в. пр.Хр., които са без паралел.Отпътуване за Ивайловград. По възможност посещение на автентична таханджийница в града.Свободно време за разходка в Ивайловград. Настаняване в хотел 3* в района на Ивайловград .Вечеря. Нощувка.

2ден. ИВАЙЛОВГРАД - ВИНАРНА МЕЗЕК - ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА МЕЗЕК - МЕЗЕШКА КРЕПОСТ - ИВАЙЛОВГРАД
Закуска. Отпътуване за с. Мезек.На негова територия се намират два уникални обекта, част от културно-историческото ни наследство – средновековна крепост и тракийска гробница. Посещение на тракийската гробница-датирана е от IV в. пр. Хр. и е напълно запазена в автентичния си вид. Покрива я внушителен могилен насип с височина 15 м. и диаметър 90 м. Посещение на винарна в село Мезек. В традиционно известния и с производството на качествени вина район в деня на любителите и ценителите на виното ще имаме възможност да отпием от някои от най-популярните вина в района, както и да се запознаем с начина на производството им. Посещение на Мезешка крепост, Неузетикон или Неутзикон, е средновековно византийско укрепление изградено през 11-12 век до днешното село Мезек. Местните наричат крепостта Калето. Тя е функционирала като гранична стражева крепост. Служила е и за охраняване териториите между реките Марица и Арда. Мезешката крепост не е голяма, огражда площ от приблизително 7 декара с форма на неправилен четириъгълник с размери 110 на 60 м.Отпътуване за Ивайловград. Вечеря. Нощувка.

3ден. ИВАЙЛОВГРАД - ХАСКОВО - СТАРА ЗАГОРА - СЛИВЕН - КАРНОБАТ - АЙТОС - БУРГАС - ВАРНА
Закуска.Отпътуване за гр. Хасково . Посещение на монумента на Дева Мария с младенеца край гр. Хасково . Символът не е избран случайно. Божията Майка винаги се е считала за покровителка на град Хасково. Монументът се издига на хълма Ямача в границите на града и притежава сертификат от Книгата на световните рекорди на Гинес. Уникалната статуя е висока 14 метра и лежи върху 17-метров постамент. Общата му височина е 32,8 м, а в основата му е изграден параклис. Религиозният комплекс е официално открит с тържествен водосвет на 8 септември 2003 г., а през 2005 г. е вписан в книгата „Световните рекорди на Гинес“. От 2009 г. монументът е част от 100-те национални туристически обекта. Камбанарията е достъпна за туристи, а от най-високата й точка се разкрива красива гледка към града. Свободно време за разходка в град Хасково . Отпътуване за гр. Стара Загора / гр. Бургас / гр. Варна .Пристигане в гр. Стара Загора / гр. Бургас / гр. Варна късно вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
•2 нощувки в хотел в района на град Ивайловград 3*
•2 закуски / 2 вечери
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лева при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД " Армеец" АД
•Транспорт с туристически автобус;
•Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
•настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ЗАБЕЛЕЖКА:
по програмата НЕ се предлага единично настаняване!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•приблизителни входни такси
•посещаваните обекти:
•Александровска гробница - 3 лв.
•Комбиниран билет - тракийска куполна гробница с. Мезек и крепост Мезек :
Пенсионери и ученици - 3 лв.
Работещи - 6 лв.

Забележка !!!
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи:
Валиден задграничен паспорт или лична карта . За деца под 18 години не придружавани от единия или двамата родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение / оригинал и копие / . Без медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:30 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.