Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ТЪРГОВИЩЕ - ЕТНО ПРИКАЗКА в ТРЯВНА , ЕТЪРА и БОЖЕНЦИ

от ТЪРГОВИЩЕ - ЕТНО ПРИКАЗКА в ТРЯВНА , ЕТЪРА и БОЖЕНЦИ

КОД: Трявна
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Търговище-7700
 
  Маршрут: Варна - Девня - Шумен - Търговище - Етъра - Трявна - Боженци
 
  Отпътуване на:
14.08.2021 г.
 
 
Цена:
110 лв.
 
 
 
Потопете се в духа на Възрожденска България - дух на родолюбие и свободомислие. Разходете се по калдъръмените улички на Боженци, вижте старите къщи и часовниковата кула на Трявна, опитайте кафето на пясък и се върнете се назад във времето. Докоснете се до културно-историческото ни наследство, за да се почувствате горди, че сте българи.

Ние Ви предлагаме :
  • Посещение на Соколски манастир;
  • Посещение на Дряновски манастир;
  • Посещение на гр.Трявна - Специализиран музей на резбарското и етнографско изкуство и др.( без включени входни такси);
  • Посещение на архитектурен резерват Боженци ;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на град Трявна ;
  • Транспорт с туристически автобус ;
  • екскурзоводско обслужване ;

ДАТИ: 29.05.2021 - 30.05.2021 г.
ДАТИ: 14.08.2021 - 15.08.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувки
ЦЕНА: 110 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
07:00 ч. - гр.Варна - Катедралата
07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
08:00 ч. - гр.Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина
09:00 ч. - гр. Търговище - бензиностанция OMV околовръстен път

1 ден ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - ТЪРГОВИЩЕ - ЕТЪРА - ТРЯВНА
Тръгване от гр.Варна/Девня/ Шумен/ Търговище по маршрут Варна - Етъра - Трявна . Разглеждане на първия по рода си в България музей на открито „Етъра”, разположен на площ от 7 хектара, състоящ се от над 50 обекта. Там ще придобиете реалистична представа за архитектурата, бита и стопанското минало на Габровския край през Възраждането. Посещение на Соколски манастир „Успение Богородично”, основан през 1833г. Предполага се, че уникалната белокаменна чешма с осем чучура със соколи е построена през 1865г. от Уста Колю Фичето. Отпътуване за град Трявна. Старата част на града е обявена за архитектурен резерват, където са запазени около 140 паметника на възрожденската архитектура. Трявна се слави като средище на майсторите на дюлгерството, дърворезбата и иконописта. Настаняване в хотела .Вечеря . Нощувка .

2 ден ТРЯВНА - БОЖЕНЦИ - ДРЯНОВСКИ М-Р - ПЕЩЕРА "БАЧО КИРО" - ВАРНА
Закуска. Отпътуване за село Боженци. Посещение на едно от най-живописните български села, което от 1964г. е обявено за архитектурно - исторически резерват. Сгушено в планинските пазви, селото изцяло е запазило старинния си възрожденски вид и е съхранило ценни архитектурни паметници. Интересни за посещение са къщата на Дончо Попа - една от най-типичните за Възраждането сгради, както и трикорабната църква „Пророк Илия”. Посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. Манастирът е един от центровете за подготовка на Априлското въстание, след избухването му е опожарен и разрушен. Възобновен е през 1880г., а през 1897г. е издигнат и паметник-костница на загиналите въстаници. Посещение на пещерата „Бачо Киро”, разположена непосредствено до Дряновския манастир. В нея са открити оръдия на труда и следи от човешко присъствие, които датират от 150 000 пр. Хр. Пещерата е интересна и със скалните образувания наподобяващи хора, риби, змии, Богородица и Младенеца и други. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за гр. Търговище/ Шумен / Девня/ Варна следобяд. Пристигане в гр.Търговище/ Шумен/ Девня/Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3* в района на град Трявна;
• транспорт с туристически автобус;
• екскурзоводско обслужване.
• туристическа застраховка при ЗД "Армеец"/ ЗК "Лев инс"АД на стойност 1000 лв;

ОТСТЪПКИ:
• настаняванe на дете до 2 години в стая с двама възрасти без допълнително легло – безплатно;
• настаняване на дете от 2 до 12 години в стая с двама възрасти на допълнително легло – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 20 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Архитектурно-етнографски комплекс "Етър" – 4 лв.възрастни / 2 лв. учащи
гр.Трявна - Специализиран музей на резбарското и етнографско изкуство – 2 лв.
с.Боженци - Архитектурно-исторически резерват – 4 лв.
Пещера "Бачо Киро" – 4 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за пещера "Бачо Киро";
• фотоапарат и много, много добро настроение.......

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:00 Търговище - бензиностанция OMV околовръстен път
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.