Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от РАЗГРАД - РУСЕ , БАСАРБОВСКИ М-Р И ИВАНОВСКИ СКАЛНИ ЦЪРКВИ

от РАЗГРАД - РУСЕ , БАСАРБОВСКИ М-Р И ИВАНОВСКИ СКАЛНИ ЦЪРКВИ

КОД: Русе
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Разград
 
  Маршрут: Варна - Девня - Шумен - Разград - Басарбовски манастир - Русе - Иванова- Червен- Орлова чука
 
  Отпътуване на:
24.07.2021 г.
 
 
ново
Цена:
105 лв.
 
 
 
Басарбовски манастир - Русе - Пещерата Орлова Чука - Ивановски скални църкви - Средновековния град Червен

Ние Ви предлагаме :
• 1 нощувка в хотел 3* в района гр. Русе / 1 закуска / 1 вечеря ;
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на Басарбовски манастир ;пешеходна обиколка на гр. Русе ;
• Посещение на скалният манастир „ Св. Архангел Михаил „
• Посещение на пещерата „ Орлова чука „ , Посещение на средновековен град Червен
• Туристическа застрахова на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец" АД
• Екскурзоводско обслужване.

ДАТА : 08.05.2021 - 09.05.2021 г. - Отложена дата
ДАТА : 24.07.2021 - 25.07.2021 г.
Престой : 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 105 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
07:00 ч. – гр. Варна - Катедралата;
07:15 ч. – гр. Девня – Бензиностанция Лукойл на стария път за гр. Шумен;
07:45 ч. – гр. Нови пазар – Бензиностанция Петрол на изхода на Нови пазар за магистралата;
08:00 ч. – гр. Каспичан – пред входа на Завод за фаянс;
08:30 ч. – гр. Шумен – Паркинга на Старото Казино в градската градина
08:45 ч. – гр. Разград – паркинга на археологически парк "Абритус".

1 ден: ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - РАЗГРАД - БАСАРБОВСКИ М-Р - РУСЕ
Отпътуване от гр.Варна по маршрут: Варна - Девня - Шумен - Разград - Русе.
Отпътуване за с. Басарбово . Посещение на скалния манастир “Св. Димитрий Басарбовски”, който се намира в живописната долина на р. Русенски Лом сред множество скални обители. Манастирът е построен около XII в. Храмовият празник на манастира е на 27 октомври, когато се чества паметта на Св. Димитрий Басарбовски. Мощите на светеца, който е българин по произход и родом от с. Басарбово днес се намират в Партиаршеската катедрала в Букурещ, Румъния. Отпътуване за град Русе. Атмосферата, която има от повече от век насам, му е наложила марката на „най-европейския град в България“, а неговите граждани с гордост го наричат „Малката Виена". Приликата му със столицата на някогашната велика Хабсбургска империя започва с факта, че и двата града са разположени на река Дунав, но не свършва дотам. Десетки са сградите с историческо значение в Русе. Най-популярните сред тях са къщите на Братя Симеонови, Банка "Буров", сградите на Застрахователно дружество “България”, Банка "Гирдап", хотел "Тетевен", бирария Стефан Гъдев, Католически пансион "Нотр дам де Сион" (сегашната Английска гимназия), Старото музикално училище, което е единствената сграда в готически стил и много други. Посещение на еко музей Русе и Регионален исторически музей.Настаняване в хотел.Вечеря и нощувка.

2 ден: РУСЕ - ИВАНОВСКИ СКАЛНИ ЦЪРКВИ - ПЕЩЕРА " ОРЛОВA ЧУКА " - КРЕПОСТ ЧЕРВЕН - РАЗГРАД - ШУМЕН - ДЕВНЯ - ВАРНА
Закуска . Отпътуване за село Иваново. Посещение на скалния манастир “Св. Архангел Михаил”. Той е основан през 20-те години на ХІІІ в. от монаха Йоаким, който по-късно става български патриарх. Манастирът има сложно устройство и обединява няколко комплекса от скални помещения. В шест негови храма са запазени стенописи, разкриващи характерните черти на българското изкуство през ХІІІ и ХІV век.
Отпътуване за средновековен град Червен. Червен е един от най-значимите военно-административни, църковно-културни и стопански центрове на Второто българско царство (XII – XIV в.). Разкрити са голям феодален замък, крепостни стени, подземни водоснабдителни проходи, обществено-административни сгради, 13 църкви, улична мрежа, жилищни сгради и работилници. Напълно запазена е триетажна крепостна кула.Посещение на пещерата „Орлова Чука”- в близост до село Пепелина – втората по дължина пещера в България (14 км.) Тя представлява сложен лабиринт от преплитащи се галерии, тунели, пропасти, големи и малки зали с малко, но много красиви пещерни образувания. През 1959 г. в Орлова чука са изградени каменни стъпала и е пробит изкуствен тунел, който служи за вход .Отпътуване за гр. Разград/ Шумен/ Девня/Варна.Пристигане в гр. Разград/ Шумен/ Девня/Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 3* в района гр.Русе / 1 закуска / 1 вечеря ;
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на Басарбовски манастир ; пешеходна обиколка на гр. Русе
• Посещение на скалният манастир „ Св. Архангел Михаил „
• Посещение на пещерата „ Орлова чука „ , Посещение на град Червен
• Туристическа застрахова на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец" АД
• Екскурзоводско обслужване.

ДОПЛАЩАНЕ :
Настаняване в единична стая - плюс 30 лв.

ОТСТЪПКИ :
Отстъпка за дете , настанено с двама пълноплащащи възрастни - минус 20 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти;
•гр. Русе - Регионален исторически музей – за работещи 5 лв , за пенсионери и деца 3 лв.
•еко-музей Русе - 3лв
•Средновековният град-крепост Червен – 4 лв.
•Ивановски скални църкви – 4 лв.
•Пещера орлова чука - 6 лв.
•Басарбовски м-р - 4 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец " .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:45 Разград - паркинга на археологически парк Абритус
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.