Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - ПРАВЕЦ, ЕТРОПОЛСКИ МАНАСТИР И ЕТРОПОЛЕ

от СОФИЯ - ПРАВЕЦ, ЕТРОПОЛСКИ МАНАСТИР И ЕТРОПОЛЕ

КОД: Правец,Етрополски м-р и Етрополе
 
Програма
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Правец - Етрополски манастир - Етрополе- София
 
 
ново
Цена:
27 лв.
 
 
 
ПРАВЕЦ, ЕТРОПОЛСКИ МАНАСТИР И ЕТРОПОЛЕ

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр. Правец
• Посещение на гр.Етрополски манастир
• Посещение на гр.Етрополе
• Транспорт с туристически автобус.
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК " Лев Инс "/ ЗД „Армеец“ АД
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване.

ДАТА: 16.10.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 27 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
09:00ч. – гр.София - площад „ Александър Невски“ / от страната на улица Оборище/

1-ви ден СОФИЯ - ПРАВЕЦ - ЕТРОПОЛЕ - СОФИЯ
Отпътуване от гр.София за град Правец. Разположен в Правешката котловина, градът се развива от средата на 2 хилядолетие преди Христа. От старобългарски името му означава „ прав път“. Първите писмени източници за него са от XVвек по време на османското владичество. През възрожденската епоха градът също е изключително деен. Тук е функционирал таен комитет воден от Апостола, смята се че именно в града е предначертан плана за обира на турската хазна в прохода Арабаконак. В ново време градът е свързван с името на комунистическия лидер и държавник Тодор Живков, който е роден в града. Ще посетим и къщата –музей „Тодор Живков“. Свободно време.Отпътуване към Етрополски манастир. „ Света Троица“. Изграден още през XIIвек, манастирът е бил с особена важност в развитието на книжовността. Библиотеката му е била една от най-големите и богатите, като освен преписвани книги е имало и оригинални такива, сред имената на калиграфи и съставители на сборници са тези на йеромонах Данаил, йеромонах Рафаил, граматик Бойчо, дякон Драгул, дякон Йоан, даскал Дойо. С развитието му се свързва и името на светеца-Иван Рилски, който се смята че преди да отседни в лоното на Рила планина е пребивавал тук. Посещение на град Етрополе. Живописно разположен в долината на река Мали Искър градът се развива от над 2500 години. Дългогодишното му развитие може да бъде проследено в богатата експозиция в Историческия музей на града, поместен в сградата на бивш конак от Османското владичество. Отпътуване за град София. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на гр. Правец
• Посещение на гр.Етрополски манастир
• Посещение на гр.Етрополе
• Транспорт с туристически автобус.
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК " Лев Инс "/ ЗД „Армеец“ АД
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Входни такси за обектите възможни за посещение.
• Вход на къща-музей Тодор Живков – За граждани и групи – 3.00 лв.
Учащи, пенсионери и хора с увреждания – 1.00 лв.
• Исторически музей на Етрополе - възрастни - 2.00 лв;учащи, пенсионери, студенти - 1.00 лв.; деца до 7 г., хора с увреждания – безплатен вход

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 2 лв;

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 35 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.