Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - ТЪРГОВИЩЕ и ШУМЕН

от ВАРНА - ТЪРГОВИЩЕ и ШУМЕН

КОД: Шумен и Търговище
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Шумен - Търговище - Варна
 
  Отпътуване на:
20.03.2021 г.
 
 
ново
Цена:
27 лв.
 
 
 
ТОДОРОВДЕН В ШУМЕН И ТЪРГОВИЩЕ !

Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Шуменска крепост
• Посещение на Свещаровата къща
• Посещение на къща - музей " Панайот Волов "
• Посещение на къща - музей " Никола Симов - Куруто "
• Посещение на Славейковото училище
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД "Армеец" / ЗК "Лев Инс "
• Екскурзоводско обслужване.

ДАТА : 20.03.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 27лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ :
08:00 ч. - гр.Варна - Катедралата

1 ви ден ВАРНА - ШУМЕН - ТЪРГОВИЩЕ - ВАРНА
Отпътуване от град Варна по маршрут: Варна - Шумен - Търговище. Пристигане в гр.Шумен. При възможност , посещение на Шуменска крепост – една от най – добре проучените и с интересна история крепости в България и паметника ,,СЪЗДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА’’, откъдето се разкрива красива панорамна гледка. Тук се намира най-голямата в Европа мозайка-триптих на открито, която заедно с 21 скулптури символизира идеята за създаването, развитието и възхода на българската държава в периода от VІІ до Х век.Възможност за посещение на къща - музей " Панайот Волов" .Разходка в центъра на града. Отпътуване за гр.Търговище. Възможност за посещение на Свещаровата къща и къща музей ,,Никола Симов – Куруто’’, където чрез битова и фотодокументална част, се разкрива животът, революционният път и съдбата на първия знаменосец на Ботевата чета - Никола Симов . Могат да се видят оригинален макет на кораба "Радецки", личната кама на Куруто и копие на знамето, развявано от него по пътя към Милин камък, където той среща своята гибел. Възможност за посещение на Славейковото училище, което е паметник на културата с национално значение. Построено е през 1863 година в епохата на Възраждането. Светското училище се казва Свети Седмочисленици, но е известно като Славейковото, защото Петко Славейков взема участие във вътрешно-архитектурното му оформление. Днес то се използва за съхранение на фонда на Историческия музей на Търговище, който наброява над 30 000 музейни експоната. Разходка в центъра на града. Отпътуване за гр. Варна. Пристигане в гр. Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД "Армеец" / ЗК "Лев Инс "
• Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ :
• деца до 12г - минус 4 лв

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.