Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - КЛИСУРА,КАЛОФЕР и КАЛОФЕРСКИ М-Р

от СОФИЯ - КЛИСУРА,КАЛОФЕР и КАЛОФЕРСКИ М-Р

КОД: Клисура,Калофер и Калоферски м-р
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Клисура - Калофер - Калоферски девически манастир
 
  Отпътуване на:
03.07.2021 г. 15.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
35 лв.
 
 
 
КЛИСУРА И КАЛОФЕР – частици самобитност, история и непоклатим дух

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр.Клисура – Исторически музей, Павурджиевата и Козинаровата къща.
• Посещение на гр.Калофер
• Посещение на Калоферски манастир
• Транспорт с туристически автобус.
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК " Лев Инс "/ ЗД „Армеец“ АД
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване.

ДАТА:03.07.2021 г.
ДАТА:15.08.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 35 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
08:00 ч. - гр.София - площад „ Александър Невски“ / от страната на улица Оборище/

1-ви ден СОФИЯ – КЛИСУРА – КАЛОФЕР- СОФИЯ
Отпътуване от гр.София към град Клисура. Посещение на град Клисура - един от най-славните градове в България. Градчето несъмнено ще ви очарова със своята атмосфера, която пази и до днес спомена за героичните клисурци. Сред богатствата на града е Историческия музей, където и до днес е запазено оригиналното черешово топче, с която се слага началото на Априлското въстание. Павурджиевата къща, която е част от Историческия музей на града ще ви очарова с единствената запазена днес розоварна – в миналото тя е произвеждала най-качественото Розово масло в този край на Розовата долина. В същата къща се пази и евангелието, над което Панайот Волов и Георги Бенковски се заклеват за създаването на таен революционен комитет в града. Звънът на камбаните в църквата“Николай Чудотворец“ и химна на града „Пустите клисурци“, притегля още повече към града. Отпътуване за град Калофер. Разположен в южните склонове на Стара планина, според предания е основан през 1533г от Калифер войвода, чиито дружини нападали турски кервани и за да успеят да преминат тези части на Балкана турците се споразумяли с него да основе там селище и да пропуска керваните да преминават от там свободно. От тогава градът запзава и своят самобитен дух и българщина. Тъканите килими в Калофер са едни от най-красивите, а ръчно плетената калоферска дантела добива световна известност. От тук прави и първите си стъпки емблематичният български поет и революционер Христо Ботев. Свободно време за разходка из града с възможност за посещение на парка с паметника на поета-революционер и националния музей – „ Христо Ботев“. Отпътуване и посещение на Калоферския девически манастир – „Въведение Богородично“. Свидетел на кърджалийските размирици и Руско-турската война от 1877 г., днешната постройка е възстановена през 1862 г. Впечатлява с иконостаса резбован в стила на руското църковно изкуство, копия на няколко чудотворни икони и частица от мощите на Св. Мина. Отпътуване за град София. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
•Посещение на гр.Клисура – Исторически музей, Павурджиевата и Козинаровата къща.
•Посещение на гр.Калофер
•Посещение на Калоферски манастир
•Транспорт с туристически автобус.
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК " Лев Инс "/ ЗД „Армеец“ АД
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Входни такси за обектите възможни за посещение.
Вход на Павурджиева къща – 3 лв.
Вход на Козинарова къща – 3 лв.
Музей „ Христо Ботев“ – 3 лв.// учащи и пенсионери – 1 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 2 лв;

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.