Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ - ЛАЗАРОВДЕН В ЕТЪРА И СОКОЛСКИ МАНАСТИР

от ПЛОВДИВ - ЛАЗАРОВДЕН В ЕТЪРА И СОКОЛСКИ МАНАСТИР

КОД: Етъра и Соколски манастир
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пазарджик - Пловдив -Карлово - Етъра - Соколски манастир
 
 
ново
Цена:
32 лв.
 
 
 
ЛАЗАРОВДЕН В ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС“ЕТЪР“
...Празникът Лазаровден оживява в музей „Етъра“ и дори слънцето грее по-силно, радвайки се на красотата на гиздавите лазарки...

Ние Ви предлагаме:
 • Транспорт с туристически автобус
 • Посещение на Архитектурно-етнографски комплекс “Етъра“
 • Включване в празника Лазаровден
 • Посещение на Соколски манастир “Успение Богородично“
 • Водач от фирмата Бек Райзен ЕООД
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК " Лев Инс"/ ЗД“Армеец“ АД

ДАТА: 25.04.2021
Престой : 1 ден
ЦЕНА: 32 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
07:00 ч. - гр.Пазарджик – пред Водното стопанство
07:45 ч. - гр.Пловдив – спирката на хотел Тримонциум
08:45 ч. - гр.Карлово – паркинга на пазара

1-ви ден ПАЗАРДЖИК – ПЛОВДИВ- КАРЛОВО - ЕТЪРА – СОКОЛСКИ МАНАСТИР – КАРЛОВО – ПЛОВДИВ – ПАЗАРДЖИК
Отпътуване за Архитектурно-етнографски комплекс“Етъра“ – музей, който пази духа на България! Тук традициите са пренесе през времето и пространството, за да бъдат споделени с поколенията и преживяни от посетителите. Включване в празника посветен на Лазаровден – Лазаровден в Етъра е едно неповторимо преживяване, което всеки трябва да си подари. Обичаят днес се представя на много места в България, но в „Етъра“ е запазен неговия истински смисъл. С лазаруване в миналото българите са представяли готовите да се омъжат девойки пред обществото и не случайно Лазоровден е един от най-обичаните пролетни момински празници. В българската традиция мома, която не е лазарувала, няма право да се омъжи. От този момент придобива нов социален статус, вече публично може да се момее, да се хваща на хорото, да се гизди. Вярва се, че лазарките играят за берекет. Свободно време за разходка из Етъра по калдъръмените уличики, колоритните дюкянчета покрай реката, пеещата воденица и работилнички.
Отпътуване за Соколски манастир“Успение Богородично“ – манастирът е основан през 1833, запленява и омагьосва с красотата си, от неговите градини, от заобикалящите го върхове на Стара планина и вековните букови гори, пропити с история. Свободно време за разходка. Отпътуване за Карлово – Пловдив – Пазарджик. Пристигане вечерта в Карлово – Пловдив – Пазарджик.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
 • Транспорт с туристически автобус
 • Посещение на Архитектурно-етнографски комплекс“Етъра“
 • Включване в празника Лазаровден
 • Посещение на Соколски манастир“Успение Богородично“
 • Водач от фирма Бек Райзен ЕООД
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс"/ ЗД“Армеец“ АД

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•Разходи от личен характер
 • Входна такса за Архитектурно-етнографски комплекс“Етъра“ – 6 лв. за работещи, 4 лв. пенсионери, ученици и студенти.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
07:45 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.