Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от БУРГАС - ПЕРПЕРИКОН и КАМЕННИ ГЪБИ

от БУРГАС - ПЕРПЕРИКОН и КАМЕННИ ГЪБИ

КОД: Перперикон
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Перперикон - с. Бели Пласт
 
  Отпътуване на:
10.07.2021 г.
 
 
ново
Цена:
39 лв.
 
 
 
от БУРГАС - ПЕРПЕРИКОН И КАМЕННИ ГЪБИ в С. БЕЛИ ПЛАСТ !!!
Еднодневна екскурзия в Източните Родопи - Перперикон и Каменни гъби !
Родопите - планината на Орфей, невероятно място събрало в себе си мистицизма на Орфей, завета на траките съхранен в Перперикон !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон
• Посещение на природният феномен - Каменни гъби с. Бели пласт
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв.при ЗК "Лев Инс " АД

ДАТА: 06.05.2021 г.
ДАТА: 10.07.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 39 лв

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
06:30 ч. - гр. Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
07:00 ч. - гр. Средец - център
08:00 ч. - гр. Елхово - часовника - до Яница

1ден БУРГАС - СРЕДЕЦ - ЕЛХОВО - ТОПОЛОВГРАД - ПЕРПЕРИКОН - С. БЕЛИ ПЛАСТ
Отпътуване за Перперикон . Посещение на най-големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон / при благоприятни метеорологичните условия !!! /, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия .Археологическият средновековен комплекс Перперикон е един от най-древните монументални мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Той е и една от най-популярните туристически дестинации в България.Култовата дейност на скалния връх започва още през V хил. пр. Хр. и е свързана с култа към Бога-Слънце на хората от каменно-медната епоха. Тук те създават първото светилище и полагат съдове с храна за боговете. Тези свещенодействия продължават и през цялата бронзова епоха (III-II хил. пр. Хр.). С усъвършенстването на металните сечива става възможно да се дяла твърдата скала. Точно тогава се оформя овалната зала с огромния кръгъл олтар в центъра. Там жреците извършвали свещените ритуали с вино и огън. Именно тези култови практики са характерни за храма на Дионис, дълго търсен в Родопите. Последните археологически проучвания ясно сочат, че той се е намирал точно на Перперикон. Според легендите две съдбоносни пророчества са били направени от олтара на този храм. Първото е предопределило велики завоевания и слава на Александър Македонски, а второто, направено няколко века по-късно, е предвещало властта и силата на първия римски император Гай Юлий Цезар Октавиан Август. Върху този археологически комплекс повече от двадесет века, различни поколения са оставили своите отпечатъци . Отпътуване за с. Бели Пласт . Посещение на природния феномен Каменни гъби . Скалните образувания имат форма на естествени гъби – пънчетата им са розови, а шапките – зеленикави. Височината на пънчетата и ширината на шапките е до 2,5 м. Изваяни са в риолитови вулкански туфи. Туфите, от които са се оформили каменните гъби, са резултат от интензивна подводна вулканична дейност, датираща от времето на палеогена. След оттеглянето на морето и последователното издигане на морското дъно, върху тях започнало действието на ерозията. Долният, розов пласт се оказал по-мек и по-лесно се поддавал на действието на слънцето, вятъра и дъжда. Горният, зеленикав пласт съдържа по-здрави минерали, най-вече вулканично стъкло, и по-трудно се изветря. Така в продължение на хилядолетия се е оформила прекрасна композиция от неповторими форми и багри.Отпътуване за гр.Елхово / гр.Средец и гр. Бургас . Пристигане в гр.Елхово / гр.Средец и гр. Бургас вечерта

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА /ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• Посещение Перперикон / не е включена входната такса /
• Посещение на феномена Каменни гъби ;
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / Армеец АД
• Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ПРИБЛИЗИТЕЛНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:
• Перперикон – 3 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НОСЕТЕ:
• Удобни обувки за радходките в Перперикон и Каменни гъби ;
• фотоапарат и много, много добро настроение.....

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:30 Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.