Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от АЙТОС и КАРНОБАТ - ШУМЕН и МАДАРА

от АЙТОС и КАРНОБАТ - ШУМЕН и МАДАРА

КОД: Шумен и Мадара
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Айтос-8500
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Шумен - Мадара - Бургас
 
  Отпътуване на:
22.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
30 лв.
 
 
 
Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на Винарска изба „ Осмар „
•Посещение на паметника „Създатели на българската държава”
•Посещение на Шуменската крепост - Стария град
•Пешеходна обиколка на Шумен
•Посещение на Томбул Джамия
•Посещение на археологически паметник „ Мадарски конник „
•Туристическа застраховка на стойност при АД „ Армеец „ / ЗК „ Лев Инс „
•Представител на Бек Райзен

ДАТА : 22.08.2021 г.
Престой : 1 ден
ЦЕНА : 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
07:30 ч. - гр. Айтос - автогарата
08:00 ч. - гр. Карнобат - автогарата

1 ден. БУРГАС - АЙТОС - КАРНОБАТ - винарна „ ОСМАР „ - ШУМЕН - МАДАРА
Отпътуване за град Шумен . Посещение на Винарска изба „Осмар“ в село Осмар. Високите кули на уникалната сграда, издържана в средновековен стил й придават вид на старинен замък. Във винарната ще дегустирате вино и ще се запознаете с целия цикъл на производството и бутилирането му. Посещение на паметника „Създатели на българската държава”, изграден в чест на 1300 години от създаването на България, както и Шуменската крепост възникнала още през V век пр.н.е. Крепостта се намира на два километра западно от град Шумен. В района се намира важен кръстопът на маршрути, свързващи дунавския бряг (при Силистра) с Адрианопол и Константинопол, и северното черноморско крайбрежие със западните български земи. Тъй като крепостта е нависоко, от нея се разкрива красива панорамна гледка към Шумен. Шуменската крепост, наричана още Стария град, е разположена върху площ от 32 декара и в нея се наблюдават 6 археологически пласта. По време на Първото българско царство Шуменската крепост е имала важно стратегическо значение в опазването на столиците Плиска и Велики Преслав.
В град Шумен се намира къща - музей на Панчо Владигеров , автор на рапсодия " Вардар " , първото българско симфонично произведение и къща - музей на Панайот Волов , определен е за главен апостол на Четвърти Панагюрски революционен окръг с помощник Георги Бенковски .
На територията на гр. Шумен се намира и най-голямата джамия в нашата страна – „Шериф Халил паша” по-известна като „Томбул” джамия, втората по големина на Балканите. Отпътуване за Мадара . Посещение на Мадарският конник, археологически паметник, представляващ изсечен в скалите барелеф на 23 метра височина от основата на отвесна скала. Разположен е до село Мадара, на около 20 км. от град Шумен. Този забележителен паметник се състои от три фигури – конник, куче и лъв. Централната фигура – конникът, е представена в реален размер и е разположена най-високо. Той е облечен в дреха до колене, стои върху седло с високо облегало и десният (видимият) му крак е пъхнат в стреме. Под предните крака на коня е разположен легнал лъв, а зад коня е изобразено тичащо куче, устремено към лъва. Отпътуване към гр. Карнобат / гр. Айтос и гр. Бургас . Пристигане в гр. Карнобат / гр. Айтос и гр. Бургас вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с лицензиран туристически автобус
•Посещение на винарна „ Осмар „
•Посещение на паметника „Създатели на българската държава”
•Пешеходна обиколка на Шумен
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер
Входни такси:
Мадарски конник - 5 лв.
Шуменска крепост - 3 лв.
Томбул Джамия - възрастни - 4 лв / учащи - 2 лева.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 Айтос - автогарата
08:00 Карнобат - автогарата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.