Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от РУСЕ- СВЕЩАРИ, ШУМЕН И АБРИТУС

от РУСЕ- СВЕЩАРИ, ШУМЕН И АБРИТУС

КОД: Свещари, Шумен и Абритус
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Русе
 
  Маршрут: Русе - Свещари - Шумен - Абритус - Шумен
 
  Отпътуване на:
07.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
30 лв.
 
 
 
ДРЕВНОСТ И ОЧАРОВАНИЕ В ЛУДОГОРИЕТО – СВЕЩАРИ, ШУМЕН И АБРИТУС

Ние Ви предлагаме :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на гробницата в Свещари
• Посещение на град Шумен
• Посещение на археологически комплекс Абритус
• екскурзоводско обслужване
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД „ Армеец“ АД

ДАТА: 07.08.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА :30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
08:00 ч. - гр. Русе – Паркинга пред централната ж.п. гара

1-ви ден РУСЕ - СВЕЩАРИ – ШУМЕН – АБРИТУС – РУСЕ
Отпътуване от гр. Русе към село Свещари. Посещение на Свещарската гробница- обявена от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство. Гробницата е едно от съкровищата в историко-археолоически резерват Сборяново. Постойката е царска гробница, като уникалната и архитектура – са десетте подпорни стълба – представляващи женски фигури ( т.нар. кариатиди). Отпътуване към град Шумен. Свободно време за обяд и възможност за посещение на част от забележителностите на града – внушителният паметник„Създатели на българската държава”, изграден в чест на 1300 години от създаването на България.В град Шумен се намира и най-голямата джамия в нашата страна – „Шериф Халил паша” по-известна като „Томбул” джамия, втората по големина на Балканите. Отпътуване за античния град Абритус . Разположен край град Разград той едно от най-големите римски селища съхранени по нашите земи, функциониращо от I до IV век. Възниква като римско военно укрепление, построен е върху старо тракийско селище,а по-късно градът се развива във важен градски център, чийто възход започва през III-IV век. В края на VI век крепостта е опустошена при аваро-славянското нашествие, а през ІХ- Х век на това място е изградена българска крепост. Сред направените разкопки са разкрити две християнски църкви, множество дорийски колони, водопровод, най-голямото антично съкровище състоящо се от 835 златни римски монети, статуи, релефи и други.Отпътуване за град Русе. Пристигане в Русе вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на царската гробница в Свещари
• Посещение на град Шумен
• Посещение на археологически комплекс Абритус
• екскурзоводско обслужване
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД „ Армеец“ АД

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входна такса :
•Свещарска гробница – 5 лв
•античен град Абритус – 3 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Русе - Паркинга пред Централна жп гарата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.