Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - АСЕНОВГРАД,РИБНАТА ЦЪРКВА И ПЕЩЕРА ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР

от СОФИЯ - АСЕНОВГРАД,РИБНАТА ЦЪРКВА И ПЕЩЕРА ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР

КОД: Асеновград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Асеновград - село Добростан - София
 
  Отпътуване на:
14.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
35 лв.
 
 
 
пещера ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР-на границата между планината и равнината и уникалната Рибна църква в Асеновград !

Ние Ви предлагаме :
•Транспорт с туристически автобус;
•Посещение на Рибната църква – „ Света Богородица Благовещение“ в Асеновград
•Посещение на пещера Добростански бисер
•Екскурзоводско обслужване
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД „ Армеец“ АД

ДАТА:08.05.2021 г.
ДАТА:14.08.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 35 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
08:00 ч. - гр. София - площад Александър Невски / от страната на улица „Оборище“/

1-ви ден СОФИЯ – село ДОБРОСТАН- АСЕНОВГРАД – СОФИЯ
Отпътуване от гр. София към село Добростан. Посещение на пещера Добростански бисер, в землището на село Добростан.Името на пещерата дават красивите скални бисери, които са се образували през вековете в езерцата й. За съжаление сега те са унищожени. Пещерните бисери са топчести образувания, които се получават когато капе вода с подходящ химически състав в плитко езерце и са много красиви. В красивата пещера зимува малка колония прилепи, които имат важна роля за еко-равновесието в района. Достигането на пещерата преминава от хижа Марциганица – с ходене пеша около 40 минути до входа на пещерата. Времетраене на обиколката с посещението и достигането й връщането от и до хижа Марциганица е около 2 часа / в зависимост от общото темпо и двигателна активност на групата/. Отпътуване към Асеновград, за да посетим една уникална църква- Рибната.Наречен Малкият Йерусалим градът впечатлява с множеството църкви и манастири разположени в него и в прилежащите му райони. Обитаван е още от новокаменната епоха, за което свидетелстват открити артефакти в територията му. През годините на Втората българска държава също е с особено важно значение- цар Иван Асен II възстановява крепостно-отбранителната му система, а античното му име Станимахос е споменато и в летописа на Третия кръстоносен поход, който преминава през неговата територия. В града ще посетим една от най-интересните църкви в града с чудодейната икона на Света Богородица. – Рибната църква. Името на храма идва от параклиса в който е разположена иконата на света Богородица в необичайна обстановка – на дъното на аязмо с бистра вода, в която плуват рибки.Храмът е строен в сегашния си вид през 1834г. Свободно време за разходка в града. Отпътуване към град София. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Рибната църква – „ Света Богородица Благовещение“ в Асеновград
• посещение на пещера Добростански бисер
• екскурзоводско обслужване
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД „ Армеец“ АД

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входна такса :
•Исторически музей Асеновград – 5 лв.
•Палеонтологичен музей – 1,50 лв// за ученици, студенти и пенсионери – 1 лв
•Пещера Добростански бисер – 5 лв.; за ученици, студенти и пенсионери е 4 лв.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.