Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - КАМЧИЯ и ПОМОРИЕ

от ВАРНА - КАМЧИЯ и ПОМОРИЕ

КОД: Камчия и Поморие
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Поморие - Камчия
 
  Отпътуване на:
08.08.2021 г. 05.09.2021 г.
 
 
Цена:
27 лв.
 
 
 
Разходка с лодка по р. Камчия и гр. Поморие !

Ние Ви предлагаме:
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на манастир „Св.Георги „ и тракийска куполна гробница в гр. Поморие - Кухата могила
• Възможност за разходка с лодка по р. Камчия ;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс" / АД " Армеец " ;
• Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 08.08.2021 г.
ДАТА: 05.09.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 27 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
08:00 ч. - гр. Варна - катедралата

1 ден ВАРНА – ПОМОРИЕ – КАМЧИЯ
Отпътуване за гр. Поморие . Посещение на манастир „ Св. Георги „ . Според преданието, Свети апостол Андрей Първозвани по път за Киев минал през Анхиало (днес Поморие). В края на 17 век на мястото се заселва турският бей Селим и основава свое владение – чифлик. Според преданието, той страдал от тежка и неизлечима болест. Една нощ сънувал, че в двора на къщата му има чудотворна вода. Когато разкопал на указаното в съня място, Селим бей открил мраморен барелеф на Свети Георги, а под него – аязмо. С водата от извора той се излекувал и в знак на благодарност построил на това място параклис и заедно с цялото си семейство приел християнската вяра. След като овдовял, Селим бей дарил чифлика си от 3800 декара за манастирска земя. Новата църква е издигната през 1858 година върху основите на стария параклис. Посещение на тракийска куполна гробница . Гробницата се намира край Поморие и е една от най-големите по нашите земи. Датирана е 2-3-ти век – времето на римската епоха по нашите земи. Гробницата представлява голямо кръгло помещение с диаметър около 12 метра и дебела куха колона в средата, до което води дълъг около 22 метра коридор – дромос. Колоната е с диаметър повече от метър и се издига до повърхността на гробницата. В колоната има следи от вита стълба, която е водела нагоре. В кръглото помещение има няколко ниши, в които са били поставяни урни и ритуални предмети. Цялата гробница е затрупана с пръст и оформена като могила. Години наред е била известна сред местните като Кухата могила. Отпътуване към р. Камчия . Река Камчия е най-дългата река в България и на Балканския полуостров (244,5 км), която се влива направо в Черно море. В древността е била известна с името Панисус, е през Средновековието я наричали Тича. В района на резервата са установени 258 вида птици, което съставя 66% от установените в България видове. От тях 56 присъстват в Червената книга на България. По желание разходка с лодка . Отпътуване за Варна . Пристигане във Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от БЕК РАЙЗЕН;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / АД " Армеец "

ОТСТЪПКИ:
• отстъпка за дете до 12 г. - 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
Разходка с лодка – 5 лв. / времетраене 30 мин. /

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран - 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.