Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  ОТ ВАРНА - АРБАНАСИ , КЪПИНОВСКИ И ПЛАКОВСКИ МАНАСТИРИ

ОТ ВАРНА - АРБАНАСИ , КЪПИНОВСКИ И ПЛАКОВСКИ МАНАСТИРИ

КОД: Арбанаси, Капиновски и Плаковски м-ри
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна- Девня - Шумен - Търговище - Арбанаси - Къпиновски и Плаковски м-р
 
  Отпътуване на:
08.08.2021 г. 04.09.2021 г.
 
 
ново
Цена:
36 лв.
 
 
 
Болярско гостоприемство в Арбанаси и пътя на вярата в Къпиновски и Плаковски манастири

Ние Ви предлагаме:
 • транспорт с туристически автобус;
 • Посещение на Арбанаси
 • посещение на Капиновски и Плаковски м-ри;
 • туристическа застраховка при ЗК Лев инс/ ЗД Армеец на стойност 1000 лв;
 • екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 08.08.2021 г.
ДАТА: 04.09.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 36 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
08:15 ч. - гр. Шумен - паркинга на Старото Казино в градската градина
09:00 ч. - гр.Търговище - бензиностанция OMV околовръстен път

1 ден ВАРНА-ДЕВНЯ - ШУМЕН - ТЪРГОВИЩЕ - АРБАНАСИ - КАПИНОВСКИ М-Р- ПЛАКОВСКИ М-Р - ТЪРГОВИЩЕ - ШУМЕН - ДЕВНЯ - ВАРНА
Отпътуване за град Арбанаси. Посещение на болярското градче живописно разположено на платото наблюдаващо старопрестолния Търновград. Етнографското селище е приютило 144 къщи с пищна архитектура, сред които се отличава най-голямата и богата за времето си- Констанцалиевата къща.Отпътуване и посещение на Плаковски манастир “Св. Пророк Илия” - основан по времето на Втората българска държава. Част от жилищните сгради в комплекса и величествената 26-метрова камбанария са строени от майстор Колю Фичето (1856г.).Посещение на Къпиновски манастир „Св. Никола” - основан през 1272г., с името “Св.Троица”. Масивни дървени порти и стръмни стъпала от камък извеждат в манастирския двор, в средата на който се издига манастирската черква, изградена през 1935г. Отпътуване за град Варна.Пристигане в Търговище / Шумен / Девня/Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с туристически автобус;
 • Посещение на Арбанаси
 • посещение на Капиновски и Плаковски м-ри;
 • туристическа застраховка при ЗК Лев инс/ ЗД Армеец на стойност 1000 лв;
 • екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ :
 • деца до 4 години - минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
 • входни такси за посещаваните обекти:
 • Констанцалиевата къща – 6 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

•Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

•Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
•Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.