Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ДЕВНЯ и ШУМЕН - ВЕЛИКО ТЪРНОВО и ЛЯСКОВСКИ МАНАСТИР

от ДЕВНЯ и ШУМЕН - ВЕЛИКО ТЪРНОВО и ЛЯСКОВСКИ МАНАСТИР

КОД: Велико Търново
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Девня-9160
 
  Маршрут: Варна - Велико Търново - Лясковски манастир - Варна
 
  Отпътуване на:
07.08.2021 г. 03.10.2021 г.
 
 
ново
Цена:
38 лв.
 
 
 
Старопрестолно Велико Търново и Лясковски манастир !

Ние Ви предлагаме:
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа програма в гр. Велико Търново – парка на миниатюрите,
Самоводската чаршия, крепостта Царевец ;
• Посещение на Лясковски манастир ;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс" / АД " Армеец " ;
• Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 07.08.2021 г.
ДАТА: 03.10.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 38 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
• 07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
• 07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
• 08:15 ч. - гр. Шумен - Ресторант " 5-ти километър " - квартал местност Мералък

1 ден ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - ЛЯСКОВСКИ М-Р - ВЕЛИКО ТЪРНОВО
Отпътуване за Лясковски манастир „Св. Св. Апостоли Петър и Павел”, построен през XII-XIVв. по времето на Второто българско царство, укривал въстаници, бягащи от турските потери. През 1874 г. митрополит Иларион Макариополски отваря първата българска семинария в манастира, която продължава да съществува до 1885 г. Отпътуване за старата българска столица Велико Търново. Посещение парка на миниатюрите , където можете да видите следи от римската епоха на територията на България, като разгледате Амфитеатъра и Акведукта на Филипопол в град Пловдив. Да проследите развитието на българската държава от Първото българско царство, представено с макет на Голямата базилика в сърцето на тогавашната столица Плиска, да погледнете отгоре крепостта Царевец от Второто българско царство във Велико Търново и така до днешно време, стигайки до макетите на пл. „Независимост“ в гр. София и Летището в гр. Варна.Единствено в парка с макети „Мини България“ в продължение само на една разходка можете да посетите всички дворци-резиденции на българските царе, като например дворец „Врана“ в гр. София, „Евксиноград“ в гр. Варна и „Царска Бистрица“ в Боровец, но също така и този на румънската кралица - „Тихото гнездо“ в гр. Балчик. Имате възможност и да се докоснете до архитектурата на катедралите в чест на Света Богородица. Възможност за разходка из Самоводската чаршия с многобройни работилници и дюкяни, къщата с маймунката, построена от Колю Фичето, паметника Велчкова завера, Мултимедиен център „Царевград Търнов”, известен като музея с восъчните фигури и крепостта Царевец. Свободно време за разходка. Отпътуване за гр.Шумен / гр. Девня / гр. Варна.Пристигане в гр. Шумен / гр. Девня / гр. Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа програма в гр. Велико Търново – парка на миниатюрите,
Самоводската чаршия, крепостта Царевец, / не са включени входните такси /
• Посещение на Лясковски манастир ;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК " Лев Инс " АД / АД " Армеец " ;
• Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ :
  • деца до 4 години - минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
• Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов” – 6 лв работещи / 5 лв – пенсионери и учащи
• крепост Царевец – 6 лв – възрастни / 3 лв – пенсионери / 2 лв – учащи / деца под 7 г. - безплатно
• входни такси Велико Търново - парк на миниатюрите - 10 лв. възрастни / 5 лв. учащи

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

•Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

•Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
•Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
08:15 Шумен - Ресторант " 5-ти километър "
07:30 Девня - бензиностанция Лукойл
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.