Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - БАТОШЕВСКИ МАНАСТИР И СЕВЛИЕВО

от СОФИЯ - БАТОШЕВСКИ МАНАСТИР И СЕВЛИЕВО

КОД: Батошевски манастир и Севлиево
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Ябланица - село Батошево - Севлиево
 
  Отпътуване на:
10.07.2021 г.
 
 
ново
Цена:
35 лв.
 
 
 
Батошевски манастир, крепост Хоталич и Севлиево –древни старини, красотата на Балкана и истинската вяра !

Ние Ви предлагаме:
• Пътуване с туристически автобус
• Посещение на Батошевски манастир - „ Успение Богородично“
• Посещение на крепостта „ Хоталич“
• Посещение на град Севлиево
• Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗД Армеец/ ЗК Лев инс
• Водач от фирмата

ДАТА: 10.07.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 35 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
•07:30 ч. – гр.София - площад " Александър Невски " / от страната на улица Оборище/

1 ден: СОФИЯ –ЯБЛАНИЦА –село БАТОШЕВО - СЕВЛИЕВО – СОФИЯ
Тръгване от гр. София в посока село Батошево.Посещение на един от двата действащи под общо име „Батошевски“ манастири- мъжкия манастир „ Успение Богородично“. Живописно разположен в подножието на старопланинския връх Разлатец той е издигнат тук още от времето на цар Михаил-Асен. По време на турското владичество е опожарен и западнал, но върлуваща чума в района кара хората да дадат обет, че ако оцелеят ще го възстановят. Новата сграда се появява в 1836г изпод ръцете на строителя на Соколския и Троянския манастир – първомайстор Константин от Пещера.Отпътуване за град Севлиево. Посещение на крепостта „ Хоталич“ разположена над града. Крепостта датира от V-VI век като военно укрепление, а от X век е добре укрепен средновековен град, площта му е една от най-големите след тези на столичните Плиска, Преслав и Търново. Разкрити са 86 каменни посторйки, сред които и ранновизантийска базлика, накити и глинени съдове.Отпътуване към Севлиево.Посещение на историческия музей на града разположен в сградата на Хаджистояновото училище. Възможност за посещение на запазената етнографска експозиция в сградата на „ Дандолови къщи“,старата часовникова кула от XVIIIвек, единствения по рода си- „ музей на Тиквата“ и греещата в центъра Статуя на свободата един от първите от този тип монументи дело на Арнолдо Цоки.Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за София.Пристигане в София вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Пътуване с туристически автобус
•Посещение на Батошевски манастир - „ Успение Богородично“
•Посещение на крепостта „ Хоталич“ и град Севлиево
•Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗД Армеец/ ЗК Лев инс
•Водач от фирмата

ОТСТЪПКИ:
•дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
Исторически музей в град Севлиево – 5 лв
Крепост Хоталич – 2 лв
Музей на тиквата – 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.