Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - БАНСКО , ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА

от ВАРНА - БАНСКО , ЛЕЩЕН , КОВАЧЕВИЦА

КОД: Банско , Лещен , Ковачевица
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Ковачевица - Лещен - Банско - Добринище - връх Безбог - Добърско
 
  Отпътуване на:
30.07.2021 г.
 
 
ново
Цена:
180 лв.
 
 
 
от ВАРНА и БУРГАС - с. КОВАЧЕВИЦА, с. ЛЕЩЕН, БАНСКО, ДОБРИНИЩЕ, БЕЗБОГ и с. ДОБЪРСКО ! ДА СЕ ПРЕНЕСЕМ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО !

Ние Ви предлагаме:
•2 нощувки в хотел 3* , в района на гр. Банско
•2 закуски /2 вечери;
•Посещение на с. Ковачевица, с. Лещен,с. Добърско
•Посещение на гр. Банско; гр. Добринище и връх Безбог
•Транспорт с туристически автобус;
•Туристическа застраховка при ЗК Лев Инс АД/ ЗД "Армеец" АД на стойност 1000 лв
•Екскурзоводско обслужване.

ДАТА: 30.07.2021 - 01.08.2021 г.
Престой: 3 дни/ 2 нощувки
ЦЕНА : 180 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
06:00ч. - гр.Варна - Катедралата
08:30ч. - гр.Бургас - Бензиностанция ОМВ до хотел ,,Мираж’’

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - КОВАЧЕВИЦА - ЛЕЩЕН - БАНСКО
Отпътуване от гр. Варна/Бургас. Посещение на с. Ковачевица. Архитектурният резерват е съхранил къщи от XVIII – XIXв. , изградени изцяло от камък. Благодарение на уникалната самобитна Ковачевска строителна школа, която няма аналог в страната, днес селото привлича туристи от близко и далеч, които идват тук не само заради прекрасната му природа, но и заради невероятно красивите ансамбли от каменни къщи, накацали по планинските склонове. Освен с великолепната архитектура на къщите, Ковачевица ще ви впечатли и с една от най-големите си забележителности – църквата „Свети Никола”. Трикорабната псевдобазилика е строена в периода от 1841 до 1848 г. Отпътуване за с. Лещен. Посещение на с. Лещен – китно селце, скътано в Родопите, съхранило жив духа на старото българско село. На фона на типичните старинни къщи се откроява Глинената къща, уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление. Сред архитектурните паметници се достойни за цялото ни внимание е църквата „Св. Параскева” от 1836 г. и килийното училище. Стенописите на църквата изпъкват с едрия си щрих и ярките си цветове. Отпътуване за гр. Банско. Настаняване в хотел 3*. Възможност за ползване на удобствата на хотела / басеин, сауна, парна баня/. Вечеря. Нощувка.

2 ден. БАНСКО - ДОБРИНИЩЕ - хижа БЕЗБОГ
Закуска. Отпътуване за гр. Добринище и хижа Безбог. Добринище е популярна туристическа дестинация както за зимен , така и за летен туризъм. Разположението му е в близост до най-красивите части на Пирин. Лековитите минерални извори са голямо преимущество за градчето, което го прави предпочитано за много български и чуждестранни туристи, дошли да лекуват своите болежки. Минералната вода, намираща се в Добринище, има свойства за лекуването на бъбречни камъни, хроничен гастрит, кожни, костни и очни заболявания. Басейнът с наличие на минерална вода, който е известен с името „Римско банче” се намира в близост до самата Добринишка река (Десилица). Близо до Добринище се намира и хижа „Гоце Делчев”, от която със седалковия лифт се стига до хижа „Безбог”. От там започва пешеходния преход до връх Безбог - един от най-високите гранитни върхове в Пирин с надморска височина 2645 м. Няма да описваме гледката от лифта – трябва да се види! От там – кратък поход до езерото. Който се е уморил – чайната тук предлага ароматен чай, кафе …Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден. БАНСКО – ДОБЪРСКО – БУРГАС – ВАРНА
Закуска. Свободно време за разходка из един от най-известните планински и зимни курорти - Банско. Възможност да разгледате родната къща на поета революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата ”Св. Троица”, която е един от символите на Банско заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Отпътуване за с. Добърско. Посещение на най-голямата забележителност на селото - църквата "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат", която се нарежда сред 100-те национални туристически обекта. Характерна особеност представлява наличието на най-много женски образи в сравнение с другите български църкви, както и преобладаващите надписи на български език. Църквата привлича вниманието с изключително ценните си стенописи и икони, които се отличават с голямо майсторство и с използването на нетрадиционни мотиви.Отпътуване за гр. Бургас / Варна. Пристигане вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 2 нощувки в хотел 3* , в района на Банско – 2 закуски / 2 вечери;
• Посещение на с. Ковачевица, с. Лещен, гр. Банско, гр. Добринище, връх Безбог и с. Добърско
• Транспорт с туристически автобус;
• Туристическа застраховка при ЗК Лев инс АД/ ЗД"Армеец"АД на стойност 1000 лв ;
• Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни на допълнително легло – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
църква в с. Добърско – 5,00 лв възрастни/ 1,00 лв – пенсионери
къща-музей Неофит Рилски – 3,00 лв
къща- музей Никола Вапцаров – 3,00 лв
лифт : Възрастни: 12лв./еднопосочно и 18лв./двупосочно
Деца от 4 до 12г.: 5лв./еднопосочно и 8лв./двупосочно
Безплатно за деца до 4г.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

ПЛАТЕНИ УСЛУГИ на хотела:
• Ползване на халат 5,00 лв. за целия престой с депозит 30,00 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка:Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност ! Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран-7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.