Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СТАРА ЗАГОРА - КОЗЛОДУЙ и ПЛЕВЕН

от СТАРА ЗАГОРА - КОЗЛОДУЙ и ПЛЕВЕН

КОД: Козлодуй
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Стара Загора-6000
 
  Маршрут: Бургас - Стара Загора - Казанлък - Козлодуй - Плевен
 
  Отпътуване на:
28.08.2021 г. 09.10.2021 г.
 
 
ново
Цена:
130 лв.
 
 
 
С кораба „Радецки” към Свободна България !!! Да почетем паметта на Великите ни сънародници , на младите и луди глави , на свободните умове , на непримиримите , неудържимите , самоотвержените , безкористни герои - тези , които истински са обичали своята Родина !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр. Козлодуй - Национален музей „Параход Радецки“
• Посещение на гр. Плевен - Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“
• Посещение на парк „Кайлъка”
• 1 нощувка в хотел 4* в района на гр. Плевен / 1 закуска
• Транспорт с туристически автобус
• Екскурзоводско обслужване
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ДАТА: 28.08.2021 - 29.08.2021 г.
ДАТА: 09.10.2021 - 10.10.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА : 135 лв. / с тръгване от Варна , Бургас , Айтос и Карнобат /
ЦЕНА : 130 лв. / с тръгване от Стара Загора и Казанлък /

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
06:00ч. - гр.Варна - Катедралата
08:30ч. - гр.Бургас - бензиностанция OMV до хотел Мираж
09:00ч. - гр.Айтос - колелото
09:30ч. - гр.Карнобат - автогарата
10:00ч. - гр.Стара Загора - бившата баня " Пиперка "
10:30ч. - гр. Казанлък - Паркинга зад Универмага

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - АЙТОС - КАРНОБАТ - СТАРА ЗАГОРА - КАЗАНЛЪК - КОЗЛОДУЙ - ПЛЕВЕН
Отпътуване към град Козлодуй . Посещение на гр. Козлодуй. Векове наред на този крайдунавски бряг са живели траки, славяни и българи, които създават свой бит и култура. По-късно през тези места минава големият римски крайдунавски път, за което свидетелстват останките от римските кастели Магура пиатра, Камиструм и Аугуста. Срещу града се намира вторият по големина български остров, т. нар. Козлодуйски остров. Посещение на единственият плаващ музей на Балканите - Национален музей „Параход Радецки“. Коръбът е бил използван от четата на Христо Ботев за преминаване от Румъния в България. Обявен е за паметник на културата и е в списъка е на Стоте национални туристически обекта. Построен е през 1851 г. в корабостроителницата гр. Обуда, Унгария. Отпътуване за гр. Плевен. Той известен туристически център, наричан още „град на музеите“. В него са съсредоточени множество културно-исторически забележителности, свързани с Руско-турската Освободителна война, най-популярни от които са Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец“, които наред със сградата на Регионалният исторически музей са символите на града. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

2 ден. ПЛЕВЕН - КАЗАНЛЪК - СТАРА ЗАГОРА - КАРНОБАТ - АЙТОС - БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, построен в чест на 100-годишнината от Освобождението на Плевен. Тя е сред почти 200-те паметници, построени от плевенчани в памет на загиналите руснаци, румънци и българи. Изградена е в района на „Скобелевия парк“, непосредствено до редута „Кованлък“. Посещение на парк „Кайлъка” - възхитителен природен кът, който пленява със своята прелест и естествена красота. В началото на парка се намират развалините на късно античната крепост Сторгозия. В „Кайлъка” се срещат уникални за Балканския полуостров растения, а много от птиците и бозайниците са включени в червената книга на България. Тук растът и рядко срещаните у нас хималайски борове, както и малка горичка с вечно зеления ливански кедър. Свободно време за разходка из красивия парк. Отпътуване за градКазанлък , град Стара Загора , град Карнобат , град Бургас и град Варна . Пристигане в вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 4* в района на град Плевен - 1 закуска;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Национален музей „Параход Радецки“, гр. Козлодуй; • Посещение на гр . Плевен - Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“; парк „Кайлъка”; • Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Национален музей „Параход Радецки“ : 7,00 лв – възрастни; 3,00 лв – пенсионери и учащи;
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“: 6,00 лв – възрастни; 3,00 лв – лица над 65 г.; 2,00 лв – учащи.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
10:00 Стара Загора - бившата баня Пиперка, ул. Гр. Игнатиев № 27
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.