Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от АЙТОС - ФЕСТИВАЛ АНТИЧЕН АБРИТУС - РАЗГРАД

от АЙТОС - ФЕСТИВАЛ АНТИЧЕН АБРИТУС - РАЗГРАД

КОД: Разград
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Айтос-8500
 
  Маршрут: Бургас - Айтос - Разград - Айтос - Бургас
 
  Отпътуване на:
30.06.2021 г.
 
 
Цена:
35 лв.
 
 
 
ФЕСТИВАЛ НА АНТИЧНИЯТ АБРИТУС В РАЗГРАД
Вижте великата история на този древен град и го посетете

Ние Ви предлагаме:
•Транспорт с туристически автобус
•Посещение на гр. Разград
•Посещение на Археологически резерват „ Абритус „
•Посещение на фестивал „ Античния Абритус „
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД Армеец / ЗК Лев инс
•Водач от Бек Райзен придружаващ пътуването

ДАТА: 30.06.2021г
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 35 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Бургас - Булаир пред Ен Тур Транс
07:30 ч. - гр. Айтос - автогарата

1-ви ден . БУРГАС - АЙТОС - РАЗГРАД - АЙТОС - БУРГАС
Отпътуване по маршрут - Бургас - Айтос - Разград . Пристигане в Разград . Посещение на Национален археологически резерват „Абритус“ , където е намерено най-голямото златно съкровище от монети в България . На територията на Национален археологически резерват „Абритус“ в края на месец юни всяка година се провежда тридневният фестивал „Античният Абритус“ , а целта е популяризирането на НАР „Абритус“, както и културно-историческото наследство на региона. Част от програмата на фестивала всяка година са възстановки на ритуали от Древен Рим, кулинарни дегустации, спортни състезания и игри, демонстрации на римски бойни техники, античен военен лагер, работилници за автентични занаяти от римската епоха, театрално-музикална програма с античен сюжет, традиционни облекла и бит на римляните. Посещение на Историческия музей в който освен богатата нумизматична колекция можете да видите още статуетка от световно известната тракийска гробница в Свещари . Статуетката на богинята Никеа е от 3-ти век преди Христа. Свободно време и в късния следобед отпътуване за гр. Айтос и гр.Бургас. Пристигане в гр. Айтос и гр. Бургас вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•Транспорт с туристически автобус ;
•Посещение на гр. Разград
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД Армеец / ЗК Лев инс
•Водач от Бек Райзен придружаващ пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•разходи от личен характер;
•входни такси за посещаваните обекти :
НАЦИОНАЛЕН АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ - АБРИТУС
Входна такса: възрастни - 2,50 лв., деца до 6-годишна възраст – 1 лв.
Беседа: само на български език - 5 лв.

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ РАЗГРАД
Входна такса за учащи и пенсионери: 1 лв.
За възрастни: 2,50 лв.
За деца до 7 години : вход безплатен
За хора с увреждания : вход безплатен / необходимо е представяне на валидно ТЕЛК решение /

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
07:30 Айтос - автогарата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.