Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - БУРГАСКИ СОЛНИЦИ И ФЕСТИВАЛ НА ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ

от ВАРНА - БУРГАСКИ СОЛНИЦИ И ФЕСТИВАЛ НА ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ

КОД: Бургас
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Варна
 
  Отпътуване на:
03.07.2021 г. 17.07.2021 г. 21.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
29 лв.
 
 
 
Ние Ви предлагаме :
• Транспорт с туристически автобус ;
• Посещение на Акве Калиде;
• Посещение Бургаските солници, с въжможност за СПА процедури – кало - и луга лечение;
• Посещение на гр. Бургас;
• Посещение на фестивала на пясъчните фигури;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД

ДАТА:03.07.2021 г.
ДАТА:17.07.2021 г.
ДАТА:21.08.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 29 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр.Варна - Катедралата

1-ви ден. ВАРНА - АКВЕ КАЛИДЕ - БУРГАС - ВАРНА
Посещение на Акве Калиде, където може да видите част от реставрираната баня на Сюлейман Великолепни, превърната сега в музей. Първата римска баня тук е изградена през II век, по времето на император Марк Улпий Траян. До лечебните извори преди хиляди години траките установяват едно от най-големите си светилища – това на „Трите нимфи”. Отпътуване за Атанасовското езеро, където се намират прочутите Бургаски солници. Хора от цяла България и много чужденци идват на Атанасовското езеро, за да се потопят в лековитата луга и да се намажат с лечебна кал. Солниците бяха включени в престижното американско издание "Нешънъл джиографик" като "снимка на месеца”. Там се добива нерафинирана млада сол с приятен розов цвят, известна сред технолозите като Цветето на солта. Широко разпростанено е, че цветът на езерата се дължи на солничните рачета, съдържащи голямо количество каротиноиди (като морковите, червените чушки и др). Оказва се обаче, че солничните рачета са една от причините за розовия цвят на фламингото, тъй като те са основна част от неговара храна. Сол с подобно име се добива във Франция и се слави като най-скъпата сол в света. През 30-те години на XX век в няколко чужди стопански списания в Германия, Румъния и други страни излизат статии със сравнителни химически таблици, които посочват солта, добивана от Атанасовско езеро, като най-чистата в света. Бреговете на Атанасовското езеро са част от миграционния маршрут Виа Понтика, по който ежегодно милиони птици стигат от Северна Европа до Африка. Свободно време за СПА процедури – кало и луга лечение. Посещение на гр. Бургас. Свободно време в центъра на града. Посещение на фестивала на пясъчните фигури. Всяко лято на площ от 5 декара в парк „Езерото” се издига приказен пясъчен свят. Автори от различни държави участват във фестивала – склуптори от Русия, България, Ирландия, Украйна, Индонезия и много други.
Отпътуване за гр. Варна. Пристигане в гр. Варна привечер.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Акве калиде;
• Посещение на Атанасовското езеро и Бургаските солници;
• Посещение на гр. Бургас;
• Посещение на фестивала на пясъчните фигури; • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / АД " Армеец "

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входна такса Солници Бургас - 2 лв; •входна такса Аква калиде - 2,00 лв – пенсионери и учащи; ТЕЛК – безплатно; 3,00 лв – възрастни; •входна такса Фестивал на пясъчните фигури – 1,00 лв - пенсионери и учащи; ТЕЛК – безплатно; 2,00 лв – възрастни.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

ОСНОВНИ МЕДИЦИНСКИ ПОКАЗАНИЯ НА КАЛТА И ЛУГАТА:
Лечеби свойстав на лугата: Черноморската луга е с доказан медицински ефект – прилага се при лечение и профилактика на болести свързани с костите и ставите, кожни възпаления и рани, разширени вени, простудни заболявания. Препоръчва се при артрози, артрити, тендовагинити, дископатии, изкълчване на ставите и ишиас. Съдържа натриев хлорид, магнезий, калий, сяра и др. Добре е да се стои в лугата не повече от 20-30 минути, за да не се претоварва сърцето!
Лечеби свойстав на калта: Лечебната кал е утаечен продукт на затвореното солено езеро, тя е чиста и хомогенна, с тъмносив до черен цвят и мирис на сероводород. Съдържа неорганични съставки като силикати, пясъци, гипс, железни и алуминиеви съединения, различни хидроокиси и соли. Същността на калолечението, известно още като пелоидотерапия, е комплексно въздействие върху цялата периферна нервна система. Топлинните ѝ свойства разширяват съдовете и отварят нови капиляри. Така намалява отока и болката, зарастват и се заличават белези от рани, подобряват се обменните и регенерационните процеси.Освен че лекува, калта разкрасява и подмладява, защото през кожата преминават калций, йод, фосфор и други елементи.
Процедурите са противопоказни по време на бременност, както и при фебрилни състояния; всички състояния в остър стадий; някои психични заболявания; активна язвена болест; инфекциозни заболявания, включително туберкулоза; тежко изтощение на организма (дехидратация); състояния след инфаркт на миокарда или мозъчен инсулт !

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 35 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.