Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от СОФИЯ - БЕЛОСЛАВ,ПОБИТИ КАМЪНИ И ДЕВНЯ

от СОФИЯ - БЕЛОСЛАВ,ПОБИТИ КАМЪНИ И ДЕВНЯ

КОД: Белослав, Девня и Побити камъни
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: София-1000
 
  Маршрут: София - Ботевград - Белослав - Варна - Побити камъни - Девня
 
 
ново
Цена:
120 лв.
 
 
 
РАЗКАЗ ОТ ДЪЛБИНИТЕ В ПОСЛЕДНАТА БЪЛГАРСКА ПОДВОДНИЦА „ СЛАВА“, АНТИЧИНИ МОЗАЙКИ И КРАЙМОРСКИ ЧУДЕСА – ТАЙНСТВЕНО И ОБАЯТЕЛНО , РАЗЛИЧНОТО ЧЕРНОМОРИЕ – ОПОЗНАЙТЕ ГО С НАС!

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на град Белослав - музей на стъклото
• Посещение на музей „ Подводница Слава“
• Посещение на природния феномен Побити камъни
• Посещение на град Девня и древния град Марцианополис
• Настаняване в хотел 3* в град Варна
• 1 вечеря и 1 закуска
• Транспорт с туристически автобус;
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ДАТА: 16.10.2021 - 17.10.2021 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
07:00 ч. - гр. София – площад Александър Невски/ от страната на улица „Оборище“/
08:00 ч.- гр. Ботевград – паркинга зад Читалището

1-ви ден СОФИЯ – БОТЕВГРАД – БЕЛОСЛАВ –ВАРНА
Отпътуване от град София / Ботевград към град Белослав. Посещение на Музея на стъклото, разположен на брега на Белославското езеро. Влизане в стара стъкларска пещ пълна със застинало стъкло; ще видите стъклената река, както и множество красиви стъклени пластики и други изделия от стъкло. Ще имате и възможността да видите уникалната технология за производството на ръчно духана стъклария.В непосредствена близост ще посетим и последната българска подводница превърната в музей – „ Слава“, където ще научим интересни тайни на военноморското плаване. В унисон с морските разкази и подводни тайни, ще преминем с ферибот от другата страна на Белославското езеро и ще се отправим към град Варна. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден ВАРНА – ПОБИТИ КАМЪНИ – ДЕВНЯ – БОТЕВГРАД – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване към природния феномен – Побити камъни. Посещение на това силно енергийно и лековито място покрито с около 300 изправени, естествено образувани колони, някои от които достигат на височина повече от 11 метра, от където идва и името му. За най-силно енергийна точка се смята т.нар. Каменен кръг - дело на човешка ръка.Отпътуване за град Девня. Разположен на Провадийското плато, в града бликат най-големите карстови извори в страната.Съвременният град възниква покрай античния град Марцианополис, който ще посетим. Древният град носи името на сестрата на на император Марк Улпий Траян, който го изгражда и кръщава на нея – Марциана. Славно е развитието на града – археологическите разкопки разкриват и възхода и паденията му, но за изключителната му важност свидетелства най-вече това че той е бил избран за временна столица на Източната част на Римската империя, в писмен извор дори е определен като "най-големия град в Тракия". Разкрити са основите на четири църкви, епископска катедрала, Амфитеатър и неповторими мозайки, които са част от действащия музей на мозайките.Отпътуване за град Ботевград/ София. Пристигане вечерта в Ботевград / София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на град Белослав - музей на стъклото
• Посещение на музей „ Подводница Слава“
• Посещение на природния феномен Побити камъни
• Посещение на град Девня и древния град Марцианополис
• Настаняване в хотел 3* в град Варна
• 1 вечеря и 1 закуска
• Транспорт с туристически автобус;
• Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗД " Армеец " / ЗК „ Лев инс“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
• Музей на стъклото – 6,00 лв
• музей подводница „ Слава“ – 12 лв работещи, пенсионери и деца – 6 лв
• природен феномен Побити камъни – 3 лв, учащи 2 лв
• музей на мозайките в Девня – 4 лв
• Марцианополис – 10 лв работещи, 5 лв деца и пенсионери

Забележка:
По програмата не се предлага единично настаняване

Забележка:
1. Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

2. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че третото легло в повечето хотели и средства за настаняване представлява сгъваемо легло, разтегателен диван или походно легло /т.е. не е редовно легло/. Добавянето на допълнително легло намалява пространството в стаята и създава неудобство и за тримата туристи. Не се препоръчва настаняване на други туристи на допълнително легло, освен деца до 12 години.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 София - Площад " Александър Невски " от страната на ул. Оборище
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.