Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА и ДЕВНЯ - БЪЛГАРСКИЯ СТОУНХЕНДЖ В СЕЛО РАЮВЦИ И ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН

от ВАРНА и ДЕВНЯ - БЪЛГАРСКИЯ СТОУНХЕНДЖ В СЕЛО РАЮВЦИ И ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН

КОД: Елена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Девня - Търговище - Мерданя- Елена- Раювци
 
 
ново
Цена:
40 лв.
 
 
 
Еднодневна екскурзия до приказната, възрожденска Елена и божествената природа на Еленския балкан. В китното балканско градче Елена са запазени близо 200 паметници на културата, а седем от тях са с национално значение – да ги опознаем заедно!

Ние Ви предлагаме :
•Посещение на Мердански манастир „ Св. 40 мъченици”
•Посещение на гр. Елена
•Посещение и разходка в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”
•Посещение на Мемориален комплекс „Вълчан войвода”
•Транспорт с туристически автобус
•Туристическа програма с екскурзовод
•Представител на БЕК РАЙЗЕН по време на цялото пътуване
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД " Армеец " / ЗК " Лев Инс " АД

ДАТА: 29.05.2021 г. - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА
ДАТА: 24.10.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА: 40 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
• 07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
• 07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
• 08:00 ч. - гр. Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина
• 09:00 ч. - гр. Търговище - бензиностанция OMV околовръстен път

1-ви ден ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - ТЪРГОВИЩЕ – ЕЛЕНА- с. РАЮВЦИ- ТЪРГОВИЩЕ – ШУМЕН – ДЕВНЯ – ВАРНА
Посещение на Мердански манастир „ Св. 40 мъченици”. Той датира от 13 в. и според легендата е издигнат на мястото, където търновският патриарх Йоанкий II посреща тържествено цар Иван Асен II след победата му при Клокотница, станала в деня на празника на Свети 40 мъченици. Отпътуване към гр. Елена. Китното старопланинско градче се намира в полите на Еленския балкан. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в град Елена са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски и палеонтологическият музей в Попниколовата къща. Типичен местен деликатес е Еленския бут, представляващ солен и сушен свински бут, приготвян само в района на град Елена, поради специфичните климатични особености на Еленския балкан.Отпътуване за село Раювци. Посещение на Мемориален комплекс „Вълчан войвода”, където се намира единственият в страната паметник на хайдутина. Освен внушителният паметник на войводата, в комплекса се намира и параклиса „Св. Петка Търновска” и „Раювските камъни“, издигнати по подобие на известния в цял свят Стоунхендж - от огромни каменни късове подредени в кръг. Върху всеки от камъните са изписани стихотворения и мисли на известни личности. От комплекса се разкрива прекрасна панорама към язовир Йовковци. Той е един от най-големите и най-красивите язовири в страната. Изграден е на р. Веселина и е наречен по името на селото, което е било потопено при строежа му.Отпътуване за град Търговище/ Шумен / Девня/ Варна.Пристигане вечерта в град Търговище/ Шумен/ Девня / Варна.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Мердански манастир „ Св. 40 мъченици”;
• туристическа програма в град Елена;
• посещение на Мемориален комплекс „Вълчан войвода”;
• екскурзоводско обслужване.
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при Зд " Армеец "

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Даскалоливница – 2 лв.
Църква „Св. Никола” – 2 лв.
Камбуров хан – 2 лв.
Къща музей „Иларион Макариополски” – 2 лв.
Музей по палеонтология – 2 лв.

ОТСТЪПКИ:
за деца до 12 г. - минус 4 лв.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.