Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ОМУРТАГ - ПЕЩЕРА ПРОХОДНА ОЧИТЕ на БОГА

от ОМУРТАГ - ПЕЩЕРА ПРОХОДНА ОЧИТЕ на БОГА

КОД: Пещера Проходна
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Омуртаг-7900
 
  Маршрут: Варна - Шумен - Търговище - Пещера Проходна - Пещера Съева дупка - Ловеч- Хотнишки водопад - Преображенски м-р - Търговище - Шумен - Варна
 
  Отпътуване на:
28.08.2021 г.
 
 
ново
Цена:
115 лв.
 
 
 
Заповядайте с нас на двудневна екскурзия, която ще ви отведем там , където небето и реката се сливат и там където „Господ гледа” !

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на пещера Проходна;
• Посещение на пещера Съева дупка ;
• Посещение на град Ловеч
• Посещение на Хотнишки водопад
• Посещение на Преображенски манастир
• 1 нощувка в хотел 4* в района на Ловеч
• 1 закуска / 1 вечеря;
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ДАТА:12.06.2021 - 13.06.2021 г.
ДАТА:28.08.2021 - 29.08.2021 г.
Престой: 2 дни/ 1 нощувка
ЦЕНА: 115 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
• 07:00 - гр. Варна - Катедралата
• 08:15 - гр. Шумен- Околовръстен път, пети километър
• 09:15 - гр. Търговище- бензиностанция OMV- до кръговото на околовръстното шосе
• 10:00 - гр. Омуртаг - срещу бензиностанция Кастрол Флинстоун / Промишлена зона/

1 ден. ВАРНА - ШУМЕН - ТЪРГОВИЩЕ - ПЕЩЕРА ПРОХОДНА - СЪЕВА ДУПКА - ЛОВЕЧ
Отпътуване от гр.Варна / гр. Шумен / гр. Търговище . Посещение на пещера Проходна, наричана още „Божиите очи”.- Пещерата Проходна или наречена още Феномена „Очите на Господ” е една от най-изненадващите български пещери. От ерозията и просмукващите се води на тавана на пещерата се е образувал феноменът” Окната”, известен още като Очите на Бога. Тези две невероятни скални образувания, които представляват почти еднакви по големина дупки с формата на очи, са използвани като символ на Божието проявление във филма „Време разделно”. Пещерата е била снимачна площадка на още няколко български и чуждестранни филма. Със своите 262 метра дължина тя се счита за най-дългия пещерен тунел в България. Отпътуване за пещера Съева дупка,която е неповторима по своята красота и уникалност. Пещерата е благоустроена , електрифицирана и е обявена за природна забележителност. В нея са намерени кости на животни, монети, датиращи от времето на римската империя и император Антоний ,глинени съдове. Състои се от 5 зали:
зала “Купена” – наречена заради огромния сталактон, приличащ на купа сено;
зала “Срутището”, “Концертна зала”, залата “Космос” ,залата “Белия замък”.
Отпътуване за гр.Ловеч . Настаняване в хотел 4* в района на гр. Ловеч . Вечеря . Нощувка

2 ден. ЛОВЕЧ - ХОТНИШКИ ВОДОПАД - ПРЕОБРАЖЕНСКИ МАНАСТИР - ВАРНА
Закуска.Пешеходна обиколка на гр. Ловеч , разположен на двата бряга на река Осъм. Известен с покрития мост над реката построен в периода 1874 – 1876 г. от Уста Кольо Фичето и Ловешката средновековна крепост в старата част на града.Отпътуване за Хотнишки водопад, наричан още Кая Бунар, разположен на около 15 км. северозападно от гр. Велико Търново. Водните струи на водопада се спускат от височина около 30 метра и разкриват невероятна гледка на стичащата се по гладките скали вода. Водопадът Кая Бунар е едно от несравнимо красивите райски кътчета на България, което дава началото и на Хотнишката екопътека – изградена в каньона на река Бохот. Отпътуване и посещение
на най-големия от великотърновските манастири – „Св. Преображение Господне”. Живописно разположен в Дервентския пролом на р.Янтра, той е свързан със значителна част от историята на второто българско царство. .Отпътуване за гр. Шумен /гр. Търговище / гр. Варна . Пристигане в гр. Шумен / гр. Търговище / гр. Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК, НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 1 нощувка в хотел 4* в района на град Ловеч - 1 закуска, 1 вечеря;
• Транспорт с туристически автобус;
• Посещение на Пещера Проходна,Пещера Съева дупка,гр. Ловеч , посещение на Хотнишки водопад и Преображенски манастир
• Екскурзоводско обслужване;
•Туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама възрастни – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
  • Пещера Съева дупка- 3 лв за възрастни, 2 лева за ученици (от 6 до 16 год) ,
  • Заснемане с фотоапарат – 2 лв., с камера – 5 лв.

  • Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
10:00 Омуртаг - бензиностанция Кастрол Флинстоун
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.