Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от АСЕНОВГРАД - СПА УИКЕНД В ПЧЕЛИНСКИ БАНИ !!!

от АСЕНОВГРАД - СПА УИКЕНД В ПЧЕЛИНСКИ БАНИ !!!

КОД: Пчелински бани
 
Програма
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Асеновград-4230
 
  Маршрут: Асеновград - Пловдив - Пазарджик - Долна баня - Пчелински бани - Пазарджик - Пловдив - Асеновград
 
 
ново
Цена:
100 лв.
 
 
 
СПА УИКЕНД В ПЧЕЛИНСКИ БАНИ !
Ще изпитате блаженството от благотворното влияние на топлите минерални води на Пчелински бани и Костенец. Не му мислете, а се запишете !

Ние Ви предлагаме:
 • Транспорт с туристически автобус
 • Посещение на Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Долна Баня
 • 1 нощувка в хотел 2*+ в курорта Пчелински бани
 • 1 вечеря /1 закуска
 • Посещение на Фермата за щрауси „Щраусово забавление“ - край гр. Долна Баня
 • Водач от Бек Райзен
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец" АД

ДАТА : 12.12.2020 – 13.12.2020 г.
Престой : 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 100 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
09:00 часа - гр. Асеновград - пред хотел Асеновец
09:30 часа – гр. Пловдив - спиката на хотел Тримонциум
10:15 часа – гр. Пазарджик - Водното стопанство / център/

1 ден . АСЕНОВГРАД - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК - ДОЛНА БАНЯ - С. ПЧЕЛИН
Тръгване от гр. Асеновград / Пловдив / Пазарджик в 09:00 часа към Долна баня и с.Пчелин. Пристигане в гр. Долна Баня.Посещение на църквата „Успение на Пресвета Богородица“, известна с чудотворната икона на Света Богородица Всецарица, която лекува болни от рак и страдаши жени от безплодие. Има написани доказателства и свидетелства за изцерителните й свойства, съхранени в църквата.Отпътуване за село Пчелин, към Пчелински минерални бани. Настаняване в хотел 2+* / отговаря на 3*/ . Свободно време за СПА и релакс в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден . с. ПЧЕЛИН – ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - АСЕНОВГРАД
Закуска. Свободно време за ползване на спа комплекса.На обяд освобождаване на хотела.Посещение на ферма за щрауси „Щраусово забавление“. Във фермата се отглеждат черни африкански щрауси, наречени така, заради оперението на мъжките индивиди. Фермата разполага с ресторант, в който могат да се консумират щраусова супа (6.00 лева) и несравнимия щраусов стек-пържола ( 20 лв ), както и крем-карамел от щраусово яйце (3.00 лева),омлет (8 лева). Посетителите могат да закупят разнообразни сувенири и дрехи, произведени от щраусови яйца и пера. В допълнение може да си закупите така популярните козметични продукти от щраус: маски, шампоани за коса и кремове за ръце и пети с възстановителен ефект.Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен "танц на любовта", изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на "Щраусово забавление".
За специален щраусов обяд или вечеря е необходима предварителна заявка един ден преди посещението !!!
Отпътуване към гр. Пазарджик / Пловдив / Асеновград. Пристигане в гр. Пазардик/ Пловдив/ Асеновград следобед.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус
 • Посещение на Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в гр. Долна Баня
 • 1 нощувка в хотел 2*+ в курорта Пчелински бани, 1 вечеря и 1 закуска
 • Посещение на Фермата за щрауси „Шраусово забавление“ - край гр. Долна Баня
 • Водач от Бек Райзен
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец" АД

ОТСТЪПКИ
Дете до 12 години настанено при двама пълноплащащи възрастни – минус 10 лева

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане единична стая - плюс 30.00 лева
 • Разходи от личен характер
 • Входна такса за посещение на Фермата за шрауси „Щраусово забавление“ - 3 лева

Допълнителна информация:
Полезният ефект от минералните води е известен още от Древността. Спрямо минералния си състав и температура те са с различно приложение. В случая те са подходящи за лечение на заболявания, свързани с опорно-двигателния апарат.
Днес Пчелинските извори са едни от най-топлите в България с температура 73°C и дебит 720 л/мин. В балнеоложко отношение минералната вода, с която е захранен целият комплекс, е изключително рядка и ценна със следното съдържание:

Натрий – 227 мг.
Калий – 5 мг.
Калций – 31 мг.
Флуор – 10 мг.
Хлор – 22 мг.
Сулфат – 443 мг.
Хидрофосфати – 0,8 мг.
Хидрокарбонати – 73 мг.
Метасилициева киселина – 12 мг.
Наличие на следи от магнезий, желязо и алуминий.
Водата е слабо минерализирана, сулфатно-натриево-силициева и радонова (120 емана на 1 литър). Благодарение на този важен и не толкова често срещан състав на водата, Пчелински минерални бани се нарежда сред някои от най-известните световни балнеоложки курорти.


Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:00 Асеновград - паркинга на х-л Асеновец
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.