Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - ЧЕПЕЛАРЕ , село СМИЛЯН и АГУШЕВИ КОНАЦИ

от ВАРНА - ЧЕПЕЛАРЕ , село СМИЛЯН и АГУШЕВИ КОНАЦИ

КОД: Чепеларе,Смилян и Агушеви конаци
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Стара Загора - Асеновград -Бачковски манастир- Чепеларе - Смолян - с. Смилян - с. Могилица
 
 
последни места
Цена:
120 лв.
 
 
 
Духът на планината, майсторство и традиции – два дни изпълнени с очарованието на Родопа планина

Ние Ви предлагаме :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Бачковски манастир „ Успение Богородично“
• посещение на град Чепеларе
• 1 нощувка в хотел 4* в Чепеларе
• 1 вечеря и 1 закуска
• ползване на басейн, сауна и фитнес в хотела
• посещение на село Смилян – столицата на боба
• посещение на Агушеви Конаци
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД „Армеец“ АД;

ДАТА: 18.09.2021 - 19.09.2021 г. - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
Престой: 2дни/ 1 нощувка
ЦЕНА : 120 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ:
•06:00 ч. - гр. Варна - Катедралата / център /
•08:30 ч. - гр.Бургас - бензиностанция ОМВ до хотел " Мираж "
•10:00 ч. - гр.Стара Загора - бившата баня " Пиперка ";

1 ден ВАРНА– БУРГАС - СТАРА ЗАГОРА - АСЕНОВГРАД – БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - ЧЕПЕЛАРЕ- СМОЛЯН
Отпътуване към Бачковски манастир. Посещение на обителта „ Успение Богородично“ – един от трите най-големи манастира в страната, живописно разположен в прегръдката на Родопите от XI в. Отпътуване за град Чепеларе. Разходка в Чепеларе. Разположен на 1 100м надморска височина, градът е от предпочитаните зимни курорти, родно място на едно от големите имена в зимните спортове в България – Екатерина Дафовска. Градът впечатлява с красивото си разположение на река Чепеларска, единствения по рода си музей на ските и музеят на Родопския карст. Свободно време.Настаняване в хотел 4* в града. Свободно време за разходка или ползване удобствата на хотела /басейн, сауна и фитнес/ . Вечеря. Нощувка.Вечеря. Нощувка.

2 ден ЧЕПЕЛАРЕ- село МОГИЛИЦА - село СМИЛЯН – СТАРА ЗАГОРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска..Отпътуване за село Могилица.Там времето е съхранило уникалния феодален замък "Агушеви конаци" - единственият в Югоизточна Европа. Противно на много мнения, че сградите са били арест, това не е вярно. Те са замък, строени в средата на 19 век, от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. Оттам идва и името им днес. Агушеви конаци имат 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Свободно време за разглеждане на Агушевите конаци с местен екскурзовод , време за снимки в центъра на китното село Могилица, за да се срещнете с ,,кандидата,, за рекордите на Гинес - гигантска дървена лъжица.Отпътуване за село Смилян. Посещение на музея на Смилянския боб и родопските терлици . В едната зала на музея се твори история . Бобче по бобче , се създава пано в което участват различни хора . Всеки посетител може да залепи по едно зрънце , след което да запише името си в книгата за участници и да се разпише. Когато паното е завършено- ще се кандидатира за Рекордите на Гинес. Отпътуване към град Бургас / град Стара Загора и град Варна. Пристигане в гр.Стара Загора/ Бургас/ Варна вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА :
• транспорт с туристически автобус;
• посещение на Бачковски манастир „ Успение Богородично“
• посещение на град Чепеларе
• 1 нощувка в хотел 4* в Чепеларе, 1 вечеря и 1 закуска
• посещение на село Смилян – столицата на боба
• посещение на Агушеви Конаци
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / ЗД „Армеец“ АД;

ОТСТЪПКИ :
• дете до 12 години – минус 10 лв.

!! По програмата не се предлага единично настаняване !!!


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• разходи от личен характер;
• входни такси музеи:
  • Музей на Смилянския боб и родопските терлици - 1 лв.
  • Агушеви конаци - 5 лева за възрастен и 2.50 лв. за деца / частен имот няма намаление за пътници с ТЕЛК решения /
  • музей на Родопския карст - Възрастни – 3 лв./ Ученици, студенти и пенсионери – 1,50 лв.
За групи от най-малко четирима души (ученици, студенти и пенсионери) – 1 лв. на човек./// За групи от най-малко четирима души (възрастни) – 2 лв. на човек
  • Музей на ските – 2 лв

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи за пътуване в страната :
Валиден документ за самоличност.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи! Краен срок за уведомяване на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
06:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.