Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА -РУСЕ, крепост СЕКСАГИНТА ПРИСТА и БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР

от ВАРНА -РУСЕ, крепост СЕКСАГИНТА ПРИСТА и БАСАРБОВСКИ МАНАСТИР

КОД: Русе
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна- Девня - Шумен - Русе - с.Басарбово- Шумен - Девня - Варна
 
  Отпътуване на:
11.09.2021 г.
 
 
ново
Цена:
35 лв.
 
 
 
РУСЕ – античната крепост „Сексагинта приста“ , хълма,,Левента’’ и Басарбовски манастир - чар, магия, аристократизъм и поздрав от Дунава!

Ние ви предлагаме:
  • Посещение на град Русе
  • Посещение на антична римска крепост " Сексагинта приста"
  • Разходка с корабче по р. Дунав срещу допълнително заплащане
  • Фотопауза на панорамна площадка " Левента"
  • Посещение на Басарбовски манастир
  • Транспорт с туристически автобус
  • Екскурзоводско обслужване
  • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец"АД

ДАТА : 05.06.2021 г.
ДАТА : 11.09.2021 г.
Престой: 1 ден
ЦЕНА с тръгване от ВАРНА - 35 лв.
ЦЕНА с тръгване от ДЕВНЯ - 35 лв.
ЦЕНА с тръгване от ШУМЕН - 35 лв.
ЦЕНА с тръгване от РАЗГРАД - 30 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Варна - Катедралата
07:30 ч. - гр. Девня - бензиностанция Лукойл
08:30 ч. - гр. Шумен - Паркинга на Старото Казино в градската градина
09:10 ч. - гр. Разград - Паркинга пред х-л Централ

1 ден: ВАРНА - ДЕВНЯ - ШУМЕН - РАЗГРАД - РУСЕ - с. БАСАРБОВО - РАЗГРАД - ШУМЕН - ДЕВНЯ - ВАРНА
Отпътуване от гр. Варна/ гр. Девня/ гр.Шумен/ гр.Разград за гр. Русе. Пешеходна обиколка в Крайдунавската градина, по време на която ще посетим римската крепост Сексагинта приста, ще минем покрай многобройните музеи на града -къща-музей „Захари Стоянов”, „Къща музей на Баба Тонка”, Музей на градския бит (Къщата на Калиопа) и пясъчните фигури.Посещение на античната римска крепост Сексагинта приста се намира в близост на брега на Дунава. Името на крепостта означава „Пристанище на шейсетте кораба”. Кастелът получава името си във връзка със събития от края на І век, а именно Дакийските войни на император Домициан. Тогава през р. Дунав, при устието на р. Русенски Лом е прехвърлен един римски легион, състоящ се приблизително от 6000 човека. Точно 60 кораба от типа пристис са били необходими за тази акция. В чест на победата над даките кастелът получава новото си име.
.Разходка с корабче по р. Дунав ( срещу допълнително заплащане ). .Фотопауза на панорамната площадка на хълма ,,Левента’’ с красива панорамна гледка към Русе и Дунав. Хълмът е известен още като ,,Саръбаир’’. Има височина 159 м. върху него се намира най-високата телевизионна кула на Балканите – 210 м с антената.Там е бил разположен форт “Левент табия" - каменно укрепление на османската крепост от 19 век. Проектът е дело на пруския военен инженер–офицер Хелмут фон Молтке. Побира 3000 души гарнизон, пригоден е за самостоятелна отбрана.
Отпътуване към Басарбовски манастир „Свети Димитър Басарбовски“ - единственият действащ скален манастир в България. Обителта води началото си още от Второто българско царство, но за пръв път името му се споменава в османски данъчен регистър от 1431 г. За известно време през XIX в. манастирът останал без обитатели, но през 1937 г. тук се заселва отец Хрисант от Преображенския манастир и дава ново начало на религиозното средище.
Най-известният обитател на манастира е роденият през 1685 г. в село Басарбово св. Димитрий Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител. След смъртта си монахът бил погребан в селската църква, но по време на Руско-турската война от 1768-1774 г. мощите му са пренесени в Букурещ в църквата „Св. св. Константин и Елена“, където се намират и до днес.Свободно време. Отпътуване към град Шумен /Девня/Варна.Пристигане вечерта в гр.Разград Шумен Девня/ Варна.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на гр. Русе;
• Посещение на антична римска крепост Сексагинта приста;
• Възможност за разходка с корабче по р. Дунав ( срещу допълнително заплащане ); • Фотопауза на панорамна площадка ,,Левента’’; • Посещение на Басарбовски манастир;
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ЗД "Армеец"АД.

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер; •разходка с корабче по Дунав: 12 лв. и 10 лв.( пенсионери,ученици и хора с ТЕЛК );
• входни такси за посещаваните обекти :
Антична римска крепост „Сексагинта приста” - ученици, студенти и пенсионери - 2,00 лв, възрастни – 4,00 лв; хора с ТЕЛК – безплатно.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

•Забележка :Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
•Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.