Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - ФЕСТИВАЛ НА ТИКВАТА

от ВАРНА - ФЕСТИВАЛ НА ТИКВАТА

КОД: Севлиево
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна- Шумен - Търговище - Севлиево - Велико Търново- Търговище - Шумен - Варна
 
  Отпътуване на:
09.10.2021 г.
 
 
Цена:
38 лв.
 
 
 
ФЕСТИВАЛ НА ТИКВАТА В СЕВЛИЕВО !
Приказни есенни цветове, лъчисти картини от тиквени изкушения и болярско гостоприемство за един ден в Севлиево и Велико Търново!

Ние Ви предлагаме:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗК „Лев инс“ АД/ЗД "Армеец" АД
• Посещение на град Севлиево и традиционния фестивал на тиквата
• Посещение на Велико Търново
• Водач от фирмата

ДАТА: 09.10.2021 г.
Престой: 1 ден

ЦЕНА :с тръгване от Варна– 38 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Шумен – 38 лв
ЦЕНА: с тръгване от Търговище - 35 лв.

ЧАС И МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
• 07:00 ч. - гр.Варна – Катедралата
• 08:00 ч. - гр.Шумен - паркинга на Старото Казино в градската градина
• 09:00 ч. - гр.Търговище - -бензиностанция OMV околовръстен път

1 ден: ВАРНА- ШУМЕН- ТЪРГОВИЩЕ- СЕВЛИЕВО – ВЕЛИКО ТЪРНОВО – ТЪРГОВИЩЕ – ШУМЕН - ВАРНА
Тръгване от гр. Варна/ Шумен/ Търговище за град Севлиево.Градът наричан и „ Тиквенбург“ заради традиционния фестивал на тиквата оживява в слънчеви багри през месец октомври. Майстори кулинари правят най-различни и апетитни десерти и ястия от тиква, организират се състезания за най-причудлива форма и големина на „царицата на празника- Тиквата“. В сърцето му е разположен единствения по рода си музей на тиквата и паметници на културата като уникалната статуя на Свободата, дело на Арнолдо Цоки, запазената етнографска експозиция в сградата на „Дандолови къщи“,Хаджистояновото училище – днес историческия музей на града,часовниковата кула от XVIII век.Свободно време за разходка и снимки. Отпътуване за Велико Търново. Пристигане в старопрестолния град. Свободно време с възможност за разходка из Самоводската чаршия и запознаване със занаятите в болярския град,по интереси и по желание посещение на уникалните музеи - на восъчните фигури, музеят на Илюзиите, крепостта Царевец.Отпътуване за град Търговище / Шумен / Варна.Пристигане в град Търговище/ Шумен / Варна вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Пътуване с туристически автобус
• Туристическа застраховка на стойност 1000лв при ЗК „Лев инс“ АД/ЗД "Армеец" АД
• Посещение на град Севлиево и традиционния фестивал на тиквата
• Посещение на Велико Търново
• Водач от фирмата

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
-входни такси за посещаваните обекти:
Исторически музей в град Севлиево – 5 лв
Крепост Царевец – 6 лв
Музей на восъчните фигури във Велико Търново – 10 лв
Музей на Илюзиите - 12 лв работещи //пенсионери и студенти 9 лв//деца от 7 до 18 г – 8 лв !!! При групи над 10 човека има отстъпка в стойността на билета

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени .

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062110000265 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на входните такси. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Забележка :
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване .
Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:00 Варна - Катедралата
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.