Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ВАРНА - ЯМБОЛ , КАБИЛЕ И КАБИЛЕНСКИ М-Р

от ВАРНА - ЯМБОЛ , КАБИЛЕ И КАБИЛЕНСКИ М-Р

КОД: Кабиле
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  Еднодневна
 
  Тръгване от: Варна-9000
 
  Маршрут: Варна - Ямбол - Кабиле - Варна
 
 
ново
Цена:
37 лв.
 
 
 
ОТ ВАРНА - ЯМБОЛ , КАБИЛЕ И КАБИЛЕНСКИ М-Р

Ние Ви предлагаме :
• Посещение на гр.Ямбол ;
• Посещение на Тракийският и античен град „ Кабиле” - с. Кабиле ;
• Посещение на Кабиленски манастир ;
• Транспорт с туристически автобус ;
• Екскурзоводско обслужване ;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК " Лев Инс " АД .

ДАТА :
Престой: 1 ден
ЦЕНА : 37 лв.

ЧАС и МЯСТО на ОТПЪТУВАНЕ :
07:00 ч. - гр. Варна Катедралата

1 ден: ВАРНА - ЯМБОЛ - КАБИЛЕНСКИ М-Р - АРХЕОЛОГИЧЕСКИ РЕЗЕРВАТ КАБИЛЕ
Отпътуване от гр. Варна по маршрута Варна - Ямбол . Посещение на Кабиленския манастир „Рождество на Пресвета Богородица”, намиращ се в близост до с. Кабиле. Той е известен с аязмото си с лековита вода, която носи здраве и дълголетие. Разглеждане на архиологияеския резерват Кабиле, където могат да се видят останки от древния тракийски град основан около 4 век преди Христа. Музеят е един от 100-те национални туристически обекта Архитектурните останки на „Кабиле“ са впечатляващи, като голяма част от тях са консервирани и реставрирани.
Тракийският и античен град „Кабиле“ печели най-голямата награда „Изборът на българите“ в първите годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма.Характерното за обекта е, че дава уникална възможност за своеобразно пътуване през времето със „спирки”: Праистория, Тракийска епоха, Елинистичен период, Римска епоха, Ранно Средновековие. Отпътуване за гр. Ямбол. Посещение на Безистена, смятан за един от най-красивите покрити пазари на Балканите. Свободно време за разходка в красивия център на града. Отпътуване за Варна . Пристигане във Варна вечерта .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
• Посещение на гр.Ямбол;
• Посещение на на Тракийският и античен град „ Кабиле” - с. Кабиле ;
• Посещение на Кабиленски манастир
• Транспорт с туристически автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗД " Армеец " .

ОТСТЪПКИ :
•дете до 12 години при двама пълноплащащи възрастни – минус 4 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
•разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти.
Архитектурен резерват Кабиле - 3 лв.

ИСТОРИЯ НА АНТИЧЕН ГРАД КАБИЛЕ :
На 7 км от Ямбол се намира единственият в България запазен голям тракийски античен град – Древният Кабиле. Той има уникалния шанс да е съхранен и до днес, за разлика от Севтополис, останал под язовир „Копринка“ или другия голям тракийски град - Филипопол, върху който пък е застроен съвременен град.Това позволява „Кабиле“ да бъде почти изцяло проучен и да е лесно достъпен за туристи. Кабиле възниква към края на ІІ хил. пр. Хр. край голям култов център на възвишението „Зайчи връх“. През античността градът е бил важен икономически и културен център в Югоизточна Тракия и Долна Тунджа.Според историческите сведения, Кабиле е превзет от Филип Македонски през 341 г. пр. Хр., а по-късно за известно време в него е пребивавал и синът му Александър ІІІ Велики Македонски.През първата половина на ІІІ в. пр. Хр. Кабиле е бил резиденция на тракийските царе Спарток и Скосток. Кабиле е и единственият град във вътрешността на Тракия, който имал собствена монетарница, където са сечени царски и градски емисии в периода ІІІ - ІІ в. пр. Хр.
След превземането му от римляните, от началото на ІІ в. сл. Хр. Кабиле се превръща в един от двата най-големи римски военни лагери в провинция Тракия. Градът престава да съществува, след като аварите го разрушават в края на VІ в.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !!!

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка :Програмата не е подходяща за лица с двигателни проблеми.
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран - 7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.