Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от ПЛОВДИВ - ЕЛЕНА и ВЕЛИКО ТЪРНОВО

от ПЛОВДИВ - ЕЛЕНА и ВЕЛИКО ТЪРНОВО

КОД: Елена
 
Програма
 
 
Видео
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  2 дни / 1 нощувки
 
  Тръгване от: Пловдив-4000
 
  Маршрут: Пазарджик - Пловдив - Стара Загора - Казанлък - Елена - Дряново - Велико Търново
 
 
ново
Цена:
115 лв.
 
 
 
Велико Търново , Елена и Еленски Балкан !
Двудневна екскурзия до едни от най-емблематичните, възрожденски кътчета на България. Предлагаме ви незабравимо пътешествие до китната Елена, царственото Велико Търново и Дряновски манастир!

Ние Ви предлагаме:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка вхотел 2* в района на град Дряново ;
 • 1 закуска ; 1 вечеря;
 • Посещение на Дряновски манастир
 • Посещение на град Елена
 • Посещение на град Дряново
 • Посещение на град Велико Търново
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД"Армеец"АД
 • Екскурзоводско обслужване.

ДАТИ: 01.08.2020 - 02.08.2020 г.
Престой: 2 дни / 1 нощувка
ЦЕНА: 115 лв.

ЧАС и МЯСТО на ТРЪГВАНЕ:
06:30 ч. - Пазарджик - Водното стопанство център
07:15 ч. - Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
08:45 ч. - Стара Загора - бившата баня " Пиперка "
09:15 ч. - Казанлък - Паркинга зад Универмага

1 ден ПАЗАРДЖИК - ПЛОВДИВ - СТАРА ЗАГОРА - КАЗАНЛЪК - ДРЯНОВСКИ МАНАСТИР - ЕЛЕНА - ДРЯНОВО
Отпътуване от гр.Пазарджик / гр. Пловдив / гр. Стара Загора / гр. Казанлък по маршрут Дряновски м-р - Дряново - Елена Посещение на Дряновски манастир „Св.Архангел Михаил”, основан по време на Втората Българска държава. По време на Априлското въстание манастирът е опожарен и разрушен. Възобновен е през 1880г., а през 1897г. е издигнат и паметник-костница на загиналите въстаници. Отпътуване за град Елена. Пешеходна обиколка на забележителностите на гр.Елена. Символите на града са събрани в Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница”. Част от него са Часовниковата кула от 1812 г., първото класно училище в България – Даскалоливница, построено през 1844 г., църквата ”Свети Никола” от 1804 г. и Камбуровия хан. Интересни за посещение в гр.Елeна са и къщата-музей на борецът за църковна независимост Иларион Макариополски, палеонтологическия музей в Попниколовата къща, Разсукановите къщи - един изключително интересен архитектурен ансамбъл от пет къщи под един покрив. Отпътуване за гр. Дряново . Настаняване в хотел . Вечеря . Нощувка

2 ден ДРЯНОВО - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - КАЗАНЛЪК - СТАРА ЗАГОРА - ПЛОВДИВ - ПАЗАРДЖИК
Закуска. Отпътуване за гр. Велико Търново .Възможност за посещение на крепостта “Царевец”, църквата "Св. 40 мъченици", паметника на Асеневци, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“, популярен като "музей на восъчните фигури" и много други. Свободно време за разходка. Отпътуване за Казанлък / Стара Загора / Пловдив / Пазарджик . Пристигане в Казанлък / Стара Загора / Пловдив / Пазарджик вечерта.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА / ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус;
 • 1 нощувка в хотел 2* в района на град Дряново ;
 • 1 закуска ; 1 вечеря;
 • Посещение на Дряновски манастир
 • Посещение на град Елена
 • Посещение на град Дряново
 • Посещение на град Велико Търново
 • Туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД/ ЗД"Армеец"АД
 • Екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• дете до 12 години – минус 10 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 30 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
 Архитектурно-исторически резерват "Царевец" – 5 лева.
 Църква „Св. 40 мъченици” – 7 лева.
 Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ – 10 лева.
 Даскалоливница – 3 лв.
 Църква „Св. Никола” – 3 лв.
 Камбуров хан – 3 лв.
 Къща музей „Иларион Макариополски” – 3 лв.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран -7 дни преди датата на отпътуване .Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!


Час на тръгване Място на тръгване
07:15 Пловдив - спирката на х-л Тримонциум
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.