Начало »  Екскурзии » Екскурзии в България »  от БУРГАС - СМОЛЯНСКИТЕ ЕЗЕРА И КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ

от БУРГАС - СМОЛЯНСКИТЕ ЕЗЕРА И КАНЬОНЪТ НА ВОДОПАДИТЕ

КОД: Смолян
 
Програма
 
 
Карта и маршрут
 
 
  Пътуване с Автобус
 
  3 дни / 2 нощувки
 
  Тръгване от: Бургас-8000
 
  Маршрут: Варна - Бургас - Смолян
 
 
ново
Цена:
170 лв.
 
 
 
Тръгване от Варна ! Смолянски езера и Каньона на водопадите !

Тридневна екскурзия до Смолян, Каньона на водопадите и Смолянски езера ! Усетете духа на Родопа планина! Потопете се в морето от преливащи тъмнозелени хълмове, огласяни от звуците на родопската гайда. Вдишайте от кристално чистият въздух. Насладете се на ромона на планинските ручеи и сребърният звън на чановете

Ние Ви предлагаме :
• 2 нощувки в хотел *** в района на Смолян
• 2 закуски, 2 вечери;
• Посещение на гр. Смолян;
• Посещение на Каньона на водопадите;
• Посещение на Смолянски езера;
• транспорт с туристически автобус;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД
• екскурзоводско обслужване.

ДАТА:
Престой: 3 дни/ 2 нощувки

ЦЕНА: с тръгване от Варна - 175 лв.
ЦЕНА: с тръгване от Бургас - 170 лв.

ЧАС и МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ:
• 06:30 ч. – гр.Варна – пред Катедралата;
• 09:00 ч. – гр.Бургас – Бензиностанция OMV до хотел „Мираж“, Бургас

1 ден. ВАРНА - БУРГАС - СМОЛЯН
Отпътуване от гр. Варна за град Смолян. Посещение на централната част на града и на катедралния храм Св. Висарион Смоленски – най-големият в Родопите и един от най-големите в България. Възможност за посещение на най-големия в страната планетариум с народна астрономическа обсерватория , който отваря врати на 06.09.1975г. или свободно време за разходка..Настаняване в хотел ***. Вечеря. Нощувка.

2 ден. СМОЛЯН - КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ - СМОЛЯН
Закуска. Отпътуване за живописния Каньон на водопадите. Екопътека ,,Каньонът на водопадите’’ в резерват Сосковчето, започва едва на 2-3 км от град Смолян и е маркирана като такава през 2003-2004 г. с дължина 6 км, която в последствие, поради големия туристически интерес, е удължена на почти 10 км. Преминаването на пътеката през резервата дава възможност за наблюдаване на множество природни феномени и биологично разнообразие. Най-впечатляващи по нейната дължина са красивите водопади, на които и тя дължи своето име. Можете да се насладите на 46 от тях, ако изминете целия преход, като най-големия е водопад Орфей. По пътеката има места за отдих, а формата и е кръгова и се връщате откъдето сте тръгнали. Връщане в Смолян. Свободно време за отдих.Вечеря. Нощувка.

3 ден. СМОЛЯН - СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА - БУРГАС - ВАРНА
Закуска. Отпътуване към екопътека ,, Смолянски езера’’. Независимо че не са представени достоверни данни за съществуването на митичния певец Орфей, много места претендират да са сред тези, където той е свирел и е огласявал околността със звуците на своята лира. Едно такова място са Орфеевите скали в подножието на връх Снежанка. Под тях се намират и три от най-забележителните Смолянски езера. Преди години езерата са били над двадесет на брой, но голяма част от тях с течение на времето са затревени, пресъхнали или превърнати в рибарници. Днес са останали седем, осем. Три от тях са особено интересни и впечатляващи и точно покрай тях върви екопътеката. Отпътуване за град Бургас / град Варна . Пристигане вечерта .

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК НАСТАНЕН В ДВОЙНА/ ТРОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:
• 2 нощувки в хотел *** , в района на Смолян – 2 закуски, 2 вечери;
• Посещение на гр. Смолян;
• Посещение на Каньона на водопадите;
• Посещение на Смолянски езера;
• транспорт с туристически автобус;
• туристическа застраховка на стойност 1000 лв. при ЗК "Лев Инс " АД / " Армеец " АД
• екскурзоводско обслужване.

ОТСТЪПКИ:
• настаняване на дете до 12 години в стая с двама пълноплащащи възрастни – минус 20 лв.

ДОПЛАЩАНЕ:
• настаняване в единична стая – плюс 60 лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:
• разходи от личен характер;
• входни такси за посещаваните обекти:
• Планетариум в гр. Смолян - деца, учащи, пенсионери и други с право на намаление – 3.00лв. , възрастни – 5.00лв.
Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

ВАЖНО !!!
Забранено е:
• отклоняването от пътеката;
• паленето на огън;
• изхвърлянето на отпадъци.

Условия за резервации и анулации :
• При записване се внася депозит не по-малко от 30% от цената на пътуването.
• Доплащането е до минимум 14 дни преди датата на заминаване.
А. При пътуване в чужбина :
а) до 60 дни преди датата на пътуването - без неустойки
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) от 14 дни до 6 дни преди датата на пътуването – 80% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
д) по-малко от 6 дни преди датата на пътуването - 100% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – пътуващият няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.
Б. При пътуване в страната :
а) до 20 дни преди датата на пътуването – без неустойки
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването - 20% неустойка от стойността на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
в) от 13 до 6 дни преди датата на пътуването - 50% неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
г) до 6 дни преди датата на пътуването – 100 % неустойка от общата стойност на пътуването плюс допълнително заявените услуги.
Разходите по всички издадени към датата на настъпилата анулация самолетни, автобусни и други билети не подлежат на пълно или частично възстановяване и се удържат изцяло от подлежащите на възстановяване суми, наред с дължимите неустойки, посочени по-горе.
В случаите, когато резервацията е по промоция за ранни записвания – клиентът няма право на промяна на датите на пътуване, имената на пътуващите, хотелът и превозното средство. В случай на промяна, неустойката е в размер на 100% от договорната цена.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица №00088054 / 13062010010233 при ЗК "Лев Инс " АД - гр. София , бул. Цар Борис III 136 В , тел. 02 /915 08 59

Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване .

Необходими документи :
Валиден документ за самоличност !

Забележка : Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност !!!Цената е калкулирана за група минимум от 40 туристи ! Краен срок за уведомление на туриста , в случай че този брой не е набран – 7 дни преди датата на отпътуване . Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване !
БЕК РАЙЗЕН СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА И ЦЕНАТА ПРИ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ГОРИВАТА !!!!


Час на тръгване Място на тръгване
09:00
 

КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ?

 
Препоръчваме Ви да направите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". За повече информация, моля, обърнете се към нашите служители.